EXCLUSIV Victor Ponta, atac la fostul şi actualul preşedinte: „Mi-aş dori să nu mai existe la viitorul preşedinte sistemul dosarelor făcute adversarilor, iniţiat de Băsescu şi preluat de Iohannis. Am distrus țara în felul ăsta”

Victor Ponta a avut o intervenție specială în studioul România TV. Fostul prim-ministru a făcut acuzații grave la adresa fostului președinte Traian Băsescu și al actualului șef de stat, Klaus Iohannis.
Alina Costache
02 iun. 2024, 22:22
EXCLUSIV Victor Ponta, atac la fostul şi actualul preşedinte: „Mi-aş dori să nu mai existe la viitorul preşedinte sistemul dosarelor făcute adversarilor, iniţiat de Băsescu şi preluat de Iohannis. Am distrus țara în felul ăsta”
Victor Ponta, atac la Băsescu și Iohannis

Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de înființarea unui sistem de dosare împotriva adversarilor politici care a dus la demiterea unor personaje nevinovate.

„Portocală e bine mersi, Onea e reintegrat, Kovesi este procuror european, sunt bine mersi toți. A pățit vreunul ceva? Sunt sute de oameni care au fost arestați cu mandate de arestare semante de Kovesi, Marius Iacob, toți ăștia din DNA. Sunt sute de oameni care au fost trimiși în judecată, sunt sute de oameni care au fost achitați de toți judecătorii, cum am fost și eu, apropo de faimosul dosar, cumnatul meu nu doar că nu a fost condamnat vreodată, nici măcar nu a fost trimis în judecată că nu aveau cu ce, totul era o făcătură.

Toți sunt foarte bine acuma, doamna Kovesi câștigă 25.000 de euro pe lună, domnul Uncheșelu câștigă 15.000 de euro pe lună. Nu lucrează în privat, tot de la noi iau banii ăia, că procurorii europeni sunt plătiți de noi. Domnu Onea se duce înapoi la DNA, nu? Sistemul ăsta pe care l-a făcut Traian Băsescu în 2005 ca să-l îngroape pe Năstase, după 2004 s-a lămurit cu Băsescu, ne întoarcem la Năstase, și atunci Băsescu ne-a vândut toată țara și a făcut acest sistem cu dosare la adversai”, a declarat Victor Ponta, pentru România TV.

Citește și: Victor Ponta, în direct la România TV, despre caracatiţa Coldea-Dumbravă: Băsescu l-a numit în funcție, Băsescu s-a născut și va muri la fel, un om fără caracter, este o lichea

Victor Ponta îi atacă dur pe Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Fostul prim-ministru susține că sistemul Băsescu, preluat ulterior de Iohannis, a dus la colapsul sistemului politic din România.

„În 2015 a venit Iohannis și a zis nu e bun Băsescu, după care mi-a făcut mie dosar și multor altora. În 2016 a fost anul de teroare. Iohannis e bine mersi, are casă, are pensie de la stat, Kovesi e bine mersi, Portocală ne dă în judecată. Nu mă mai interesează trecutul, dar e real. În septembrie avem alegeri prezidențiale, o fi Ciolacu, o fi Ciucă, o fi Geoană, eu îmi doresc să zică, oricare ar fi, eu nu fac ca Iohannis, preiau sistemul lui Băsescu, ia să văd. Câștigă Ciucă, ce să facă? Să îi facă un dosar penal lui Ciolacu, nu? Sau câștigă Ciolacu să-i facă lui Geoană. Nu e normal, am distrus țara în felul ăsta, am creat niște mafii în spatele acestei chestii.

Nu facem dosare penale la adversari politici, la familiile lor, la oamenii de afaceri români care încurcă multinaționalele, la jurnaliști care ne critică, nu, aia nu mai facem. Așa să se întâmple de acum încolo.

Mi s-a părut că în ultimul timp nu mai e vremea lui Kovesi, dar faptul că ea e bine, tot scandalul ăsta cu Coldea nu a pornit tot de la un dosar făcut de ea, de Parchetul European? Deci e și ea băgată acolo. Mie mi se pare că acum toți sunt foarte fericiți. În ’89 când l-au împușcat pe Ceaușescu, nu mai era nimeni vinovat de nimic. Să-l împuște și pe Coldea și scapă toți: Kovesi, Uncheșelu, Portocală și toți. Se schimbă ceva?

