Declarația oficialului EximBank a fost făcută în cadrul celei mai recente reuniuni de acest gen care a avut loc la Ploiești, la întâlnire fiind prezenți peste 50 de întreprinzători din zonă și reprezentanți ai autorităților locale.
”EximBank trece printr-un proces de reașezare pe piața bancară, proces care are ca idee centrală o mai mare deschidere a băncii către mediul de business. Iar această deschidere înseamnă să fim mult mai prezenți în piață și să răspundem cât mai rapid solicitărilor companiilor. De aceea am și deschis în acest an o agenție la Ploiești, convinși fiind că vom putea contribui la dezvoltarea mediului de afaceri și a economiei locale”, a spus președintele EximBank în cadrul întâlnirii.
Marius Sersea, prefectul județului Prahova, a reiterat că zona are o tradiție industrială puternică, iar deschiderea unei noi unități a EximBank la Ploiești nu poate decât să fie un semnal real al implicării băncii în dezvoltarea afacerilor locale. ”Faptul că EximBank, una dintre puținele bănci care pot și au forța acum să susțină economia, a decis să deschidă o agenție la Ploiești nu poate decât să confirme disponibilitatea băncii pentru susținerea capitalului autohton. Este cert că avem nevoie de EximBank, iar noi, autoritățile locale, suntem deschiși ca, împreună, să contribuim la creșterea investițiilor în zonă”, a mai spus oficialul local.
La rândul său, Iulian Bădescu, primarul orașului Ploiești și-a exprimat speranța că prezența EximBank va însemna un acces mult mai facil la finanțare pentru firmele locale, mai ales că dezvoltarea economică asigură o creștere a calității vieții pentru întreaga comunitate. ”Atât autoritățile locale, cât și băncile trebuie să fie mult mai flexibile pentru a încuraja dezvoltarea capitalului autohton și a comunităților locale. Consider că EximBank reprezintă acum o resursă de exploatat, atât pentru proiectele societăților prahovene, cât și pentru cele ale municipalității”, a spus edilul Ploieștiului.
Întâlnirea de la Ploiești se adaugă celor organizate pe parcursul acestui an la Constanța, Cluj, Galați, Oradea, Târgu Mureș și Sibiu, care au reunit aproape 300 de oameni de afaceri și oficiali locali.
”Cu siguranță vom continua acest proiect și anul viitor pentru că este o modalitate eficientă de a vedea cum evoluează economiile locale. Având aceste informații relevante, EximBank va putea reacționa în ton cu tendințele pieței și se va adapta mult mai rapid la cerințele companiilor”, a mai spus Traian Halalai.
EximBank este o instituție specializată al cărei portofoliu de produse, axat pe cele trei direcții de acțiune – finanțare, garantare și asigurare, permite băncii să susțină activitatea și dezvoltarea exportatorilor, a IMM-urilor și a companiilor ce derulează proiecte în domenii prioritare pentru dezvoltarea economiei, în special a celor ce contribuie la absorbția de fonduri europene.
Banca deține o rețea de 16 unități – București, Bacău, Brașov, Buzău, Cluj, Constanța, Craiova, Deva, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Timișoara, Sibiu și Târgu Mureș – iar companiile pot obține informații suplimentare prin intermediul site-ului www.eximbank.ro sau accesând adresa de email informaț[email protected].