EXCLUSIV Sorin Grindeanu: „Am înțeles că au sondaje care nu îl duc pe domnul Ciucă în turul doi/ PNL a votat aceste date, care nu erau ilegale în martie și nu sunt nici acum”

Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele PSD și ministrul Transporturilor, a lansat joi seară un nou atac la adresa lui Nicolae Ciucă, liderul PNL, în contextul neînțelegerilor din coaliție.
Bianca Bocioacă
27 iun. 2024, 22:11
EXCLUSIV Sorin Grindeanu: „Am înțeles că au sondaje care nu îl duc pe domnul Ciucă în turul doi/ PNL a votat aceste date, care nu erau ilegale în martie și nu sunt nici acum”
Sorin Grindeanu continuă ofensiva PSD împotriva lui Nicolae Ciucă

Într-un mesaj pe Facebook, prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a publicat un document intern al PNL din data de 3 martie, care atestă că PNL a fost de acord cu organizarea alegerilor prezidențiale în septembrie.

În exclusivitate pentru România TV, în emisiunea „Punctul Culminant”, moderată de Victor Ciutacu, ministrul Transporturilor a ținut să sublinieze nedumeririle pe care le are în contextul neînțelegerilor din coaliție privind stabilirea datei alegerilor prezidențiale, întrucât în martie PNL a votat în „aproape unanimitate” calendarul alegerilor din 2024.

„Am văzut acea mențiune a domnului președinte Ciucă în care spunea că nu e legal, că avem planuri ascunse, noi cei din conducerea PSD, sau avem o agendă ascunsă și am ținut să public materialul pe care dumneavoastră îl arătați, care a fost aprobat în structurile de conducere, atât ale PNL, cât și ale PSD. Dacă vă aduceți aminte, președintele meu de partid, Marcel Ciolacu, a spus, atunci când s-a hotărât comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale, că da, suntem de acord, dacă vom hotărî tot calendarul. Colegii noștri de guvernare, cei de la PNL, au fost de acord, de aceea nu înțeleg această schimbare bruscă. Am vrut să arătăm care e adevărul. E treaba lor, doar că astăzi, când am văzut ceea ce a spus d-nul președinte Ciucă și anume faptul că e ilegal, că ieșim din cadrul legal dacă alegerile sunt în septembrie, am ținut să fac această postare, amintindu-i totuși că în martie a votat, aproape în unanimitate în forul de conducere al PNL-ului aceste date, care nu erau ilegale în martie și nu sunt ilegale nici acum.

Atunci când am hotărât în martie acest calendar, nu a fost vorba nicio secundă de legătura între plecarea președintelui Iohanis într-o funcție și data alegerilor. Asta a fost una din cerințele noastre, avînd în vedere cedasrea din partea PSD ului în această comasare. Noi credeam că putem obține unul sau doi europarlamentari în plus dacă am fi mers separat, am luat această decizie politică în cadrul coaliției, pe care am respectat-o și am mers până la capăt, cerând în schimb altceva și anume alegeri în septembrie. Noi am propus 1 – 15 – 1 septembrie turul unu, 15 turul doi – , iar PNL a venit și a propus 15 – 29, am fost de acord, lucrurile parcă s-au schimbat”, a declarat Sorin Grindeanu, în direct la România TV.

Citește și: Nicolae Ciucă lasă prietenia deoparte şi-l atacă pe Ciolacu: „Nu înţeleg de ce această reacţie. Afară e foarte cald. Asta da, pot să înţeleg”

Mai mult, Sorin Grindeanu a continuat ofensiva PSD împotriva lui Nicolae Ciucă și spune că liderul PNL  și-ar dori ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în noiembrie, în urma unor calcule electorale care preconizează că nu va ajunge în turul doi dacă prezidențialele vor fi organizate în septembrie.

