EXCLUSIV| Victor Ponta aruncă bomba despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate.”Pacienții în stare rea sunt lăsați în România. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”

Noul consilier onorific al premierului Marcel Ciolacu, Victor Ponta, a vorbit în exclusivitate, la România TV, duminică seară, despre tragedia de la stația GPL, din Crevedia, în urma căreia două persoane au murit și alte 56 au fost rănite.
Alina Costache
27 aug. 2023, 23:04
EXCLUSIV| Victor Ponta aruncă bomba despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate.”Pacienții în stare rea sunt lăsați în România. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”
EXCLUSIV| Victor Ponta aruncă bomba despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate.”Pacienții în stare rea sunt lăsați în România. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român”

Victor Ponta aruncă bomba despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate. Fostul premier al României a făcut o paralelă dintre explozia de sâmbătă seară din Dâmbovița și tragedia de la Colectiv care a avut loc în octombrie 2015 și a subliniat că nu își explică de ce în opt ani de zile nu a fost mărit numărul de paturi pentru arși în spitalele din țară și în continuare, când au loc astfel de evenimente, victimele sunt transportate în străinătate.

Citește și EXCLUSIV| Care este cea mai mare temere a lui Victor Ponta, după tragediile din România. ”Sunt un om normal și cred că orice om normal la asta se gândește”

Victor Ponta aruncă bomba despre transferul victimelor de la Crevedia în străinătate

Victor Ponta a afirmat că incidentul de la Crevedia a demonstrat încă o dată că nu învățăm nimic din greșeli.

”Incidentul de la Crevedia ne demonstrează că noi nu învățăm niciodată din greșeli. Sunt două categorii: Cei care învață și proștii. Noi suntem ăia proști, de ce trebuie întotdeauna ca noi să fim ăia proști? Au fost lăsați pompierii să meargă acolo și să își riște viața. Cineva trebuia să spună: Noi mergem acolo dar nu mergem să murim. Pompierii noștri sunt cei mai importanți oameni ai acestei țări și noi îi aruncăm în foc, la propriu. România a tratat după Colectiv 182 de arși, acum că sunt șapte începem să îi trimitem prin străinătate”, a declarat Victor Ponta, în exclusivitate, la România TV.

De asemenea, noul consilier onorific al premierului a subliniat că atunci când se decide transferul unor pacienți arși în Europa, spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții a căror stare de sănătate este una bună, cei în stare gravă sunt lăsați în România.

” Spitalele din străinătate se ocupă doar de pacienții care sunt în stare bună. Pacienții în stare rea sunt lăsați în România, să moară aici. Vor doar să trimită facturi uriașe către statul român, acesta este interesul lor. Guvernul a făcut foarte bine că i-a pus în avion și i-a trimis în străinătate pe cei care aveau nevoie de îngrijiri medicale de specialitate, dar e posibil ca românii să se întrebe: Noi nu plătim taxe? Pe noi de ce nu ne trimit în străinătate”, a mai spus fostul premier.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a a anunțat că în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia, au rezultat 58 de victime, dintre care au fost două decese, soţ şi soţie. Comparativ cu tragedia de la Colectiv, Rafila a afirmat că s-au îmbunătăţit procedurile, însă numărul paturilor din spitale nu e niciodată suficient, în cazul unei catastrofe.

”În total au fost 58 de victime, din păcate au fost şi două decese, au fost chiar membri ai aceleiaşi familii, soţ şi soţie. Pentru restul pacienţilor a existat procedura de transfer, unele dintre ele sunt în derulare. 12 cazuri au fost critice. Au rămas în stare bună, cazurile care pot fi tratate fără probleme”, a declarat Alexandru Rafila, la Digi24.

Oficilaul a subliniat că în aceste momente sunt trei victime cu arsuri de peste 80% din suprafaţa corpului.

