EXIT POLL SOCIOPOL 2024. Este o zi crucială pentru România, este ziua în care românii și-au ales primarii, dar și reprezentanții in consiliile locale si județene pentru următorii patru ani. Votul s-a terminat, acum se anunţă aleşii.
EXIT POLL SOCIOPOL 2024. Conform exit-poll-ului SOCIOPOL, Nicușor Dan rămâne primarul Capitalei. Candidatul susținut de Alianța Dreapta Unită a câștigat un nou mandat de primar general al Capitalei, cu 47% din voturile exprimate.
Gabriela Firea, candidatul PSD, s-a clasat pe locul al doilea, a obținut 24% din voturi, în timp ce liberalul Sebastian Burduja s-a clasat al patrulea cu 10%, conform exit-poll Sociopol.
Pe locul al treilea se află Cristian Popescu Piedone, cu 14 procente.
Diana Șoșoacă s-a clasat pe locul al cincilea, cu 3%.
Rezultate alegeri locale 2024 Sectorul 1
George Tuță (PSD – PNL) – 37%
Clotilde Armand (ADU – USR, PMP, Forța Dreptei) – 34%
Rezultate alegeri locale 2024 Sectorul 2
Rareș Hopincă (PSD – PNL) – 46%
Radu Mihaiu (ADU – USR, PMP, Forța Dreptei) – 44%
Rezultate alegeri locale 2024 Sectorul 3
Robert Negoiță (PSD) – 65%
Rezultate alegeri locale 2024 Sectorul 4
Daniel Băluță (PSD) – 67%
Rezultate alegeri locale 2024 Sectorul 5
Vlad Popescu Piedone (PUSL) – 48%
Rezultate alegeri locale 2024 Sectorul 6
Ciprian Ciucu – 64%
Rezultate alegeri locale 2024 Consiliul General București
PSD – 31%
ADU ( USR, PMP, Forța Dreptei) – 31%
PNL – 13%
AUR – 8%
PUSL – 6%
REPER – 5
SOS – 4
Preşedintele AEP a mai anunţat că fiecare urnă de vot va fi deschisă în prezenţa tuturor membrilor secţiei de votare. În interiorul secţiei pot să mai fie prezenţi şi să asiste la numărarea voturilor observatorii străini şi internaţionali, reprezentanţii acreditaţi ai mass-media şi candidaţii la una din funcţii, dacă ei candidează în circumscripţia respectivă.
Urnele se deschid pe rând, după ce va fi fost activate de către operatorul prezent în secţie tableta care are şi rol de camera video şi amplasată în aşa fel încât să observe întreaga operaţiune de numărare a voturilor şi de consemnare a rezultatului votului în procesele verbale. ”După ce vor fi deschise cele cinci urne, va fi deschisă şi urna mobilă”, a mai spus Toni Greblă.
După această operaţiune, ”fiecare process verbal va fi fotografiat, va fi urcat într-o aplicaţie a AEP (..) şi ambele aproape instantaneu vor apărea pe site-ul AEP”.
”Din acel moment nici fotografia nici procesul verbal nu vor mai putea fi modificate decât printr-o hotărâre care şi e ava fi publicată în acelaşi format pe site-ul AEP prin care s-a decis renumărarea voturilor sau îndreptarea unor greşeli”, a completat preşedintele AEP.
Marcel Ciolacu, optimist înainte de închiderea urnelor: „PSD este cel mai tare partid din România”
Aceste documente vor avea un cod QR, pentru ca ele să poată fi uşor identificate, iar fără acest cod nu pot fi urcate în sistemul informatic, a mai afirmat Greblă.