Exclusiv. Tunul de două miliarde de euro pregătit în Sănătate. DOCUMENTE

Dezvăluiri incendiare în emisiunea Punctul Culminant, moderată de Victor Ciutacu. Cum se pregăteşte "sifonarea" banilor printr-o nouă agenţie tip "Unifarm" în Sănătate.
Filip Stan
15 iun. 2021, 00:58
Exclusiv. Tunul de două miliarde de euro pregătit în Sănătate. DOCUMENTE

Tunul de două miliarde de euro pregătit în Sănătate! Se înființează o Agenție de Investiții în Sănătate (ANDIS) – în condițiile în care există CNI care face investiții în infrastructură.  Înființarea acestei agenții este condiția pentru ca România să primească banii de la Comisia Europeană. Dezvăluirea a fost făcută luni seară în emisiunea lui Victor Ciutacu, Punctul Culminant.

Consiliile județene, municipale, ministerele cu rețea sanitară proprie trebuie să plătească consulatanța pentru proiectele acestei agenții. De asemenea,  Agenția face toate achizițiile pentru proiectele de invesții la nivel de țară (spitalele și consiliile nu mai fac achiziții pentru marile proiecte în infrastructură).

Curtea de Conturi trimite dosarul achiziţiilor lui Arafat la DNA

Agenția urmează să fie înființată în acest an, urmând ca și conducerea să fie stabilită tot în acest an. Personalul ar urma să fie angajat în acest an și în 2022, în total urmând să fie 52 de angajaţi. . Instituția nou-înființată ar urma să preia construirea celor trei spitale regionale, care se vor realiza la Iași, Craiova și Cluj, dar şi alte investiții.

La procedura de numire a președintelui agenției se are în vedere componența POLITICĂ și profesională (președintele are rang de secretar de stat cu un mandat de 4 ani).  Agenția beneficiază de consultanță de la instituțiile financiare internaționale (contra-cost).

De notat că administrațiile locale AU OBLIGAȚIA să pună la dispoziția agenției toate datele referitoare la investiție. Agenția accesează fondurile nerambursabile și rambursabile, face toate procedurile și autoritățile locale pun în aplicare contractele. După ce se termină investiția se transferă beneficiarului printr-un protocol (agenția neavând nicio responsabilitate)

Răzvan Cherecheş explică numărul mic de infectări cu COVID-19: „Are legătură cu faptul că este vară, în toamnă rata de incidenţă o să crească iar”

În Sănătate vor fi investite 2,45 miliarde de euro din cele 29,2 miliarde de euro cât va primi România în total prin PNRR.

Sistemul sanitar din România se bazează pe o infrastructură concepută acum 50-60 ani, când nevoia de servicii de sănătate era diferită față de realităţile de astăzi, se arată în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Guvernul vrea să aloce pentru capitolul Sănătate din PNRR suma de 2,45 de miliarde de euro. Principalele obiective ale PNRR pe Sănătate sunt creșterea accesului, siguranța și calitatea serviciilor medicale și a infrastructurii sanitare, în condițiile în care „există clădiri în care se desfășoară servicii medicale, care constituie un pericol pentru pacienți și pentru personal, atât din punct de vedere al infecțiilor nosocomiale, cât și din punct de vedere structural și de siguranță la incendii”.

Principalele reforme propuse sunt reforma gestionării fondurilor publice din sănătate, a managementului fondurilor destinate investițiilor în sănătate și a managementului sanitar și resurselor umane din sănătate, precum și învestiții în spitale și în infrastructura prespitalicească.

 

Reforme:
Reforma 1: Reforma gestionării fondurilor publice din sănătate
Reforma 2: Reforma managementului fondurilor destinate investițiilor în sănătate.
Reforma 3: Reforma managementului sanitar și a resurselor umane din sănătate
Investiții:
Investiția 1: Investiții în infrastructura medicală prespitalicească
Investiția 2: Investiții în infrastructura spitalicească publică
Buget: 2.455.000.000 euro

