EXCLUSIV Traian Băsescu desființează candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale: „Nu are talent politic, nu are experiență/ E un militar excelent, dar un politician stagiar”

Traian Băsescu a explicat de ce Nicolae Ciucă, președintele PNL, nu are niciun fel de șansă la alegerile prezidențiale, în direct la România TV, în emisiunea „România exclusiv”, moderată de Simona Ghoerghe.
Alina Costache
30 iun. 2024, 22:05
EXCLUSIV Traian Băsescu desființează candidatura lui Nicolae Ciucă la prezidențiale: „Nu are talent politic, nu are experiență/ E un militar excelent, dar un politician stagiar”
Traian Băsescu, despre șansele lui Nicolae Ciucă la președinție

Traian Băsescu exclude șansele ca Nicolae Ciucă să ajungă vreodată în turul doi al alegerilor prezidențiale, pe fondul lipsei de experiență în politică al acestuia. Sondajele îl plaseză pe președintele PNL pe locul trei în preferințele românilor.

„Ciucă nu poate intra în turul doi, PNL-ul e prea slab și dânsul e prea slab. Politicienii nu se fac la apelul de seară. În armată se fac sergenți la apelul de seară, te citește acolo, soldatul Gigel se avansează la gradul de frunteș. Armata e una, cineva decide, în politică decide un electorat, trebuie să-l convingi, în armată nu ai nevoie să convingi, dai un ordin și aia e, aici trebuie să muncești să convingi. Domnul Ciucă nu are timp, nu are talent politic, nu are experiență politică. Comparați-l cu Ciolacu, Ciolacu e mult mai hârșâit în politică decât Ciucă, deși e un militar excelent, dar un politician stagiar”, a declarat Traian Băsescu, în direct la România TV.

Citește și: EXCLUSIV Elena Lasconi, marea favorită a lui Traian Băsescu la prezidențiale: „Puțin probabil, dar nu imposibil. Cel de-al doilea care intră în turul doi, după mine va fi doamna Lasconi”

Traian Băsescu: „Cred că Ciolacu se joacă cu focul”

„E foarte greu de anticipat ce se va întâmpla la legislative, în mod cert PSD va câștiga alegerile, va fi primul partid, va fi vorba cum evoluează partidele din opoziție și s-ar putea PNL să intre și el în opoziție, și atunci se pot imagina alte combinații politice care să lase PSD-ul în afara guvernării, de asta cred că Ciolacu se joacă cu focul încercând să candideze la președenție. Eu în locul lui aș rămâne să gestionez de pepoziția de premier și alegerile și ce se va întâmpla după alegerile legislative.

S-ar putea ca pentru a rămâne partidul la putere să fie nevoiți să sacrifice prezidențialele, ce nu înțeleg foarte mulți e că funția de premier e mai importantă decât cea de președinte. Ca președinte nu poți să faci mare lucru, în politica externă poți să faci, Serviciile secrete sunt sub Parlament, tu nu ai instrument de control, sunt în CSAT, îi propui pe șeful SRI-ului și a SIE, dar îi propui, altcineva îi desemnează”, a mai spus fostul președinte.

Citește și: EXCLUSIV Traian Băsescu exclude șansele PSD la președinție: „Să stea liniștiți acolo unde sunt. Eu nu văd pe cine ar aduna în turul doi”

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Un pescar român a dat lovitura! Ce a scos din lacul Tarnița: „Sunt norocos”
Capital.ro
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Playtech.ro
Vremea o ia razna din nou! Cod PORTOCALIU de ploi și vijelii în zonele astea ale României
DailyBusiness
Oferta momentului de la Digi! Află cum poți primi un telefon gratis!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pericolul care pândește peste România. Mari probleme cu energia electrică
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
O mai știți pe Adriana Muraru, cea care o înlocuia pe Andreea Esca la PRO TV? Jurnalista s-a retras de ani buni din presă. Cu ce se ocupă acum
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Telefoanele mobile, INTERZISE. Decizie în România. Nu ai voie să îl folosești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Ministerul Finanţelor şi ANAF finalizează aplicaţia e-Transport pentru monitorizarea transporturilor
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?