EXCLUSIV Victor Ponta, după ce Cîţu a spus că nu susţine impozitul progresiv şi afirmă că guvernul său a eliminat taxe: „Nu a scos nicio taxă, nu ştiu ce fumează şi ce cifre are în cap”

Fostul premier Victor Ponta a fost invitatul Cristinei Şincai la România TV, unde a intervenit în diferendul dintre Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu pe tema taxelor şi impozitelor, în special în ce priveşte impozitul progresiv.
Filip Stan
16 mai 2022, 19:42
EXCLUSIV Victor Ponta, după ce Cîţu a spus că nu susţine impozitul progresiv şi afirmă că guvernul său a eliminat taxe:

Victor Ponta şi-a început intervenţia la România TV cu o ironie la adresa primarului Capitalei Nicuşor Dan, după ce a petrecut aproape două ore în trafic pentru a parcurge distanţa dintre Piaţa Victoriei şi Casa Presei.

„Vreau sa-i felicit pe toti cei care au votat cu Nicusor Dan, acum nu mai exista nicio problema in trafic, ajung in doua ore de la Piata Victoriei pana la Casa Presei. Dar se mai stie ceva de dansul? E un semn de inteligenta ca sta ascuns, ca uite, Piedone, daca a fost vizibil, a fost trimis la puscarie. Asa, domnul Nicusor Dan nu face nimic, nici nu are probleme.”, a spus Victor Ponta.

În ce priveşte situaţia economică a României, Victor Ponta susţine că strategia actuală a coaliţiei de guvernare este una care riscă să ducă ţara în faliment, în condiţiile în care ţara noastră se împrumută la cele mai mari dobânzi din spaţiul european.

„Eu as vrea sa-l cred pe domnul Iohannis, care a zis ca e bine, nu avem nicio problema, e doar vina lui Putin. Bine, nici domnul Iohannis nu stiu cu ce se mai ocupa. Eu cred ca guvernul actual e cel mai bun din ce putem avea. Dar nu are cum sa tina situatia asta a Romaniei. Te tot imprumuti, la dobanzile cele mai mari din Europa, si dai banii imediat pe produse importate. Deci nu are cum sa tina sistemul asta. Guvernul se va putea imprumuta, pentru ca bancile le dau, dar banii nu stau in Romania. Inclusiv voucherele alea, cu cei 50 de euro lumea se duce in piata si cumpara ceva ce nu e produs in Romania. E un sistem aplicat si de Grecia in 2010, si de altele, dar toate au ajuns la faliment.

Omului cu 2.000 de lei pe luna, care plateste 1.800 pe utilitati si ii raman 200 pentru mancare, nu-i plac glumele domnului Isarescu. Iarasi, povestea cu marirea taxelor ca sa ai bani mai multi, nu merge. Am fost si eu in guverne si am fost si prim-ministru. Iar problema mea principala este ca taxele noi omoara firmele romanesti, cele straine nu platesc mare lucru in Romania. La cele romanesti, la 9 vine sanepidul, apoi ANAF-ul, apoi nu mai stiu ce agentie, daca le mai maresti si taxele, eu deja stiu oameni care vor sa isi vanda afacerile.

Victor Ponta: „Problemele adevărate sunt de ce nu mai producem nimic şi cum facem să ţinem banii în ţară. Astea sunt reformele necesare”

La noi totul e cu fundul in sus, noi social-democratii taiem taxe, iar liberalii vin dupa aia si introduc altele.

Toti oamenii de afaceri spun ca cel mai bun cod fiscal a fost cel facut in 2015 de PSD. Dar dupa aia ii intreb daca au votat cu noi si spun ca nu, ca ei voteaza cu PNL.

Controlul politic e mai stabil ca niciodata. Opozitie nu exista, cu tot respectul, USR e o gluma. Presedintele Iohannis e in sfarsit multumit, la al 8-lea premier. Sigur, cu aceasta stabilitate politica poti sa faci reforme, dar trebuie sa vedem problemele adevarate. De ce nu mai producem nimic si cum tinem banii in tara? Astea sunt reformele. Daca maresti taxe, maresti degeaba.”, a adăugat Ponta.

