Astfel, fetele se îmbulzesc toate în zona de cardio, stau ordonate la rând şi fac liste de aşteptare, fie că e vorba de biciclete, de mersul/alergatul pe bandă, stepper etc. Ele lucrează din greu, conştiincioase, dar de fiecare dată având aceeaşi rutină. Şi au întotdeauna mare grijă să evite zona aparatelor de forţă, ca nu care cumva să se trezească a doua zi cu braţe ca de culturist.
Pe de altă parte, băieţii se înghesuie toţi în jurul „fiarelor”, de care trag şi împing cu mare voinicie, fie că este vorba de aparate de forţă sau de haltere şi gantere, „jucăriile” lor preferate. Nu s-ar apropia, însă, nici în ruptul capului de zona de cardio, ca nu cumva să li se „topească” vreun gram de muşchi cu atâta trudă construit.
Ambele tipuri de atitudini sunt greşite şi că o şedinţă reuşită de fitness ar trebui să conţină un raport echilibrat de exerciţii tip cardio şi exerciţii pentru forţă.
Exerciţiile „cardio” se referă în primul rând la antrenamentul sistemului cardiovascular (inimă şi vase de sânge). Sunt exerciţii aerobe, deci duc la creşterea consumului de oxigen, realizată în special prin creşterea pulsului. Odată cu aceasta are loc şi creşterea metabolismului, deci se vor arde mai mulţi carbohidraţi şi grăsimi.
Pe lângă numeroasele efecte pozitive în ceea ce priveşte forma fizică şi, la modul general, starea de sănătate, exerciţiile cardio sunt şi o bună metodă de slăbit. Eficienţa lor, însă, scade odată ce organismul se obişnuieşte cu ele şi din această cauză trebuie să ne facem un program cât mai variat.
Citeşte continuarea pe Sfatulparintilor.ro.