EXIT POLL ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI 2024. Marius Pieleanu: „S-au schimbat procentele, se activează spirala tăcerii”

Pezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la nivel naţional, a fost la ora 16.00 32.36 %, iar la alegerile locale 31,8 %, conform datelor oficiale anunţate de BEC. La alegerile europarlamentare din 2019, la aceeaşi oră, prezenţa era 31.29 %, iar la alegerile locale din 2020 a fost 30,94%.
Filip Stan
09 iun. 2024, 17:24
EXIT POLL ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI 2024. Marius Pieleanu:

EXIT POLL ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI 2024 UPDATE  Din surse politice am aflat rezultatele parțiale pentru consiliile județene, la ora 15.00: PSD – 28% PNL –  22%, AUR – 18%, ADU – 16%. Pentru primăria Capitalei, rezultatele parțiale la ora 15.00 sunt: Nicușor Dan – 35%, Gabriela Firea – 27%, Cristian Popescu Piedone – 17% și Sebastian Burduja – 15%, potrivit unor surse politice.

 

EXIT POLL ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI 2024. Profesorul Marius Pieleanu a făcut o declarație în numele consorțiului CURS-Avangarde, cel care va realiza singurul Exit-POLL autorizat de BEC Profesorul de sociologie a explicat că, în conformitate cu datele pentru ora 14.00, am putea avea parte de o mare surpriză prin activarea ”Spiralei tăcerii”, în cazul partidelor eurosceptice din România. De asemenea, Pieleanu a explicat că, în Capitală, ierarhiile nu se schimbă în raportarea de la ora 14.00, dar procentele sunt mult mai mari în cazul unor candidați, decât era așteptat înaintea alegerilor.

”O influență determinantă aș spune eu o are creșterea prezenței la vot. Din cercetări reiese faptul că foarte mulți tineri ies la vot, foarte mulți oameni cu studii superioare. Acest profil al votanților va schimba nu atât ierarhiile în sine, dar va schimba procentele fiecărui candidat.

În mod evident, schimbarea procentelor este un element extrem de important. Ierarhiile nu se schimbă, deocamdată. Vorbim de situația votului la mijlocul zilei, însă, așa cum vă spuneam, procentele vor fi consistente pentru unele partidele și mai puțin bune pentru altele.

Se observă și faptul că valul acesta de eurosceptism din alte țări europene atinge ușor, ușor și România. S-ar putea activa ”Spirala tăcerii”, teoretizată de Elisabeth Noelle-Neumann, în cazul cazul anumitor partide eurosceptice.

EXIT POLL ALEGERI 2024, ora 13.00. Răsturnare de situaţie, s-a schimbat trendul, avem noul primar al Capitalei

EXIT POLL ALEGERI PRIMĂRIA CAPITALEI 2024.  Deocamdată nu sunt surprize majore, față de ierarhiile pe care le analizasem înaintea alegerilor. Avem încă foarte mult de analizat, cel puțin în București. În două sectoare ale Capitalei bătălia este una extrem, extrem de strânsă și totul se poate modifica, pentru că noi, repet, vorbim despre o ”fotografie” la mijlocul zilei.

Este o muncă a peste 800 oameni din consorțiul CURS-Avangarde, analizăm toate datele, analizăm toate cifrele pentru a putea oferi cel mai bun produs la ora 22.00.

Avem o ușoară tendință de schimbare a ierarhiilor și în București. După locurile unu și doi se schimbă ierarhia. Repet, aceasta este o poză de moment! Mai multe date nu vă pot oferi în acest moment, dar vă asigur că noi, la consorțiul CURS-Avangarde, realizăm o analiză extrem de profesionistă.

