EXIT POLL CURS- AVANGARDE ALEGERI 2024: Coaliția PSD-PNL a obținut 54% din voturi

Eșantionul stabilit este reprezentativ pentru populația României, iar metoda aleasă este interviul față în față, la ieșirea din secțiile de votare din București și din țară.
Filip Stan
09 iun. 2024, 22:06
EXIT POLL CURS- AVANGARDE ALEGERI 2024: Coaliția PSD-PNL a obținut 54% din voturi

UPDATE: Rezultatele exit poll-ului CURS-Avangarde pentru alegerile locale la Primăria Capitalei îl indică pe Nicușor Dan drept câștigător, obținând cu 20% mai multe voturi decât Gabriela Firea.

Nicușor Dan – 44%
Gabriela Firea – 25%
Cristian-Popescu Piedone – 12%
Sebastian Burduja – 10%
Mihai Enache – 5%
Diana Șoșoacă – 3%
Cele mai multe voturi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au fost obţinute de Alianţa Dreapta Unită (USR – PMP – Forţa Dreptei) – 30%, urmată de Partidul Social Democrat (PSD) – 28% şi Partidul Naţional Liberal (PNL) – 12% şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) – 10%, potrivit rezultatelor exit-poll-ului realizat de CURS-Avangarde.

Prezența la vot în București, la alegerile locale, până la ora 21:30 a fost 40,48%.

Rezultate EXIT-POLL alegeri europarlamentare 2024 în România:

Coaliția PSD-PNL a obținut 54% din voturi.
AUR – 14%
ADU – 11%
UDMR – 5%
SOS – 3%
REPER – 3%

EXIT POLL Primăria Sectorului 1
Clotilde Armand – 41%
George Tuță (PNL) – 41%
Ramona Bruynseels (AUR) – 6%
Liviu Negoiță – 5%
Daniel Tudorache – 5%

EXIT POLL Primăria Sectorului 2
Rareș Hopincă – 43%
Radu Nicolae Mihaiu – 43%
Iolanda Luminița Bughiu – 10%
Andrei Gabriel Golgoțiu – 4.00%

Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Informaţiile publicate de euronews.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

EXIT POLL AVANGARDE ALEGERI 2024. Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde SRL este cea de-a doua casă de sondare a opiniei publice care va face duminică un exit-poll. El aparține în proporție de 100% sociologului Marius Pieleanu.

Conform datelor de la Ministerul de Finanțe pentru anul 2023, societatea lui Marius Pieleanu a avut o cifră de afaceri de 400.000 de euro (1.848.846 de lei), iar în 2022 – de 250.000 de euro (1.285.185 de lei).

Marius Pieleanu este acționar și într-o altă casă de sondare – The Center – unde deține deține 60% dintre acțiuni. Restul de 40% sunt ale sociologului Vladimir Ionaș.

Avangarde a mai avut contracte cu Consiliul Județean Olt, primăriile Galați, Alexandria sau Cluj-Napoca pentru realizarea unor cercetări cantitative. A lucrat și cu Institutul Elie Wiesel, pentru care a făcut un studiu privind percepția asupra minorităților naționale și memoria Holocaustului.

Marius Pieleanu a spus, pentru Europa Liberă, că sondajul din seara alegerilor din 9 iunie este făcut la comanda Alianței PSD-PNL și că va fi realizat împreună cu CURS. Nu a precizat eșantionul sau dacă va face și o estimare la nivel local.

Numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai, este de 18.978.908, fiind cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică de la finalul lunii aprilie.

EXIT POLL PRIMĂRIA CAPITALEI 2024. Marius Pieleanu, după cifrele de la 12: „Asistăm la schimbarea ierarhiilor”

Conform comunicatului de presă al instituţiei AEP aduce la cunoştinţa opiniei publice că totalul de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral, la data de 31 mai 2024, este de 18.978.908, cu 12.297 mai mulţi faţă de ultima informare publică realizată de AEP pe această temă, potrivit căreia, la data de 30 aprilie 2024, figurau în Registrul electoral 18.966.611 alegători români.

Diferenţele apar ca urmare a operaţiunilor curente efectuate de primari în Registrul electoral aferent unităţilor administrativ-teritoriale conduse de aceştia, a importurilor de date de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP) şi a importului de date de la Direcţia Generală de Paşapoarte (DGP).

AEP mai precizează că, în perioada 01.05.2024 – 31.05.2024, la nivelul primăriilor au fost operate în Registrul electoral următoarele radieri:

„- 19.962 persoane au fost radiate ca urmare a decesului, conform prevederilor art. 37 din Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente, cu modificările şi completările ulterioare;

– 215 persoane au fost radiate ca urmare a încadrării în prevederile art. 39 din aceeaşi lege, referitor la radierea din Registrul electoral a alegătorilor cărora li s-a interzis exercitarea dreptului de a alege sau au fost puşi sub interdicţie.

