Să porţi zi de zi aceeaşi pereche de blugi, fără să-i speli, poate fi o greşeală din punctul de vedere al modei, dar sănătatea nu îţi este în pericol. Cel puţin asta a arătat experimentul ciudat al unui student american. Josh Le a purtat aceeaşi pereche de blugi aproape zi de zi, timp de 15 luni, fără să-i spele nici măcar odată. Totul a început ca un experiment de modă, dar s-a transformat într-unul medical, când s-a gândit să verfice numărul de bacterii de pe pantaloni.
Cum arată cei mai MICI BLUGI din LUME. Imaginea care a întors TURUL PANTALONILOR FOTO
În mod surprinzator, acesta nu s-a dovedit prea mare şi nici nu s-au găsit bacterii periculoase. Asta nu înseamnă că am putea renunţa la spălatul blugilor. Pe la jumătatea experimentului, aceştia au început să emane un miros atât de urât încât Josh nu i-a mai putut purta. Soluţia găsită de el a fost să pună pantalonii în frigider, ceea ce a diminuat mirosul.
Blugii strâmţi strivesc nervii coapselor
Chiar dacă bacteriile nu reprezintă un pericol, blugii strâmti nu ar trebui purtaţi zilnic, oricât de trendy ar fi. Medicii atrag atenţia că blugii şi hainelă strâmte în general pot afecta nervul femural cutanat lateral, un nerv care merge de la coloana vertebrală până la coapsă. Acesta este „strivit” sub apăsarea pantalonilor, lenjeriei sau curelelor strânse foarte tare, ceea ce se traduce prin durere la nivelul coapsei care poate radia înspre genunchi sau coaste, amorţeală, senzaţie de arsură sau înţepături, hipersensibilitate la frig sau la cald. Această afecţiune nu este nouă, dar era caracteristică gravidelor şi obezilor. În ultimul timp, medicii o descoperă tot mai des la femei tinere fără probleme de greutate, iar singura vinovată este, se pare, moda.
Skinny jeans, pericol de candidoză
Când transpiri, atât lenjeria cât şi blugii skinny se udă şi fiind strâmte nu se pot usca. Dacă adaugi căldura corpului tău şi întunericul, ai obţinut mediul perfect pentru dezvoltarea candidei, ciuperca responsabilă pentru cazurile de candidoză.
Citeşte mai mult pe Unica.ro