EXCLUSIV Victor Ponta, atac la fostul şi actualul preşedinte: „Mi-aş dori să nu mai existe la viitorul preşedinte sistemul dosarelor făcute adversarilor, iniţiat de Băsescu şi preluat de Iohannis. Am distrus țara în felul ăsta”

Victor Ponta a avut o intervenție specială în studioul România TV. Fostul prim-ministru a făcut acuzații grave la adresa fostului președinte Traian Băsescu și al actualului șef de stat, Klaus Iohannis.
Alina Costache
02 iun. 2024, 22:22
EXCLUSIV Victor Ponta, atac la fostul şi actualul preşedinte: „Mi-aş dori să nu mai existe la viitorul preşedinte sistemul dosarelor făcute adversarilor, iniţiat de Băsescu şi preluat de Iohannis. Am distrus țara în felul ăsta”
Victor Ponta, atac la Băsescu și Iohannis

Victor Ponta îl acuză pe Traian Băsescu de înființarea unui sistem de dosare împotriva adversarilor politici care a dus la demiterea unor personaje nevinovate.

„Portocală e bine mersi, Onea e reintegrat, Kovesi este procuror european, sunt bine mersi toți. A pățit vreunul ceva? Sunt sute de oameni care au fost arestați cu mandate de arestare semante de Kovesi, Marius Iacob, toți ăștia din DNA. Sunt sute de oameni care au fost trimiși în judecată, sunt sute de oameni care au fost achitați de toți judecătorii, cum am fost și eu, apropo de faimosul dosar, cumnatul meu nu doar că nu a fost condamnat vreodată, nici măcar nu a fost trimis în judecată că nu aveau cu ce, totul era o făcătură.

Toți sunt foarte bine acuma, doamna Kovesi câștigă 25.000 de euro pe lună, domnul Uncheșelu câștigă 15.000 de euro pe lună. Nu lucrează în privat, tot de la noi iau banii ăia, că procurorii europeni sunt plătiți de noi. Domnu Onea se duce înapoi la DNA, nu? Sistemul ăsta pe care l-a făcut Traian Băsescu în 2005 ca să-l îngroape pe Năstase, după 2004 s-a lămurit cu Băsescu, ne întoarcem la Năstase, și atunci Băsescu ne-a vândut toată țara și a făcut acest sistem cu dosare la adversai”, a declarat Victor Ponta, pentru România TV.

Citește și: Victor Ponta, în direct la România TV, despre caracatiţa Coldea-Dumbravă: Băsescu l-a numit în funcție, Băsescu s-a născut și va muri la fel, un om fără caracter, este o lichea

Victor Ponta îi atacă dur pe Traian Băsescu și Klaus Iohannis. Fostul prim-ministru susține că sistemul Băsescu, preluat ulterior de Iohannis, a dus la colapsul sistemului politic din România.

„În 2015 a venit Iohannis și a zis nu e bun Băsescu, după care mi-a făcut mie dosar și multor altora. În 2016 a fost anul de teroare. Iohannis e bine mersi, are casă, are pensie de la stat, Kovesi e bine mersi, Portocală ne dă în judecată. Nu mă mai interesează trecutul, dar e real. În septembrie avem alegeri prezidențiale, o fi Ciolacu, o fi Ciucă, o fi Geoană, eu îmi doresc să zică, oricare ar fi, eu nu fac ca Iohannis, preiau sistemul lui Băsescu, ia să văd. Câștigă Ciucă, ce să facă? Să îi facă un dosar penal lui Ciolacu, nu? Sau câștigă Ciolacu să-i facă lui Geoană. Nu e normal, am distrus țara în felul ăsta, am creat niște mafii în spatele acestei chestii.

Nu facem dosare penale la adversari politici, la familiile lor, la oamenii de afaceri români care încurcă multinaționalele, la jurnaliști care ne critică, nu, aia nu mai facem. Așa să se întâmple de acum încolo.

Mi s-a părut că în ultimul timp nu mai e vremea lui Kovesi, dar faptul că ea e bine, tot scandalul ăsta cu Coldea nu a pornit tot de la un dosar făcut de ea, de Parchetul European? Deci e și ea băgată acolo. Mie mi se pare că acum toți sunt foarte fericiți. În ’89 când l-au împușcat pe Ceaușescu, nu mai era nimeni vinovat de nimic. Să-l împuște și pe Coldea și scapă toți: Kovesi, Uncheșelu, Portocală și toți. Se schimbă ceva?

Aflam din presă că urma să fim chemați a doua zi la DNA. Aflam ce vom fi acuzați, ce inventau. Fraza aia cu a fost nevoie să moară oameni, adică mi-au făcut dosare mie, familiei, tuturor, a fost nevoie să moară oameni, mie aia nu mi-o va șterge nimeni din minte. Știți când e comemorarea victimelor de la Colectiv, Iohannis joacă golf, dar eu cred că mulți încearcă să șteargă.