Un număr de 107 persoane au redobândit drepturile electorale ca urmare a expirării perioadei de radiere”.

Numărul de alegători care au împlinit 18 ani în perioada 01.05.2024 – 31.05.2024 este de 19.696, aceştia fiind înscrişi în Registrul electoral din oficiu, de către Autoritatea Electorală Permanentă, pe baza comunicării Direcţiei Generală pentru Evidenţa Persoanelor (DGEP).

EXIT POLL ALEGERI LOCALE 2024. Se strânge scorul la Primăria Capitalei, ore cruciale pentru candidaţi

Datele importate de la Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor relevă că au intrat în evidenţe 2.673 alegători noi, iar datele importate de la Direcţia Generale de Paşapoarte relevă că au intrat în evidenţe 9.998 alegători noi.

AEP mai menţionează că, din totalul de alegători români care figurează în Registrul electoral, un număr de 18.018.921 au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 959.987 au domiciliul în străinătate şi sunt posesori de paşaport CRDS.

Potrivit Legii nr. 208/2015, Registrul electoral este un sistem informatic naţional de înregistrare şi actualizare a datelor de identificare a cetăţenilor români cu drept de vot şi a informaţiilor privind arondarea acestora la secţiile de votare. Registrul electoral este structurat pe judeţe, municipii, oraşe, comune, pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară. Persoanele autorizate să efectueze operaţiuni în Registrul electoral cuprinzând cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sunt primarii sau persoanele desemnate de către primari, prin dispoziţie, conform legii.

Biroul Electoral Central a acreditat în această săptămână trei institute pentru a realiza sondaje de opinie la ieşirea de la urne la alegerile din data de 9 iunie la nivel naţional.

Este vorba de Centrul de Sociologie Urbană şi Regională CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde şi Sodiso Research SRL.

Tot BEC a acreditat Fundaţia ”Biroul de Cercetări Sociale” pentru a realiza sondaje la ieşirea de la urne în municipiul Râmnicu Sărat şi Sodiso Research SRL pentru judeţul Mureş.

De asemenea, Sondaje Marketing Relaţii Publice SRL va efectua sondaje la nivelul oraşului Luduş, judeţul Mureş.

Potrivit hotărârilor BEC, operatorii de sondaj au acces în zona de protecţie de 500 de metri a secţiilor de votare, fără a avea voie în interiorul secţiilor.

Totodată, aceştia au obligaţia de a nu tulbura liniştea şi ordinea publică şi de a nu interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor.

Spynews
Alex Bodi, adevărul despre triunghiul amoros în care ar fi fost implicat! Ce spune afaceristul despre bărbatul cu care se vehiculează că ar avea conflicte și fosta iubită: "Sunt niște..." / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Strada din București care a dispărut. A fost distrusă în ciuda faptului că avea un farmec aparte și era plină de negustori și magazine vestite
Capital.ro
Mașinile care au primit interzis în Ungaria. Se aplică până pe 20 august
Playtech.ro
Se aplică de la 1 septembrie pentru românii cu pensii între 2.000 și 3.000 de lei. Veste bună venită direct de la Casa Națională de Pensii, vizând impozitarea
DailyBusiness
De ce economia țării nu este stabilă? Radu Crăciun: „Asigurăm prosperitatea altora și iluziile noastre”
Adevarul
Manelistul Jador, gest controversat la un concert. S-a filmat când dădea bani publicului. „Dacă îi muncea, nu îi mai arunca” VIDEO
Spynews
Bătaie ca-n filme la concertul lui Babasha. Spectatorii şi bodyguarzii s-au încăierat în fața scenei. O polițistă a ajuns la spital / VIDEO
Spynews
La ce intervenție chirurgicală a apelat ispita Eric, de la Insula Iubirii! Și-a făcut o schimbare vizibilă la nivelul feței | FOTO
Evz.ro
A murit Alain Delon
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
wowbiz.ro
Roberta și-a pierdut viața la volanul autospecialei de poliție pe care o conducea! Avea doar 21 de ani
Cancan.ro
'Ăla-i amantul tău?' Ilie Năstase și Ioana, mega-scandal în fața blocului: 'Te-am văzut'😱
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cosmin, bărbatul care și-a salvat fiica de la înec în Jupiter, a fost găsit mort de scafandri. Trupul a fost recuperat după 48 de ore de căutări
Capital.ro
Permisul este reținut pe loc. Șoferii nu mai primesc dovada cu drept de circulație de 15 zile
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
stirilekanald.ro
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
substantial.ro
Evenimente istorice marcante: de la Mein Kampf la performanța Nadiei Comăneci și atacul terorist din Bulgaria
MediaFlux
SECRETUL lui DONALD TRUMP! S-a AFLAT de ABIA ACUM
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...