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2024. Se strânge scorul la Primăria Capitalei, ore cruciale pentru candidaţi

Spirala tăcerii se referă la presiunea crescândă pe care o resimt oamenii și care-i determină să-și ascundă punctele de vedere atunci când sunt în minoritate, temându-se de izolare socială. Sau, atenție, când media îi prezintă ca fiind minoritari, fenomenul accentuându-se odată cu apariția mijloacelor de comunicare în masă ce au făcut posibilă identificarea curentului dominant în societate, sau a opiniei publice. Pentru Elisabeth Noelle Neumann „opinia publică reprezintă acele atitudini ce pot fi exprimate fără a implica pericolul izolării; o forță tangibilă ce controlează oamenii”.

Pezenţa la vot la alegerile europarlamentare, la nivel naţional, a fost la ora 16.00 32.36 %, iar la alegerile locale 31,8 %, conform datelor oficiale anunţate de BEC. La alegerile europarlamentare din 2019, la aceeaşi oră, prezenţa era 31.29 %, iar la alegerile locale din 2020 a fost 30,94%.

DailyBusiness
Românii din Diaspora vor avea weekend întreg pentru a-și decide viitorul! Cum se vor desfășura alegerile parlamentare
Spynews
Elena Udrea rămâne în spatele gratiilor! Decizie de ultimă oră a Instanței Supreme
Bzi.ro
Gabriela Cristea a făcut celebra ciocolată din Dubai: „Ce frumos se vede cu aurul acesta!”
Fanatik.ro
Ele sunt zodiile care vor face schimbări radicale până la sfârșitul lunii. Se anunță multe transformări pentru acești nativi
Capital.ro
Reguli ITP 2024. Șoferii din România sunt obligați în termen de 30 de zile
Playtech.ro
Delia a AJUNS de nerecunoscut! Doamneee ce și-a făcut la față!!! Arată ca Loredana Groza
DailyBusiness
NU ajung veniturile de la o lună la alta! 99% dintre români lucrează PENTRU BANI!
Adevarul
După un an în armata lui Putin, un cetățean tadjik povestește cum îi păcălește Rusia pe mercenari
wowbiz.ro
Gabriela a murit într-un accident, iar soțul ei, pompier chemat la intervenție, a leșinat când a aflat
Spynews
Cât a mers darul la nunta lui Marian Mexicanu cu Ana Maria. Sute de invitați s-au distrat la petrecere
Spynews
22 de elevi și trei profesori morți! Autocarul cu care au plecat în excursie a luat foc / FOTO
Evz.ro
Documentul de care scapă mulți dintre cei care vor să se pensioneze. Data, 1 ianuarie 2025
Ego.ro
Denise Rifai, imagini de INFARCT! Cum a fost surprinsă după ce a renunțat la hainele office
Prosport.ro
FOTO. Ea e gimnasta sexy căreia bărbații i-au cerut apa în care a făcut baie!
kanald.ro
Accident teribil în Teleorman! Gabriela a murit la doar 40 de ani, după ce s-a ciocnit cu un alt șofer pe E70. Printre pompierii care au intervenit s-a aflat chiar soțul ei
Cancan.ro
Mihai Grama, un bărbat din Reghin, a dat lovitura cu o afacere unică în lume: 'Unii au râs de mine'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Se confiscă banii în România. Iei și amendă 10.000 lei. Obligație legală din 1 octombrie
StirileBZI
Aceste anvelope devin interzise de la 1 octombrie! Toți șoferii vor fi sancționați
Prosport.ro
Prodanca, atac dezlănțuit la Reghecampf: „Fotografii grotești din cluburi și interviuri date de amantă”
stirilekanald.ro
Ana-Maria Vasiliu l-a înșelat pe Gabriel?! Soacra a rupt tăcerea: "Nu te omoară nimeni degeaba"
substantial.ro
Marcel Ciolacu: Kelemen Hunor nu ar accepta funcţia de premier
MediaFlux
PENSIE mai MARE în OCTOMBRIE. LEGEA a intrat în vigoare
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cum se încasează șpaga la DSVSA Ilfov