Secretul fericirii la locul de muncă ţine, în primul rând de condiţiile în care lucrăm. Astfel, mediul de birou este cel mai nociv, nu numai pentru starea fizică, însemnând ore în şir de stat pe scaun, ci şi lipsa unor condiţii „naturale”, ştiut fiind faptul că cele mai multe dintre dintre birourile din ziua de astăzi beneficiază de un confort „artificial”, cu spaţii închise, lumină şi ventilaţie artificiale.
Din toate acestea, lipseşte tocmai factorul spiritual care îi stimulează pe angajaţi. Astfel, uncercetător englez, psihologul Emma Kenny, susţine că soluţia fericirii la locul de muncă ar fi desf+ăşurarea activităţilor de serviciu în aer liber, cât mai mult posibil. Astfel, echilibrul psihic se restabileşte şi angajaţii ar fi mai satisfăcuţi de activitatea lor.
Citeşte şi Ştiaţi asta? De ce suntem mai fericiţi dimineaţa şi devenim morocănoşi seara
Kenny a relizat şi o schemă a unui program ideal pentru angajaţi – atât pentru sănătatea lor fizică, cât mai ales pentru cea psihică şi, nu în ultimul rând, chiar pentru fericire la locul de muncă, unde ne petrecem cea mai mare parte din zi.
După programul propus de Kenny, ziua de muncă pentzru un angajat fericit ar trebui să arate aşa:
2 ore şi jumătate la birou,
2 ore în natură,
o oră şi jumătate de activităţi de socializare,
2 ore de activităţi fizice şi se impune şi
1 oră pentru masa de prânz servită în afara clădirii în care lucrăm.
„Trebuie să schimbăm felul în care muncim şi să lucrăm într-un mod mai productiv, dacă vrem să fim mai fericiţi”, a adăugat Emma Kenny. Ea respinge ideea că fericirea la locul de muncă nu înseamnă doar bani sau alte avantaje materiale, ci, în primul rând, o legătură mai strânsă cu natura şi un program şi condiţii de lucru mai echilibrate.