EXCLUSIV | Victor Ciutacu, sceptic cu privire la viitorul politicii românești. Vedetele din țară, potențiali candidați pentru reforma clasei politice. ”Ar fi, totuși, prea mult!”

În anul 2023 nu au existat evoluții spectaculoase pentru partidele sistem, ci mai degrabă o stagnare în ceea ce privește neîncrederea electoratului, în special în PNL, PSD și USR. În România, soluțiile apar de pretutindeni, chiar și de unde te aștepți mai puțin. De exemplu, de ce nu s-ar putea implica în proiecte politice chiar și cele mai proaspete persoane publice, cunoscute de români ca fiind ”vedete”?
Filip Stan
12 ian. 2024, 14:20
EXCLUSIV | Victor Ciutacu, sceptic cu privire la viitorul politicii românești. Vedetele din țară, potențiali candidați pentru reforma clasei politice. ”Ar fi, totuși, prea mult!”

În anul 2023 nu au existat evoluții spectaculoase pentru partidele sistem, ci mai degrabă o stagnare în ceea ce privește neîncrederea electoratului, în special în PNL, PSD și USR.

Citește și Victor Ciutacu, atac devastator la adresa Maiei Sandu. Cum au ajuns reziştii din România să ocupe posturi-cheie în structurile Republicii Moldova

În 2023 nu au existat evoluții spectaculoase pentru partidele sistem, mai degrabă o stagnare în ceea ce privește neîncrederea electoratului, în special în PNL și USR.

Astfel că, potrivit sondajelor INSCOP, PNL a oscilat pe tot cursul anului între 17-20% iar USR a închis anul undeva la 12%.

După ce PSD a preluat șefia Guvernului a reușit să-și stabilizeze procentele undeva între 28-30% iar decizia de mărirea pensiilor spre sfârșitul anului le-a securizat votul electoratului tradițional.

În 2023, partidul lui George Simion și-a continuat tendința de creștere și a oscilat undeva între 19-22%.

În ultimele luni ale anului, AUR a avut o ușoară scădere care s-a văzut în creșterea unui alt partid care are un mesaj ultra-radical – SOS România, partidul Dianei Șoșoacă.

De menționat ar fi că la începutul lui 2003, SOS avea între 1 și 2% iar la sfârșitul anului, potrivit ultimelor sondaje, trece pragul electoral cu 5%.

Nimic ce românii nu știu deja, însă s-ar putea întâmpla și lucruri la care majoritatea nu s-ar aștepta, cum ar fi, implicarea vedetelor de mâna a doua sau chiar și a debutanților din showbiz-ul românesc, în politică, ceea ce, după cum spune și jurnalistul Victor Ciutacu, ar fi de-a râsul plânsul.

Cum în România ne putem aștepta la orice, măcar să avem speranță în continuare că mai rău decât este în prezent, n-are cum să mai fie.

„Atât de bine lucrează și produc școlile de cadre ale partidelor noastre, încât 2024 a început cu aceeași cursă nebună pentru atragerea de vedete cu notorietate și eventual grad dedicat de simpatie, pentru a trage, evident, în sus, listele electorale. După ce George Simion a umplut AUR de celebrități, multe dintre ele de mâna a doua sau gonite de prin alte formațiuni, iar ceilalți râdeau de ei, acum au luat-o cu pețitul prin sat cam toți. Marele trofeu se anunță ca la fiecare ciclu electoral, Dan Negru, dar meseriașul de televiziune produce legal, cu talent, suficienți de mulți bani, deci nu are de ce să se compromită politic”, și-a început micul discurs Victor Ciutacu, în direct, la România TV.

