EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”

Medicul Virgil Stroescu dezvăluie că alcoolul, consumat chiar și în cantități mici, afectează puternic creierul, deoarece este toxic. Alcoolul, consumat sub orice formă, omoară nervii.
Alina Costache
27 dec. 2023, 07:33
EXCLUSIV Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului: „Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”
Virgil Stroescu, despre efectele nocive ale alcoolului asupra creierului

Medicul Virgil Stroescu a explicat, la România TV, în emisiunea România la raport, prezentată de Andreea Crețulescu, de ce consumul de alcool dăunează grav sănătății, dar mai ales creierului.

„Alcoolul sub orice formă e toxic. Orice concentrație. Cine consumă zilnic alcool, în 4 -5 ani 20% din creier e distrus, dacă bea zilnic un șpriț mic. Alcoolul e toxic, intră pe gură, în stomac, sânge și creier. Din creier, alcoolul e un acid, el dizolvă grăsimile și creierul are multe grăsimi și le dizolvă. Dacă e toxic și ajunge la creier, omoară. Omoară nervul și sinapsele lui. Avem în creier aproximativ 100 de miliarde de celule. Un pahar de alcool omoară milioane. Dacă zi de zi omori milioane, fiecare nerv are 10 mii de sinapse. Inteligența noastră e în sinapse. Eu sunt aici și îmi explicați ceva, toate informațiile alea interesante se fac sinapse în creier.

Citește și: EXCLUSIV Medicul Virgil Stroescu susține că postul previne cancerul: „La postul negru crește imunitatea. Devenim ca primii părinți în Eden care mâncau numai vegetale”

Când ești foarte atent și faci legături se fac sinapse. Când bei alcool și nervii mor cu totul. Sunt mulți și pe moment nu se întâmplă nimic. Dacă bei un păhărel, în 5 – 6 ani se duce 20% din creier.  Avem 100 de miliarde, ce contează acolo că pierzi 6 miliarde? Făcând mereu asta ajungi să nu mai știi cum te cheamă și de unde vii. Alcoolul sub orice formă e toxic. Să vă dau cifre: o sticlă de bere, jumătate de kilogram are 5% alcool. Luând 500 de grame, facem 20 de grame de alcool. Ficatul face doar 7 grame de alcool pe oră, îl detoxfică. Trei ore, creierul stă plin de alcool. Alcoolul face în creier ce au făcut minerii în Piața Universității: distruge, omoară”, a dezvăluit dr. Virgil Stroescu, la România TV.

Citește și: EXCLUSIV | Virgil Stroescu dezvăluie secretele ascunse ale cancerului! Descoperă cum ne expunem la cea mai brutală boală a timpurilor: „Noi suntem făcuți de Dumnezeu să mâncăm hrană bazică”

Cât despre starea euforică, medicul spune că este o stare vizibilă doar din exterior, pentru că în interior starea de degradare a creierului continuă.

„Aia e pe dinafară. Pe dinăuntru se distrug. Tu nu simți ce se întâmplă. La o sticlă de bere nu ești beat, rămâi cu mai puțin. E foarte interesant că dacă oamenii citesc, memorează, fac cuvinte încrucișate, înveți o poezie, o limbă străină, cresc neuronii. Am învățat în facultate că cu câți neuroni te-ai născut, cu atâția mori”. 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Harta mediilor de 10 la Evaluarea Națională 2024. Topul școlilor din România. Update
Capital.ro
Vor fi identificați și urmăriți. Iohannis a semnat legea. E imposibil să mai scape de acum
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Atenționare de călătorie pentru cei care pleacă în vacanță! MAE anunță incendii şi restricţii de circulaţie!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Bulgaria are cel mai ieftin carburant din Balcani
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Tatăl lui Vlad Pascu, criminalul de la 2 Mai, filmat în ipostaze strigătoare la cer. Imagini uluitoare!
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Imagini apocaliptice în Grecia, din cauza incediilor de vegetație! Zeci de mii de turisti au fost evacuați din hoteluri
Capital.ro
Românii au primit strict interzis. Avertismentul venit chiar acum: Niciodată!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
74,4% dintre elevii de clasa a VIII-a au obținut medii peste 5 la Evaluarea Națională, un procent în scădere față de anii anteriori
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?