EXCLUSIV Traian Băsescu exclude șansele PSD la președinție: „Să stea liniștiți acolo unde sunt. Eu nu văd pe cine ar aduna în turul doi”

Traian Băsescu, fostul președinte al României, a vorbit despre șansele pe care le are PSD în turul doi al alegerilor prezidențiale, în direct la România TV, în emisiunea România exclusiv, moderată de Simona Gheorghe.
Alina Costache
30 iun. 2024, 21:32
EXCLUSIV Traian Băsescu exclude șansele PSD la președinție: „Să stea liniștiți acolo unde sunt. Eu nu văd pe cine ar aduna în turul doi”
Traian Băsescu, despre șansele PSD la președinție

Un sondaj de opinie Sociopl, realizat la comanda România TV, plasează PSD-ul pe primul loc în preferințele alegătorilor, cu 34%, dacă alegerile ar avea loc duminica viitoare. Cu toate astea, fostul președinte al României, Traian Băsescu, e de părere că oricine ar candida din partea PSD nu va reuși să convingă electoratul să îl voteze și în turul doi.

„Eu cred că ar trebui să discutăm pe cel în care sunt voturile pe partide. PSD, 35%, și cu 35% rămâne și la turul doi, așa cred, nu văd cine l-ar mai vota pe cel ce va fi candidat PSD, așa se întâmplă de 20 de ani, asta se va întâmpla în continuare. Tot aud PSD-iștii că spun: „Am avut doi președinți de dreapta 20 de ani, au nenorocit țara”. Da, dar niciunul nu a făcut mineriade, nu a făcut revoluții să tragă în popor, deci să stea liniștiți acolo unde sunt, că pe 10 august acum câțiva anișori, în 2018, când a fost cu zavera din Piața Victoriei? Acum 4 ani. Au fost la un pas să o comită din nou PSD-ul cu scos forțele, cu toată vigoarea în fața manifestanților, la un pas au fost, așa că bine ar fi să stea liniștiți în ceea ce privește președinția, pentru că nici nu au șanse.

Uitați-vă la cum arată rezultatele, eu nu văd pe cine ar aduna în turul doi. Cred că s-a indus ideea că ar fi Geoană (n.r. presupusul candidat independent la alegerile prezidențiale), el e ventilat de toate televiziunile de vreun an și, și cu funcția de secretar adjunct la NATO, cred că e vizat el ca independent și pe urmă coborâm”, a declarat Traian Băsescu, în direct la Romînia TV.

Citește și: Guvernul a stabilit calendarul consultărilor cu partidele politice pe tema alegerilor prezidenţiale şi parlamentare

Traian Băsescu, despre scandalul din coaliție

„Aici este cheia supărării din alianță de acum, pentru că Ciolacu a acceptat comasarea localelor care a fost absolut în favoarea PNL, PNL nu știu cât va lua când va fi pe vot direct la președinție, nu știu dacă va lua 15 – 17%. Față de 30% cu cât se înfoaie acum pe artificiul cu comasarea, dar această favoare făcută de PSD a avut un preț: alegeri în septembrie, pentru că Ciolacu știa că are o resursă formidabilă, de fapt, două resurse: creșterea salariului minim de la 3.100 la 3.700 și doi, cele 3,5 mil. de pensionari care primesc pensii mărite. Asta era o resursă a lui Ciolacu pe care PNL-ul acum i-o trage de sub nas. Sigur, nimeni nu-l poate opri pe Ciolacu să spună asta e data, bună ziua, dat asta înseamnă și ruperea alianței și riscul pe care și-l asumă Ciolacu să nu-l sprijine PNL în turul doi”, a continuat Traian Băsescu.

Citește și: Război total pe tema datei alegerilor prezidenţiale. Marcel Ciolacu a convocat-o la consultări şi pe Şoşoacă. De ce parte se situează George Simion?

Ce spune sondajul Sociopol

Sociopol a publicat rezultatele unui nou sondaj de opinie realizat la comanda România TV prin metoda CATI. La întrebarea „Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, dvs. personal cu cine ați vota dintre următorii?”, respondenții au ales:

  • Candidați pro-PSD – 44% (Marcel Ciolacu, Mircea Geoană)
  • Candidați suveraniști – 27% (George Simion, Diana Șoșoacă)
  • Candidați anti-PSD – 25% (Nicolae Ciucă, Elena Lasconi, Cristian Diaconescu)
  • Alți candidați – 4% (Kelemen Hunor).

Pe partide, respondenții au considerat că va câștiga:

  • Candidatul PSD – 35%
  • Candidat independent – 17%
  • Candidatul PNL – 12%
  • Candidatul AUR – 8%
  • Candidatul USR – 1%
  • Alt partid – 4%
  • Nu știu/Nu răspund – 23%

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Ce va face Zanni cu banii câștigați la Survivor All Stars: „Am planul ăsta din vara anului 2023!”
Fanatik.ro
Rezultate Evaluarea Națională 2024. La ce oră se afișează, de fapt, notele pe 3 iulie. Admitere liceu 2024 în urma notelor obținute
Capital.ro
Vin direct la tine acasă! Toți românii vor fi notificați. Sunt obligați să plătească
Playtech.ro
OOPS! Lidia Buble, aproape GOALĂ! Se vede TOT prin costumul ăsta de baie MINUSCUL
DailyBusiness
Oferta momentului de la Digi! Află cum poți primi un telefon gratis!
Adevarul
Cum ne dă statul român foc la valiză. Un cunoscut economist explică de ce avem o viața mai scumpă de la 1 iulie
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Pericolul care pândește peste România. Mari probleme cu energia electrică
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe net! Chiloții minusculi au lăsat la vedere TOT. Ce posterior apetisant are
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
O mai știți pe Adriana Muraru, cea care o înlocuia pe Andreea Esca la PRO TV? Jurnalista s-a retras de ani buni din presă. Cu ce se ocupă acum
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
România se pregătește să scrie istorie în fața naționalei Țărilor de Jos. La ce oră se dispută partida „Generației de Suflet” din optimile EURO 2024
Capital.ro
Telefoanele mobile, INTERZISE. Decizie în România. Nu ai voie să îl folosești
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
Filmul tragediei de la Suceava! Mama Ancuței a prevestit tragedia: Nu veniți!
substantial.ro
Hernie de disc lombară tratată cu succes la Spitalul Clinic SANADOR
MediaFlux
COPIL MUȘCAT de o FEMEIE! Incident ȘOCANT la MARE VIDEO
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?