Experiență unică pentru nevăzători! Cum arată vacanța la mare pentru aceștia. ”Se vedea că ne eliberasem de toate fricile”

Experiență unică pentru nevăzători! Iată cum arată vacanța la mare pentru aceștia. ”Se vedea că ne eliberasem de toate fricile”. Vezi toate detaliile mai jos.
Filip Stan
14 aug. 2024, 23:30
Experiență unică pentru nevăzători! Cum arată vacanța la mare pentru aceștia. ”Se vedea că ne eliberasem de toate fricile”

De când s-a înființat, din 2015, AMAIS creează punți între persoanele cu dizabilități – majoritatea copii și adulți nevăzători – și persoane tipice. Fie prin seri de film, evenimente cu comunitatea sau voluntari care devin sprijin beneficiarilor.

Citește și Meniul pe care o femeie l-a primit la All Inclusive în Jupiter. Românca a crezut că este o glumă proastă

„Țin mingea în bot și acum o duc înapoi la antrenoare”. „Acum le dă pește”. „Au o minge de baschet, dansează cu ea pe nas și au un coș în care s-o arunce”. „Se întrec in bazin”. „Înoată surprinzător de repede”. „Antrenoarea fuge pe marginea bazinului și delfinul sare după ea”.

Cele de mai sus sunt câteva dintre descrierile pe care voluntarii le-au oferit persoanelor nevăzătoare care au urmărit spectacolul.

Grupul de 24 de persoane care au urmărit reprezentația e format din persoane majoritatea cu deficiențe de vedere și câteva de auz, voluntari și angajați AMAIS, ONG-ul care a organizat tabăra de cinci zile la mare.

Tabăra a fost în totalitate gratuită, iar pe participanți i-au ales în funcție de cât de vulnerabilă e situația financiară, cât de izolate sunt persoanele, nivelul de independență și nevoia de a-și exersa abilitățile.

Pentru a avea toate resursele necesare, au organizat o campanie de strângere de fonduri printr-o petrecere, alături de redirecționarea impozitului pe venit de la o microîntreprindere și o strângere de fonduri la o petrecere de Crăciun a unei corporații.

Aceeași atenție de selecție au acordat-o și voluntarilor, căci au ales studenți la Psihologie și Asistență socială, astfel încât aceștia să poată lua contact cu persoane cu dizabilități și să vadă cum arată munca la firul ierbii.

Te-ar puta interesa și În minivacanța de Sfânta Maria, românii preferă marile orașe și litoralul românesc. Prețul mediu al unui sejur în weekendul prelungit este de 787 lei

Ce este școala CMU

Majoritatea beneficiarilor au venit din cadrul sesiunilor individuale de sprijin pe partea de tehnologie sau mobilitate, cât și de la Școala Clubului de Mobilitate Urbană, pe scurt Școala CMU, conform Libertatea.ro.

Școala e un program de șapte luni, cu ateliere săptămânale, în care beneficiarii învață să folosească bastonul alb, telefonul, laptopul, să gătească sau să rezolve treburi casnice. Au alături voluntari și traineri, iar activitățile sunt menite să le redea independența.

„Când ne jucam cu toții în apă, se vedea că ne eliberasem de toate fricile. A fost ceva nou și inedit”, a spus unul dintre nevăzătorii care au avut ocazia să meargă la mare, ca niște oameni normali.

Unul dintre nevăzători se numește Daniel Tănasă are 41 de ani, însă pielea întinsă de pe față nu trădează mai mult de 23-25 de ani.

La finalul lunii trecute, cu ocazia taberei, Dani a mers pentru prima dată la mare. „Am așa de multe amintiri, încât cred că mi-ar lua două săptămâni să le povestesc pe toate. M-am simțit foarte fericit. Am mai avut experiențe cu familia, am mai ieșit, dar acum m-am simțit, nu știu, puțin mai liber. Da, un sentiment de libertate, în special. Și ăsta este sentimentul ăla pe care îl ai în momentul în care arăți că poți face anumite lucruri pe care lumea nu crede că le-ai reuși”, a spus el.

Spynews
TikTokerul Alin s-a întors la mama fiicei sale după despărțirea de Dana Badea. A recunoscut, cu ochii în lacrimi, că a iubit-o mereu pe Sibel: „A fost viața mea, credeți-mă” / VIDEO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Alimentul pe care trebuie să-l ai pe masă de Sfânta Maria 2024. Se spune că vei avea noroc tot restul anului dacă îl consumi
Capital.ro
Mașinile interzise de la circulație. Ordin UE, lege și pentru România. Este „apel urgent”
Playtech.ro
ȘOC! Mariana Bitang a AJUNS de nerecunoscut! Doamna gimnasticii românești e SCHIMBATĂ total
DailyBusiness
Modificări ÎN CODUL RUTIER! Sunt restricții dure pentru unii șoferi
Adevarul
Armata ucraineană avansează în Kursk și ia zeci de prizonieri. Rusia a început să-și retragă trupe din Ucraina
Spynews
Ema Uta, ținta hackerilor! Fosta iubită a lui Alex Bodi cere ajutor de urgență / FOTO
Spynews
Marina Almășan, primul interviu după problemele pe care le-a avut cu fostul iubit, Georgică Cornu: „Să îmi mai spăl puțin creierul”. Destinația în care a plecat vedeta TVR
Evz.ro
Furtuni puternice în minivacanța de Sfânta Maria. Avertismentul meteorologilor
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Femeia incendiată de soț în fața copiilor a murit! Fiica ei de 9 ani, în stare gravă la spital
Cancan.ro
Experții în medicină avertizează! De ce NU trebuie să bei vara cafea
Playsport.ro
L-a ÎNȘELAT pe fostul jucător din naționala României! Prima ei explicație este INCREDIBILĂ
kanald.ro
Cât costă o porție de hamsie pe litoralul Mării Negre, în minivacanța de Sfânta Maria! Prețurile nu sunt deloc mici
Capital.ro
Se schimbă Codul Rutier! Tinerii sub 21 de ani nu vor mai avea voie să conducă aceste maşini
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Moartă la 32 de ani după ce medicii i-au ignorat simptomele! De ce boală suferea, de fapt
substantial.ro
Trafic îngreunat pe podul suspendat de la Brăila, în plin sezon estival
MediaFlux
POȘTAȘUL dă decizia de RECALCULARE și familiei. ANUNȚUL directorului Poștei Române
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...