„O să vedem zilele următoare, o să mai avem coaliții așa cum bine știți, zilele următoare. Eu cred că aceste lucruri vor trebui să fie clarificate la ședințele următoare, nu poate să rămână în aer, fără a ieși în fața românilor să spunem care este planul. Marcel Ciolacu a spus în martie că suntem de acord cu comasarea alegerilor dacă spunem tot calendarul. 

Cred că sunt calcule electorale pe care colegii de la PNL le-au făcut. Am înțeles că au sondaje care nu îl duc pe domnul Ciucă în turul doi. E o speranță pe care pare că o au colegii de la PNL, cred că e singurul calcul pe care dânșii pare că îl au. O să vedem, sigur vom lua o decizie.

Eu știu că am hotărât un calendar, am venit cu propuneri în cadrul coaliției, dacă tot suntem într-o coaliție, dacă îi ascultai pe colegii noștri de coalișie, în martie, când aveau interesul să aibă europarlamentarele cu lcoalele, între timp prioritățile s-au schimbat. Înpolitică și o săptămână e mult, dar 4 luni”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Citește și: Marcel Ciolacu, atac fără precedent la Nicolae Ciucă după controversele datei alegerilor prezidențiale: „Onoarea nu e doar pe panouri”

După ce în ultimele zile mai mulți liberali printre care și Nicolae Ciucă au susținut că vor ca alegerile prezidențiale să se desfășoare în luna noiembrie, Sorin Grindeanu a publicat pe rețelele de socializare un document intern al PNL conform căruia, Biroul Politic Național al partidului a decis încă din luna martie ca prezidențialele să fie organizate în luna septembrie.

„Un poznaș în slujba țării….Domnul Ciucă ne spune că va respecta doar prevederile și termenele legale în ceea ce privește data alegerilor prezidențiale.

Mă întreb ce era legal pe 3 martie și a devenit ilegal pe 27 iunie la PNL?! Probabil tot efectul căldurii de afară și al selfieurilor cu televizorul”, a scris Sorin Grindeanu, joi, pe pagina sa de Facebook.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Imagini de toată jena! Priviți cum doi agenți încearcă să imobilizeze un jurist pe aeroportul din Iași. Unul dintre polițiști s-a trezit la rodeo: s-a urcat călare pe bărbat în timp ce-l lipea cu fața de asfalt
Fanatik.ro
Câţi ani trebuie să trăiască un român, de fapt, după pensionare. Doar așa își va recupera toţi banii daţi statului la contribuţii
Capital.ro
Noua regulă din Codul Rutier. Ce trebuie să facă șoferii după ce sunt testați de poliție
Playtech.ro
ȘOC! Familia Ciolacu, nași de cununie pentru Anda Adam. Rochia nașei a atras TOATE privirile
DailyBusiness
Ghid admitere liceu 2024. Cum se calculează media de repartizare
Adevarul
Cum arăta cu adevărat voievodul Ștefan cel Mare. Potretele cunoscute nu au nicio legătură cu realitatea istorică
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Cel mai spectaculos tunel feroviar din România. Nici în filme nu ați văzut așa ceva
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
wowbiz.ro
Urlete de durere la înmormântarea lui Cristian, tânărul luat de viitură în Italia! Imagini copleșitoare
Cancan.ro
Scandal de proporții! Și-a desfigurat iubita lui “E diavol și bolnav psihic!” + “I-am făcut plângere penală”
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
EXCLUSIV: Imagini cu Alexandra în rochie de mireasă. Părinții au decis să o înmormânteze în rochie albă pe fata care a fost ucisă cu sălbăticie de propriul iubit
Capital.ro
Românii își primesc BANII ÎNAPOI. Se aplică și după 3 iulie. Decizia statului, definitivă
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
stirilekanald.ro
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
substantial.ro
Ciolacu și Burduja, fruntași în topul vizibilității guvernamentale pe luna mai
MediaFlux
BLOCAJ privind RECALCULAREA PENSIILOR! LOVITURĂ pentru ROMÂNI
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?