Aflam din presă că urma să fim chemați a doua zi la DNA. Aflam ce vom fi acuzați, ce inventau. Fraza aia cu a fost nevoie să moară oameni, adică mi-au făcut dosare mie, familiei, tuturor, a fost nevoie să moară oameni, mie aia nu mi-o va șterge nimeni din minte. Știți când e comemorarea victimelor de la Colectiv, Iohannis joacă golf, dar eu cred că mulți încearcă să șteargă.

Să nu cădem în capcana celor mai vinovați, care acum se bucură că au scăpat. Cine a vrut să mă dea jos, Iohannis. Cine va fi după Iohannis? Unu din ăștia: Ciucă, Ciolacu, Geoană. Hai să le cerem, nu mai faceți ce a făcut Iohannis, nu mai faceți ce a făcut Iohannis, jurați-vă, vă rog frumos, la dezbateri. Poate o să avem o dezbatere între candidații la prezidențiale, un singur lucru mă interesează, reluați sistemul lui Băsescu preluat de Iohannis sau renunțați? Trăim într-o țară normală, democratică, dacă vreți să nu se mai întâmple, o lăudați pe Kovesi, care a distrus nu doar clasa politică de calitate, a distrus oamenii de afaceri români. A produs pierderi României mai mari decât un război”, a adăugat Victor Ponta, în exclusivitate pentru România TV.

Citește și: EXCLUSIV | Victor Ponta, despre vizita în Turcia, alături de Marcel Ciolacu. ”A fost primit ca un președinte, nu ca un prim-ministru”

Victor Ponta îi acuză pe politicienii din prezent de traseism și susține că s-a vrut întrutotul demiterea sa din funcția de prim-ministru al României.

„Mulți au crezut în miciunile astea – „Corupția ucide” – uite că nu mai ucide corupția după ce am plecat eu din funcție. Dacă e PNL-istă e bună corupția. „Plagiatorii trebuie să plece”, uite că nu pleacă, domnul Ciucă e bine mersi, primarul de la Alba e foarte bun, toți sunt buni. „Ajutați-mă să mă lupt cu ciuma roșie”, uite că nu mai e ciumă roșie, slavă domnului, că e PSD la guvernare.

Hai să vă spun ceva de bine de Băsescu, asta e maxim ce pot eu să spun de bine. Cine era cu Băsescu, era cu Băsescu, cine era cu Antonescu, nu fugeau dintr-o parte în alta. Nu era curvăsăria asta continuă, iertați-mă, mă refer la politică strict, mă refer  între ei, că au acasă și tricou galben de la PNL, și roșu de la PSD, albastru de la USR și unul auriu, ei nici nu mai știu pe la ce partid sunt. Vedem cine e la putere”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Loredana Groza a făcut furori, în costum de baie! La 54 de ani, vedeta arată senzațional! – FOTO
Fanatik.ro
Cât cheltuit o familie de români pentru o vacanță de 9 zile în Grecia. Șocul a fost mare: “Prețurile parcă au luat-o razna. Dezămăgitor pentru noi”
Capital.ro
Românii vor fi verificați. Devine obligatoriu să prezentați buletinul
Playtech.ro
Scăpăm de caniculă, vine urgia! Urmează 3 zile de furtuni, vijelii și ploi puternice. Zonele afectate
DailyBusiness
Inedit! Primești 15.000 de lei dacă te angajezi
Adevarul
Câți absolvenți au intrat la Politehnică în urma concursurilor de admitere în 2024. La ce facultăți se dă probă scrisă
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Misterioasa apariție a Coca-Cola. Drogul din prima rețetă
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate prea mult!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Decizia luată de Lidl, după ce Sânziana Negru și Ștefan Floroaica au aruncat la gunoi produsele lor promovate
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste un an! La ce concluzie au ajuns medicii legiști
Capital.ro
Obligație în România. Trebuie să semneze neapărat contractul. Au început amenzile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
stirilekanald.ro
Doctorița Gavril, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
substantial.ro
Avertisment cod galben de averse torențiale și grindină emis de ANM
MediaFlux
Cine va fi VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR la nivel MONDIAL
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!