Experiența copleșitoare a unei românce care muncește în străinătate: „Am ajuns să intru în depresie. Muncind pentru alții fără să facem nimic pentru noi, ne distrugem”

Ca mulți români, și Crina a plecat departe de România în căutarea unui trai mai bun. Inițial, s-a angajat la o firmă de curierat unde muncea aproape non-stop, nu mai avea viață socială, mânca pe apucate și doar semipreparate sau mâncare comandată și bea litri întregi de Cola ca să reziste programului epuizant.
Irina Dumitrescu
14 oct. 2024, 23:14
Experiența copleșitoare a unei românce care muncește în străinătate:

Crina și-a povestit experiența de peste hotare pe TikTok, scopul clipului fiind acela de a-i face pe tinerii rămași în țară să-și conștientizeze valoarea, să nu se sacrifice pentru bani și, mai ales, să înțeleagă faptul că ei sunt cele mai importante persoane din viața lor și să se prețuiască în acord cu acest principiu.

Numele meu este Crina și muncesc în străinătate ca și curier. Fac acest videoclip pentru a ajuta cât mai multe persoane să nu treacă prin ce am trecut eu sau măcar să conștientizeze mult mai devreme lucrurile acestea. Am venit aici și am început să lucrez șase zile din șapte și uneori chiar toată săptămâna. Eram epuizată, nu aveam viață socială, plecam dimineața la 9 la muncă și mă întorceam seara la 11, mâncam doar produse comandate și am ajuns să intru în depresie. Tot ce făceam era casă-muncă și când eram liberă făceam curat sau mâncare”, povestește Crina pe TikTok.

Experiența unei românce care muncește în străinătate: „Aceste trei schimbări au fost un factor foarte important”

În ciuda dificultăților, Crina și-a găsit puterea să-și dea demisia de la locul de muncă epuizant și să-și îndrepte atenția către propria persoană, scrie stiridiaspora.ro

Dar mi-am dat seama că nu totul se rezumă la bani. Așa că m-am hotărât să îmi schimb locul de muncă, iar acum lucrez de luni până vineri. Încă nu am prea mult timp pentru mine, dar măcar am sâmbăta și duminica liber. Am hotărât să fac o schimbare la mine, să mă autoeduc gratuit, am hotărât să urmez cursuri de dezvoltare personală, am început și acel curs de programare, dar nu este pentru mine.

@crinammarina Ig: crinaamarinaa Bună! Am fost putin la sentiment. 🤍Știu că de cele mai multe ori intervine lenea și pe mine mă ia, dar lucrând la noi o sa devenim mult mai buni. Sunt mai multe lucruri de zis, dar devin plictisitoare când mă lungesc. Cel mai important lucru este să întelegem că schimbarea pleacă de la noi și că noi suntem singurii responsabili pentru viitorul nostru. 🩷 #fy #foryoupage #schimbare #autoeducare #foryoupage #munca #perseverenta ♬ original sound – crina

Am hotărât să urmez un curs la Harvard, ceva gratuit, CS50 se numește, dar doar pentru mine personal, să învăț. Am început să citesc, să mănânc sănătos, să beau apă, pentru că eram dependentă de Cola, timp de doi ani am băut doar Cola. Și mă simt mult mai bine. Vreau să vă zic că după ce am început să citesc, să merg la sală și să beau apă mă simt mult mai bine. Doar aceste trei schimbări au fost un factor foarte important”, adaugă tânăra.

Citeste si Povestea unei românce care a decis să se întoarcă în țară după 15 ani de străinătate: „Am încărcat ce a mai rămas în mașină, căței, purcei, copii și am plecat”

Respingerea la interviuri nu a demoralizat-o pe Crina: „Am început să fac un curs individual de limba engleză, un curs în care toată atenția este focusată pe mine”

Fiind nemulțumită de jobul de curier, Crina a încercat să și-l schimbe. A fost la nenumărate interviuri, dar bila ei neagră a fost că nu stăpânește limba engleză, din acest motiv fiind respinsă. Fără să se demoralizeze, tânăra a început să ia cursuri de limba engleză.

