EXCLUSIV Traian Băsescu, despre scandalul din coaliţia de guvernare: Este o hârjoană generată de USR. De ce nu se ceartă cu preşedintele?

Traian Băsescu intervine în scadalul din coaliţia de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu. Fostul preşedinte al României spune că USR nu are oameni care să conducă Ministerul Sănătăţii în situaţii de criză.
Loredana Brumă
19 apr. 2021, 21:30
EXCLUSIV Traian Băsescu, despre scandalul din coaliţia de guvernare: Este o hârjoană generată de USR. De ce nu se ceartă cu preşedintele?

Traian Băsescu acuză USR că forţează lucrurile pentru a obţine „nişte concesii anticonstituţionale”, precizând că aceştia nu au oameni cu suficientă experienţă pentru a conduce Ministerul Sănătăţii.

Traian Băsescu: Avem o hârjoană generată de USR pe fondul unei lipse acute de experienţă

„Nu avem niciun fel de criză politică. Avem guvern stabil, majoritate parlamentară. Avem un singur ministru remaniat. Eu as ruga UDMR să ni-l împrumute vreo 3 ani pe Cseke. Avem o hârjoană generată de USR pe fondul unei lipse acute de experienţă.

Nu au oameni cu care să ducă ministerul Sănătăţii în situaţii de criză de sănătate. Forţarea pe care o face USR să obţină niste concesii anti-constitutionale. Nu poti să iei dreptul premierului de a propune o remaniere. Este o neînţelegere foarte consistenta a atributiunilor. Premierul propune, preşedintele României aprobă. Nu înţeleg de ce se ceartă cu Cîţu. Cel care aprobă remanierea este presedintele. De ce nu se cearta cu presedintele USR-ul”, a declarat la  fostul preşedinte al României la România Tv.

Citeşte şi Negocieri fără rezultat în Coaliţia de Guvernare. Florin Cîţu presează USR PLUS să numească un ministru al Sănătăţii: Sper să se rezolve cât mai repede!

Coaliţia de guvernare s-a reunit luni dupăa-amiază în şedinţă pentru prima oară de la revocarea ministrului Sănătății Vlad Voiculescu (USR-PLUS) de către premierul liberal Florin Cîțu. Înaintea şedinţei, preşedintele PNL Ludovic Orban a anunţat că premierul Florin Cîţu beneficiază de susţinere totală şi că nu se ia în discuţie schimbarea configuraţiei politice.

Potrivit unor surse politice, liderii USR-PLUS iau în calcul să le ceară liberalilor un nou acord politic.

Florin Cîţu se aşteaptă ca USR PLUS să desemneze noul ministru al Sănătăţii, având în vedere că portofoliul revine acestei formaţiuni politice.

„Aştept desemnarea ministrului Sănătăţii de la USR PLUS, este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile vor funcţiona în continuare foarte bine. Tot ce înseamnă discuţii politice vor avea loc la coaliţie, la discuţia din coaliţie, cu cele trei formaţiuni politice”, a declarat Florin Cîţu, duminică după-amiază.

Citeşte şi Dan Barna, după şedinţa coaliţiei: Continuăm mâine. Liderul USR a cerut îndepărtarea lui Cîţu

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Gigi Becali vrea să desființeze festivalul Untold: „Nu vreau sataniști și nebuni cu muzica!”
Fanatik.ro
Orașul din România unde poți cumpăra o garsonieră cu doar 4.000 de euro. Ești aproape de o stațiune celebră, ai magazine și farmacii în apropiere
Capital.ro
Se confiscă pe loc. Ilegal să transporți cu mașina în România. Legea nu se discută
Playtech.ro
Cine transmite la TV finala lui David Popovici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Proba de înot poate fi văzută pe două posturi
DailyBusiness
Impozit MAI MIC pentru o categorie de români. Pentru cine se pregătește oferta din 2025?
Adevarul
Greva minerilor care l-a cutremurat pe Ceaușescu. Cum s-a schimbat Valea Jiului, după epoca de aur a cărbunelui VIDEO
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Zodiile care au mare noroc în dragoste. Vin vremuri fabuloase
Ego.ro
Antonia, o nouă imagine ADORABILĂ cu fiica ei, Maya. Cât de mult SEAMĂNĂ cele două
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
wowbiz.ro
Soțul Marinei, dentista ucisă în cabinet, rupe tăcerea! Ce mărturisire a făcut în plină anchetă
Cancan.ro
Criminalul din Brăila nu se mai poate STĂPÂNI! Anchetatorii sunt șocați de comportamentul lui. Ce face ori de câte ori aude numele victimei, dezvăluiri
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Care sunt simptomele infectării cu virusul West Nile. La ce trebuie să fim atenți și când trebuie să mergem la medic
Capital.ro
România se revoltă. Cu asta se ocupa, de fapt, BĂSESCU...
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fosta ispită de la Insula Iubirii nu ratează nicio ocazie să își arate dragostea față de milionarul cu 24 de ani mai bătrân decât ea, care i-a luat un Ferrari cadou!
stirilekanald.ro
Noi ipoteze în cazul crimei de la Brăila! Soțul doctoriței ucise, primele declarații după tragedia din cabinetul stomatologic
substantial.ro
Explozie și incendiu la uzina BASF din Ludwigshafen: 14 răniți ușor și un nor vizibil de fum
MediaFlux
BANI de la Guvern pentru nevoiași. ROMÂNII primesc echivalentul a 50 de EURO
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!