Experiența groaznică a unor români aflați în concediu în Turcia. ”Mă ia cu leșin”

Românii aleg să meargă în concediu în străinătate, mai ales pentru că prețurile sunt accesibile, față de Mamaia, de exemplu. Ai putea petrece câteva zile în Grecia sau Bulgaria cu aceiași pe care i-ai scoate din buzunar pentru 4 zile în stațiuni ca Mamaia sau Vama Veche.
Filip Stan
28 iun. 2024, 11:37
Experiența groaznică a unor români aflați în concediu în Turcia. ”Mă ia cu leșin”

Românii aleg tot mai des să-și petreacă vacanța de vară în străinătate, în special în țări aflate relativ aproape, Grecia, Turcia sau Bulgaria.

Te-ar putea interesa și Cât scot din buzunar românii care pleacă în vacanță în străinătate. Prețurile sejururilor s-au dublat

Chiar și așa, pe lângă preparatele delicioase ale turcilor sau ale grecilor, românii se mai aleg și cu experiențe mai puțin plăcute.

Un concediu petrecut în străinătate, pe plajă, la soare, departe de stres și de orice fel de griji pare să fie visul oricui.

Grecia, Turcia și Bulgaria sunt în topul destinațiilor. Și totuși, uneori astfel de vacanțe vin la pachet cu situații imprevizibile.

Un turist care a mers cu familia în Turcia, Antalya, a rămas surprins de ce a putut păți. A povestit întreaga experiență pe un grup de Facebook dedicat turiștilor care aleg Antalya.

„Bună ziua, a mai fost cineva cu copilul la spital în Antalya? Al meu are o enterocolită și pentru o perfuzie și câteva analize ne-au taxat 1.150 euro. O să ne recuperăm banii de la asigurare, dar mi se pare enorm. În plus, nu au început actul medical până nu au văzut banii în cont. Mulțumesc”, e postarea sub adăpostul anonimatului.

Reacțiile au venit imediat. „Nu ați avut asigurare?”, a întrebat o doamnă. „Avem, din fericire, dar dura foarte mult să se deconteze direct, cam 8 ore, timp în care nu se ocupau de copil. Am preferat să plătim, dar dacă nu aveam bani…”, a răspuns autorul postării pe Facebook.

„Hai ca mă ia cu leșin, sper să nu am nevoie”, a replicat doamna.

Alții s-au arătat revoltați de atitudinea medicilor din Antalya. „Ăștia sunt dobitoci și nesimțiți”, a spus cineva.

Alții au fost mai curioși de numele companiei de asigurare, în timp ce un internaut a spus că: „Era bine dacă va duceati direct la spitalul de urgenta de stat!”

„Trebuia sunat la ei și să accepte plata, nu înțeleg cum să plătiți din buzunar? Decontare directă, îmi pare rău, sănătate”, a scris altul.

”Am pățit același lucru”

Au fost și membri ai grupului care s-au contrazis dacă firma de asigurări plătește sau nu imediat în astfel de cazuri.

Nu plătește nimeni înainte. Nici nu se poate”, a scris administratorul grupului, dar a fost contrazis imediat de altcineva, care a relatat o altă experiență neverosimilă.

„Te înșeli, anul trecut am plătit pe loc o sumă de 3.000 euro, umăr ieșit. Suni și rezolvi pe telefon. Nu trebuie să pleci cu câteva zeci de mii de euro, citim bine și ne informăm ce asigurare facem și cum se procedează”.

În discuție au intervenit și alți internauți, care spun că, în cazul lor, compania de asigurări a achitat foarte rapid totul, practic prin decontare directă.

„Acum 2 ani am folosit și eu asigurarea, tot în Turcia! Am avut decontare directă și nu am plătit nimic. Am avut enterocolită. Am fost la Medlife, mi-au pus o perfuzie, mi-au dat și niște medicamente”, „ și „Și noi am fost la spital, asigurați tot la Groupama, dar nu a trebuit să plătim nimic. Sănătate!”, au fost doar două dintre mesajele care susțineau acest lucru.

Alții spun însă că au avut probleme similare. „În 2019, noi am plătit 850 euro pentru același lucru. Sunt scumpi pentru că sunt spitale private. Păstrați toate actele pemtru decontare, dar anuntați și asiguratorul în max 48 ore”, a scris altcineva.