De asemenea cred că m-ați auzit de foarte multe ori că îmi urăsc locul de muncă. M-am dus și la alte interviuri pentru că mă tot plâng de locul de muncă, dar nu am luat jobul pentru că nu am putut să mă exprim bine în limba engleză. M-am supărat foarte tare vă dați seama, am plâns o grămadă, dar nu asta este soluția. Am început să fac un curs individual de limba engleză, un curs în care toată atenția este focusată pe mine și deja văd rezultate.

Citeste si Cum au reacționat românii din străinătate când au auzit muzică românească într-un autobuz din Germania. „Suntem peste tot, dacă am fi și uniți am fi cei mai tari de pe planetă”

Așa ca o concluzie de ce am făcut acest videoclip. Noi suntem cei mai importanți din viața noastră. Așa că muncind pentru alții fără să facem nimic pentru noi, nu o să ajungem nicăieri și o să ne distrugem. Învățând o să ajungem mult mai bine și o să avem o stare mai bună”, conchide Crina.

DailyBusiness
Piața din România se izbește de concedieri și restructurări masive!
Spynews
Simona de la Insula Iubriii, mesaj tranșant pentru ispita Anamaria. Consideră ca ar fi fost interesată de Claudiu și după terminarea competiției: “Nu sunt pansamentul nimănui”
Bzi.ro
El o face pe Alexia Eram fericită acum! Cine este tânărul chipeș cu care se afișează fiica Andreei Esca
Fanatik.ro
Ce a găsit un cuplu de americani în grădina casei. Obiectul a fost scos la suprafață de uraganul Milton
Capital.ro
Adio, card! Se introduce un nou sistem de plăți. Decizie pentru românii cu bani în bancă
Playtech.ro
FOTO Soția lui Petre Roman, DESFIGURATĂ de operațiile estetice! Silvia Chifiriuc a ajuns de nerecunoscut!
DailyBusiness
Deschiderea oficială a segmentului Joseni-Ditrău din Autostrada Unirii A8!
Adevarul
Fiica lui Navalnîi lucrează la sediul de campanie al Kamalei Harris
wowbiz.ro
Andreea Raicu, primele declarații despre nuntă! Vedeta a uimit pe toată lumea vorbind despre fericitul eveniment
Spynews
Horoscop duminică, 13 octombrie 2024: Fecioarele vor cheltui mai mulți bani
Spynews
Xtra Night Show. Își dorește Raluca Moianu să se întoarcă în televiziune? Cu ce se ocupă fosta prezentatoare în prezent
Evz.ro
Un nou tip de Carte de Identitate pentru români. Data până la care trebuie schimbate actele
Ego.ro
Diana Șoșoacă, slabă, îmbrăcată elegant! Imaginile pe care le-ai ratat! FOTO
Prosport.ro
FOTO. Tânăra de 24 de ani, suspendată pe viață pentru că a apărut într-o filmare interzisă cu un bărbat de 61 de ani
kanald.ro
Se dau vouchere pentru elevi! Ce sumă vor primi lunar și când se depun cererile de înscriere
Cancan.ro
Petrică Baicu, un tânăr de 24 de ani, a fost dat dispărut în Germania în urmă cu 2 luni. Ireal unde a fost găsit, acum, în octombrie 2024
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
UE a dat ordin. Regulile devin lege în România. Oamenii vor fi despăgubiți
StirileBZI
Președintele Casei de Pensii îi liniștește pe seniori: „Banii se dau retroactiv, iar toate deciziile se trimit până la finalul lunii”
Prosport.ro
FOTO. Miliardarul de 74 de ani se iubește cu o femeie care e cu 30 de ani mai tânără
stirilekanald.ro
Știrea momentului în România! E GRATIS!
substantial.ro
Italia transferă primul grup de migranți în Albania, într-un plan controversat
MediaFlux
MILIOANE DE PENSIONARI află adevărul! CNPP raportează o SCĂDERE DRAMATICĂ
Shtiu.ro
Ce țări au același imn? O melodie este împărțită de 3 state!
Puterea.ro
Betonul vrajbei noastre: scandalul planșeului de la Piața Unirii face deja victime