Să nu cădem în capcana celor mai vinovați, care acum se bucură că au scăpat. Cine a vrut să mă dea jos, Iohannis. Cine va fi după Iohannis? Unu din ăștia: Ciucă, Ciolacu, Geoană. Hai să le cerem, nu mai faceți ce a făcut Iohannis, nu mai faceți ce a făcut Iohannis, jurați-vă, vă rog frumos, la dezbateri. Poate o să avem o dezbatere între candidații la prezidențiale, un singur lucru mă interesează, reluați sistemul lui Băsescu preluat de Iohannis sau renunțați? Trăim într-o țară normală, democratică, dacă vreți să nu se mai întâmple, o lăudați pe Kovesi, care a distrus nu doar clasa politică de calitate, a distrus oamenii de afaceri români. A produs pierderi României mai mari decât un război”, a adăugat Victor Ponta, în exclusivitate pentru România TV.

Citește și: EXCLUSIV | Victor Ponta, despre vizita în Turcia, alături de Marcel Ciolacu. ”A fost primit ca un președinte, nu ca un prim-ministru”

Victor Ponta îi acuză pe politicienii din prezent de traseism și susține că s-a vrut întrutotul demiterea sa din funcția de prim-ministru al României.

„Mulți au crezut în miciunile astea – „Corupția ucide” – uite că nu mai ucide corupția după ce am plecat eu din funcție. Dacă e PNL-istă e bună corupția. „Plagiatorii trebuie să plece”, uite că nu pleacă, domnul Ciucă e bine mersi, primarul de la Alba e foarte bun, toți sunt buni. „Ajutați-mă să mă lupt cu ciuma roșie”, uite că nu mai e ciumă roșie, slavă domnului, că e PSD la guvernare.

Hai să vă spun ceva de bine de Băsescu, asta e maxim ce pot eu să spun de bine. Cine era cu Băsescu, era cu Băsescu, cine era cu Antonescu, nu fugeau dintr-o parte în alta. Nu era curvăsăria asta continuă, iertați-mă, mă refer la politică strict, mă refer  între ei, că au acasă și tricou galben de la PNL, și roșu de la PSD, albastru de la USR și unul auriu, ei nici nu mai știu pe la ce partid sunt. Vedem cine e la putere”, a mai adăugat Klaus Iohannis.

Spynews
Reacția explozivă a Biancăi Drăgușanu, după ce Gabi Bădălău a spus că familia lui nu a fost de acord cu relația lor. De ce s-ar fi temut afaceristul
Bzi.ro
Cătălin Scărlătescu a învins Antena 1! Judecătorii au decis câți bani trebuie să primească
Fanatik.ro
Orașul din România unde cumperi un apartament cu 3 camere la doar 7.000 de euro. Are două băi, două balcoane, iar proprietarul primește și o boxă
Capital.ro
S-a decis interzicerea telefoanelor mobile. Se aplică deja în România. Te prinde, îl confiscă
Impact.ro
ȘOC! Alexandra Stan, DEZBRĂCATĂ pe câmp! Bikini-ul minuscul nu i-a putut acoperi POSTERIORUL apetisant
DailyBusiness
Revolut te trimite în concediu! Iată cum poți câștiga vacanțe gratuite!
Adevarul
Un nou caz de sclavie în Argeş. Imagini cutremurătoare de la ferma unde erau ţinute cele şapte victime | VIDEO
Spynews
Bianca Drăgușanu povestește cum ar fi fost înșelată de Gabi Bădălău! Ar fi vrut să cucerească o cunoștință de-a ei: ”A încercat să o cumpere cu o pereche de adidași și 2.000 euro” / VIDEO
Spynews
Victor Vrînceanu nu ar fi lăsat să se implice în creșterea fiicei sale, Victoria-Venice. Andreea Antonescu i-a deschis două procese fostului iubit: „Face fără acordul meu” / VIDEO
Evz.ro
Rețetă perfectă cu creveți. Are mici secrete care o fac delicioasă
Prosport.ro
GALERIE FOTO. „Devoratoarea de milionari” din Călărași i-a înnebunit pe englezi!
wowbiz.ro
Monica Gabor, prima reacție după ce a văzut imaginile cu Irina din România! Unde a dus-o Irinel Columbeanu pe fiica lor înainte să se întoarcă în America și ce a avut de zis fosta soție?
Cancan.ro
Bianca Drăgușanu prevestește marea împăcare! Alex Bodi se va întoarce la Ema Uta: 'O iubește foarte mult'
Playsport.ro
Aparițiile astea ale Mădălinei Ghenea trebuie INTERZISE! A pozat iar cu toate secretele la vedere și a "scăpat" imaginile pe net
kanald.ro
Un copil de un an a fost lovit mortal cu mașina de propriul tată. Bărbatul efectua o manevră de mers cu spatele
Capital.ro
Ungurii, STĂPÂNII Europei. Noua alianță în care au intrat. Împreună, blochează tot
StirileBZI
Se acordă un nou ajutor de la minister! Cine va primi banii
Prosport.ro
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de la EURO!
stirilekanald.ro
Și-a ucis fratele! „Trebuie să mai omor pe...”
substantial.ro
George Simion promite case ieftine și modificări legislative în programul său politic pentru alegerile prezidențiale
MediaFlux
BANI pentru TOATE MAMELE! Sumele vin mai DEVREME
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?