„Am pățit același lucru! Prima și prima dată trebuia sunat brokerul de asigurare. Asta trebuia să vă spună agenția, dar probabil ca și în cazul nostru ne ne-a zis nimeni nimic, iar brokerul va indica un spital anume din zona cu care colaborează! Mizerabili în privința asta turcii!”, a fost altă observație.

Alții au venit și cu sfaturi. „ Hello, luați cu voi nausovit pentru vomă, saruri de rehidratare de la hipp gata preparate, enterol… tot ce vă trebuie în caz de enterocolită… Sunati pediatrul ca să vă spună ce sa aveți preventiv, în funcție de vârsta copilului. Dar si a voastră, am pățit și eu acum câțiva ani la bulgari”, a scris cineva.

„Nu vă mai mirati atât! În majoritatea țărilor civilizate din Europa mori la ușa spitalului dacă n-ai bani! Ați văzut Turcia Grecia și Bulgaria și gata, sunt turcii nesimțiți că nu primesc milioane de turiști prin spitale moca. Omul a plătit și va recupera sigur banii”, a fost altă opinie.

„De ce nu ați fost la spital de stat?”, a întrebat cineva. „Nu știam unde este, ne-au dus cu mașina de la hotel. În plus, de la firma de asigurări au zis să apelăm la medicul hotelului și ei aveau parteneriat cu spital privat”, a răspuns autorul postării inițiale.

„Mie mi-au cerut 150 de euro pentru un leucoplast la o rană superficială…”, s-a plâns altcineva.

Te-ar putea interesa și Salariu de 6.000 de euro pentru românii dispuși să lucreze în străinătate. Pe lângă leafă, se oferă bani pentru vacanțe, iar zilele de sărbătoare sunt plătite

Concluzia a venit de la administratorul grupului de Facebook.

„Concluzia: dacă nu vreți să plătiți din buzunar 1.000-2.000-3.000 de euro și să așteptați recuperarea banilor în țară, urcați-vă în mașinile personale, cei care mergeti cu mașinile, sau în taxi cei care nu sunteți cu mașinile și mergeți la urgență la spitalele de stat din Antalya, Alanya si pe unde mai sunt, unde nu plătiți, sau plătiți puțin și unde se rezolvă problema medicală prima dată și apoi se descurcă și problemele cu asigurarea. Nu mai mergeți la cabinetele private din resorturi.”

DailyBusiness
Vești proaste pentru o categorie de români. Crește vârsta de pensionare
Spynews
Ce este Gold Card, viza lansată de Donald Trump. De când va fi disponibil și cât costă cardul de aur
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Cu ce să cureți chiuveta din bucătărie ca să strălucească. Produsul pe care e musai să-l eviți
Capital.ro
Adevărul despre Elena Udrea și Băsescu. Ce au făcut departe de ochii tuturor: I-a dat pe...
Playtech.ro
Ce pensie primeşti dacă ai muncit mai puţin de 10 ani. Calculul exact
DailyBusiness
Românii, luați la control! Amenzi de până la 1.500 de lei între 1 și 6 aprilie
Adevarul
„Oamenii țipă șocați”. Povestea femeii cu cea mai lungă limbă din lume
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Imagini savuroase cu Serghei Mizil în tinerețe! Cum arăta concurentul de la Asia Express la prima nuntă | FOTO
Spynews
Șacalul și-a recunoscut crimele, după un an de negare! Răsturnare incredibilă de situație în dubla tragedie din Constanța
Evz.ro
Accident aviatic pe râul Hudson. Miracolul care a uimit lumea
Ego.ro
Andreea Bălan și Loredana au dat lovitura! Nici Bogdan de la Ploiești nu se lasă mai prejos! EXCLUSIV
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
kanald.ro
Cutremur în România, astăzi! Unde s-a produs și ce magnitudine a avut seismul
Cancan.ro
Ramona Olaru, cu totul la vedere în parcare! Imagini bomba de paparazzi GALERIE FOTO
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cod Rutier 2025. Echipament obligatoriu în orice mașină. Toți șoferii trebuie să îl aibă
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată arbitra la care s-au dat fotbaliștii pe teren: „Unii mi-au scris pe Instagram”
stirilekanald.ro
„Te vei trezi fără inimă”: Cum a semănat Jack Spintecătorul teroare în București
Descoperire șocantă în casa unei rude de a lui Petre Roman
MediaFlux
Scad pensiile pentru sute de mii de pensionari! Instanța a decis. Lovitură pentru seniori
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
O farsă medievală cu urne moderne: ce ar fi trebuit să fie campania prezidențială și ce a ajuns