„Pentru că face bani făcând ce știe să facă, așa că dacă nu i-a luat Dumnezeu mințile, n-ar avea nevoie să pună ștampila de partid în frunte și nici să se apuce să fure la bătrânețe. Ușor-ușor apar alte nume. Nu ai loc să deschizi un televizor că îți apare capul lui Dan Șucu, ori aduce pe bani frumos vreo nouă speranță la Rapid, ori plătește vreo datorie rămasă de pe vremea lui George Copos, ori vreo tragedie. Toți cei interesați de mediul public și de mișcările de bani și influență s-au mirat ce l-a apucat, dar s-au lămurit și le-a trecut. Omul se vrea orice, mare să fie, numai candidat”, a continuat celebrul jurnalist la România TV.

Vedete de mâna a doua, la cârma politicii din România?

Deși printre cele mai apreciate personalități din showbiz-ul românesc este Codin Maticiuc, care s-a implicat în diferite voluntariate cu scopul de a ajuta copiii cu probleme de sănătate, ar fi cam deplasat să ajungă părtașul vreunui partid politic, cum ar fi PSD-ul.

Deși în urmă cu ceva timp Codin Maticiuc spunea că intră doar în biserici, nu în politică, românii ar trebui să nu se relaxeze prea tare, că s-ar putea trezi privind la televizor doar filme românești, realizate în doar două luni, evident, de bună calitate, că doar vedetele joacă în ele!

Mai în glumă, mai în serios, ar fi, totuși, prea greu de digerat apariția influencerilor sau a vedetelor în politica românească, acolo unde își pot expune părerile și ideile controversate, mai ceva decât o fac deja pe rețelele sociale!

„După ce s-a lămurit că nu e loc în cursa către Cotroceni, unde prietenul lui, Mircea Geoană stă deja la business class, s-a gândit că nici un buget de câteva miliarde pe an la Capitală nu ar fi de lepădat. Liberalii prăbușiți în București după experiența Nicușor Dan, s-au prins și ei ce își dorește omul sau mă rog, mai mult nevasta. Așa că a apărut ideea noului candidat vedetă, ieșit din spuma mării sau din depozitul cu mobilă din China.

Citește și România TV, televiziune nr.1 de ştiri şi în 2023. Victor Ciutacu: „Nu ne-a dăruit nimeni poziția asta. Am câștigat-o”

Ca să nu fie singurul urmaș al Brătienilor i se va alătura cel mai probabil Ionuț Lupescu, fost fotbalist respectabil, pensionar special al sportului, aspirant ideal în a nu face nimic pe bani mulți. Abia aștept să văd cu ce vedete răspund PSD-iștii, sper din suflet să nu fie tocmai Codin Maticiuc noul astru al stângii politicii moderne, oricât de tare ar fi strigat el ”Make Buzău great again”, ar fi, totuși, prea mult”, a spus la România TV, Victor Ciutacu.

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Descoperirea care schimbă tot ce știai despre încărcarea mașinilor electrice. Cea mai mare problemă a șoferilor a fost rezolvată
Capital.ro
Decizie pentru toți cei cu buletin de identitate. Nu se acceptă în România. Lege fără excepții
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Vești proaste pentru șoferi! Sunt anunțate noi scumpiri!
Adevarul
Neptun: În plin sezon estival, turiștii împart plaja cu utilajele. „Este puțină plajă activă, se face speculă cu șezlongurile” FOTO VIDEO
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Cel mai scump transfer din istoria fotbalului românesc. Becali: Pleacă pe 40 de milioane
Prosport.ro
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
wowbiz.ro
Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta
Cancan.ro
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi în ochi!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Traficul pe Valea Oltului va fi suspendat timp de o lună. Se fac defrișări pentru construcția autostrăzii Sibiu - Piteşti
Capital.ro
Românii trebuie să declare la stat. Se dă ordin în România. Se depune în termen de 60 de zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
stirilekanald.ro
Vaticanul a dezvăluit abia acum adevărul. "Fecioara Maria care plânge" din Trevignano, un fals?
substantial.ro
Lukașenko Amenință cu Folosirea Armelor Nucleare pe Fondul Tensiunilor de la Granița cu Ucraina
MediaFlux
De ce AU SCĂZUT PENSIILE. Explicații de la Casa Națională de Pensii
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?