Preşedintele Pro România a intervenit şi în problema care a iscat din nou contraziceri între Marcel Ciolacu şi Florin Cîţu, fostul preşedinte al PNL spunând că ar fi culmea ca în acest moment să fie eliminate taxe, dar în acelaşi timp se opune şi introducerii impozitării progresive.

„Domnul Citu nu a scos nicio taxa. Cele mai mari imprumuturi si cel mai mare deficit au fost pe vremea guvernului Citu. Pe datele Eurostat si INS. Nu stiu ce fumeaza si ce cifre are dansul in cap. Domnul Ciolacu spune ceva cu care sunt de acord, ca social-democrat. Impozitul progresiv. Dar problema este implementarea, care dureaza, ar putea intra in vigoare in 2026.

Problema nu e ca avem 1,3 milioane de bugetari, ci faptul ca 1,2 milioane, exagerez, nu vor sa semneze nimic, de frica sa nu intre la puscarie, cum a intrat Piedone. Astea sunt probleme care pot fi rezolvate de guvernul de acum, care are sustinere de peste tot, nu are nicio problema. Eu nu puteam, daca ieseam si ziceam la ora 4 ca trebuie in stanga, la 6 iesea Baescu si zicea ca trebuie in dreapta.”, a mai spus Victor Ponta.

Citeşte şi: Ludovic Orban, convins că partidul său va câştiga alegerile: „PNL a murit. Oricine ar mai vrea să voteze cu PNL, de fapt, votează cu PSD”

Spynews
Semnul de circulație care provoacă migrene șoferilor! Sunt foarte puțini oameni care știu ce semnificație are acest indicator rutier
Bzi.ro
Cum să scapi nevătămat după o întâlnire cu ursul. Ce greșeli fac turiștii de la noi care merg în drumeții
Fanatik.ro
Condimentul preferat al românilor, periculos pentru sănătate. Crește alarmant nivelul de stres
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Obligatoriu pentru mașinile mai vechi de 12 ani din România
Playtech.ro
Medicul lui Shannen Doherty, dezvăluiri despre ultimele clipe din viața celebrei actrițe: Nu era pregătită să plece
DailyBusiness
Lovitură cruntă! Facturile vor ajunge la sume colosale
Adevarul
Situație jenantă pentru România în SUA. Iohannis l-a trimis pe Ciucă la dineul de la Casa Albă, dar americanii nu l-au primit
Spynews
Cele 12 zodii din horoscop sunt afectate de căldură în mod diferit. Cine stă pe Facebook, Instagram și TikTok ca să vadă ce fac alții
Spynews
Ce preparate de lux au servit superstarurile internaționale la Beach, Please! Preferințele lui Wiz Khalifa l-au surprins pe chef Janni Alexandridis: ”A fost un pic ciudat” / VIDEO
Evz.ro
Plaja perfectă, cu apusuri tulburătoare. Fenomen unic în lume
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Cum au apărut soția și fiica lui Adrian Ilie la nunta lui Ianis Hagi!
wowbiz.ro
„Am împins-o în râpă ca să mă salvez” Atitudinea șocantă a tânărului cu care Diana Maria era în pădure în ziua în care a fost sfâșiată de urs. Declarațiile lui au scandalizat pe toată lumea
Cancan.ro
Avem primele IMAGINI cu Bordea & noua iubită! Cine e tipesa 'de pe Dubai' 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Recalcularea pensiilor, la un pas de finalizare! Primele decizii de recalculare au fost trimise! Când ajung documentele și ce pensionari vor beneficia de majorări de 700 de lei
Capital.ro
Nu e permis pentru românii cu balcon la bloc. Asociația de proprietari trebuie să dea acord în scris
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Chiar și invitații „normali” au plătit sume importante
stirilekanald.ro
Secretul care îți aduce prețuri mai mici la facturi, dezvăluit Ministrul Energiei! Nu trebuie să faci asta sub nicio formă între orele 18:00 și 21:00
substantial.ro
Complot Iranian Vizat Asasinarea Lui Trump: Secret Service sub Critici După Atacul Recent
MediaFlux
ADEVERINȚA care MĂREȘTE PENSIA. Când trebuie DEPUSĂ obligatoriu
Shtiu.ro
'60 de grade la București. Cea mai mare arșiță din Europa a fost la noi'