”Au fost trei situaţii cu arsură de peste 80 la sută din suprafaţa corpului, ceea ce face dificil transportul, pentru siguranţă. Inclusiv şansele pentru aceste persoane sunt destul de reduse pentru că, fără să fiu specialist în chirurgie plastică, ştiu că pierderile de proteine, afectarea multiorgan este foarte mare şi susţinerea lor în viaţă este o problemă serioasă”, a declarat Alexandru Rafila.

Întrebat câte paturi de Mari Arşi sunt în plus, în prezent, faţă de momentul tragediei de la Colectiv, Alexandru Rafila a răspuns: ”Într-o catastrofă niciodată nu sunt paturi destule. Sigur, acum nu a fost o catastrofă de dimensiunile celei de la Colectiv ca şi număr de victime sau ca victime cu afectare serioasă. Noi ne propunem să ajungem la circa 50 de paturi pentru Marii Arşi în următorii doi ani şi nu numai că ne propunem, şi facem lucrul acesta.”

Mai mult, șeful de la Sănătate a explicat că în acest moment sunt 30 de paturi de Arşi şi Mari Arşi, în întreaga ţară.

”La Timişoara se construieşte deja Centrul de Arşi, urmează construcţia celui din curte de la Alexandrescu. (…) Avem în acest moment 30 de paturi, dar ce avem mai bine pus la punct decât la Colectiv sunt procedurile care se aplică. Aţi văzut că ne mişcăm foarte rapid, că oamenii ştiu ce au de făcut”, a mai spus ministrul.

Citește și EXCLUSIV| Victor Ponta, atac fără precedent la adresa lui Klaus Iohannis, după tragedia din Crevedia. ”Face foarte bine că își vede în continuare de vacanță. Așa arată România lucrului bine făcut”

Spynews
Nuntă după nuntă pentru Adrian Minune! După Adriana Simionescu, încă o cununie religioasă are loc în familia lăutarului iubit de toată lumea
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
De ce e bine să încălzești cana înainte să pui cafeaua în ea. Trucul pe care oricine trebuie să îl cunoască
Capital.ro
Cutremur total în Europa. Ungurii au dat cărțile pe față: Va crește radical
Playtech.ro
Cea mai neobișnuită atracție turistică din România. Intri într-o lume fantastică, chiar pe tărâmul vrăjitoarelor
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Marea provocare a noii magistrale de mare viteză. Cum s-a lucrat la tunelurile feroviare de pe valea Mureșului VIDEO
Spynews
Natura se dezlănțuie! Pe lângă codul roșu de caniculă, meteorologii anunță furtuni puternice cu grindină. Care sunt zonele vizate | FOTO
Spynews
Bianca Drăgușanu, întâlnire de taină cu Gabi Bădălău! Au fost tare apropiați / Video
Evz.ro
Breaking News. Anunțul premierului Marcel Ciolacu despre creșterea taxelor în 2025
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
Mireasa lui Ianis Hagi a luat microfonul de la Pavel Bartoș și a descris în 7 cuvinte ce înseamnă pentru ea nunta cu fiul lui Gică Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Meteorologii Accuweather anunță că vine furtuna electrică în România. Pe ce dată exactă se întâmplă în București și în celelalte orașe
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Apar noi burse pentru elevii olimpici: Care sunt criteriile de acordare a burselor de merit și ce valoare au
Capital.ro
Mașini interzise peste tot în România. Decizia a intrat deja în vigoare azi, la ora 11:00
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. S-a lăsat de bătăi în cușcă pentru a face avere din imaginile cu ea dezbrăcată
stirilekanald.ro
Trump, lovit de Secret Service: Agenții m-au lovit atât de tare încât...
substantial.ro
Premierul Marcel Ciolacu: Nu vor exista creşteri de taxe şi impozite anul viitor
MediaFlux
Cât va fi PENSIA din SEPTEMBRIE! SIMONA BUCURA OPRESCU a ANUNȚAT EXACT
Shtiu.ro
Cum e mai bine să procedăm în zile caniculare? Ținem geamul închis sau deschis?