1. Maeklong Market (Thailanda)
Are o lungime de 67 km, dar particularitea sa constă în faptul că trece prin mijlocul unei pieţe. Tarabele sunt plasate chiar pe şinele de tren, dar vânzătorii ştiu orarul trenurilor, astfel că exact înainte ca acesta să treacă, vânzătorii îşi trag marfa în tarabe, şi lasă copertinele, pentru a nu fi agăţate. Acest lucru se întâmplă de 8 ori pe zi. Piaţa se află situată la 72 km sud vest de capitala ţării, Bangkok.
2. Napier-Gisborne (Noua Zeelandă)
Această cale ferată taie una dintre pistele aeroportului Gisborne. O dată ajunse aici, trenurile se opresc şi aşteaptă din partea turnului de control al aeroportului aprobarea de a trece mai departe.
3. Trenul Norilor (Argentina)
Ajunge la altitudini de peste 4.000 de metri şi este al treilea cel mai înalt traseu feroviar din lume. Calea ferată traversează 29 de poduri, 21 de tuneluri, 13 viaducte şi are porţiuni în zigzag şi în spirală. Această linie de cale ferată leaga nord-vestul Argentinei de statul Chile, prin munţii Anzi.
4. Tunelul Dragostei (Ucraina)
Acest tunel acoperă şina de cale ferată care intră în oraşul Klevan, care se află în vestul Ucrainei, la 50 km sud de oraşul Luţk. Multe cupluri vin aici pentru a se săruta şi a-şi pune o dorinţă. Se spune că în cazul în care dragostea este sinceră dorinţa se va împlini. Toţi cei care au vizitat Tunelul dragostei spun că acesta este cel mai frumos loc din Ucraina.
5. Transsiberianul, cea mai lungă linie de cale ferată din lume (Rusia)
Linia uneşte Moscova de estul îndepărtat al Rusiei, până la Marea Japoniei. Are o lungime de 9.289 km, până la Vladivostok. Voiajul mediu, de la un capăt la altul durează în medie o săptămână, fiind parcurse nu mai puţin de 7 fusuri orare. Trenul trece prin aproape 1.000 de staţii de la Moscova la Vladivostok.
6. Viaductul Landwasser (Elveţia)
A fost finalizat în 1902 şi a fost nevoie de toată inventivitatea şi imaginaţia inginerilor elveţieni pentru a gândi un sistem de transport care să funcţioneze în condiţiile speciale date de relieful ţării. Sistemul, în care se investeşte încă masiv, este unul dintre cele mai eficiente şi mai avansate din lume.
7. Georgetown Loop (SUA)
Se află în Munţii Stâncoşi, în Clear Creek County (Colorado). În momentul de faţă este străbătută de un tren turistic, între Georgetown şi Silver Plume. Lungimea totală a liniei este de 7,2 km, dar peisajul este absolut spectaculos. Serpentine, pante cu înclinare de 4% şi patru poduri traversate, între care şi unul celebru în America, Poarta Diavolului.
8. Death Railway (Thailanda)
Are o lungime de 415 km şi leagă capitalele Thailandei (Bangkok) şi Birmaniei (Rangoon). În timpul construcţiei sale au murit peste 90.000 de oameni. Trenul, care pare că o va lua la vale în orice moment, trece în câteva locuri peste poduri de lemn.
9. Gara Gyeonghwa (Coreea de Sud)
În provincia Jinhae există circa 34.000 de cireşi, iar primăvara, când înfloresc, oferă un peisaj aproape ireal. În acest context, gara Gyeonghwa este renumită pentru spectacolul pe care îl oferă.