  • Rezultatele pe care PNRR țintește să le obțină la final vor fi, între altele:
    200 de centre comunitare construite sau renovate, care au dotări noi și personal.
    3.000 de (asocieri de) cabinete de asistență medicală primară dotate/dotate si renovate, prioritizand cabinetele din mediul rural.
    26 compartimente/secții de terapie intensivă nou-născuți dotate, inclusiv cu ambulanță transport nou-născuți (pentru centrele regionale).
    30 de ambulatorii/unități medicale publice/alte structuri publice care furnizează asistență medicală ambulatorie reabilitate/modernizate/extinse/dotate.
    25 unități sanitare publice/spitale publice care beneficiază de infrastructură nouă.
    10 unitati medicale mobile – pentru zonele cu acces limitat la servicii de asistență medicală specializată
    1.000 persoane care au beneficiat de programele de formare în managementul serviciilor de sănătate.
    În plus, 400 de milioane de euro vor fi alocați pentru digitalizarea sistemului de sănătate.

 

DailyBusiness
Scandal la Senat! Angajații îl huiduie pe Bolojan după anunțul reducerii posturilor
Spynews
Ramona Olaru, confesiuni dureroase despre copilăria ei! Și-a promis că nu se va întoarce niciodată în locul în care a crescut. Declarații exclusive la Viața fără filtru
Bzi.ro
Maurice Munteanu dă de pământ cu Melania Trump: „Părul prea coafat ca la concursurile de Miss din Europa de Est!“
Fanatik.ro
Wizz Air, lovitură pentru concurență. A introdus rute noi către șase destinații de vacanță aflate în topul preferințelor românilor. Biletele costă mai puțin decât o masă la restaurant
Capital.ro
Călin Georgescu va fi învins. Omul care îi va lua complet fața. Va intra în turul 2 și va câștiga
Playtech.ro
Prima reacție a Dacianei Sârbu după divorțul de Victor Ponta: Singurii care știu suntem noi. Nu vreau să...
DailyBusiness
Cum reacționează sistemul imunitar în cazul alergiilor de la veninul de albine. Descoperirile făcute de oamenii de știință
Adevarul
Profesorul Cătălin Avramescu, candidat la alegerile prezidențiale: „România ar trebui să dețină arme nucleare pentru a intimida Rusia”
wowbiz.ro
Vește șoc în lumea politică! Victor Ponta și Daciana Sârbu au divorțat după 19 ani de căsnicie
Spynews
”Un bărbat toxic nu se va schimba”. Dana Roba, mesaj tranșant pe rețelele de socializare, după despărțirea de Beniamin | FOTO
Spynews
Ea este Daria, tânăra de 19 ani care s-a stins din viață în accidentul din Craiova. Trei persoane și-au pierdut viața pe DN6: ”Am venit să luăm rămășițele” | FOTO
Evz.ro
Un fenomen rar în România: Inversiunea termică. Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni
Ego.ro
Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta
Prosport.ro
FOTO. Jurata de la show-ul de talente, fotografiată de paparazzi la întâlnirea cu celebrul milionar mai tânăr cu 12 ani decât ea
kanald.ro
Pensionarii primesc bani în plus din martie 2025! Cine sunt cei 1 milion de beneficiari
Cancan.ro
Victor Ponta rupe tăcerea după ce s-a aflat că a divorțat de Daciana Sârbu: „Au avut prea mult de suferit toți din cauza…”
Playsport.ro
WOW! Corina Caragea a renunțat de tot la haine! Apariție unică pe net
Capital.ro
Victorie pentru Călin Georgescu. Verdictul venit chiar acum: Va fi măcel!
StirileBZI
Salariu de 500 de lei pe zi și trei mese, plus loc de cazare! Ce companie oferă aceste beneficii angajaților
Prosport.ro
FOTO. Cum arată fiica legendarului fotbalist. Tânăra divorțează după 9 ani
stirilekanald.ro
Anda, găsită moartă în casă! Câinii începuseră să-i devoreze trupul neînsuflețit
substantial.ro
Teheranul speră că Trump va alege rațiunea în relațiile cu Iranul
MediaFlux
SE ANULEAZĂ ALEGERILE PREZIDENȚIALE? MAI a transmis DECIZIA FINALĂ
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Posibil spionaj de înalt nivel: Serviciile de informații maghiare, investigate la Strasbourg!