EXPERIMENT INEDIT: Cum arată FAMILIA care nu a consumat DELOC zahăr timp de un an

O familie din Statele Unite a dat o lectie de motivare tuturor celor care au aflat povestea. Timp de un an cei patru membri ai familiei au renuntat sa mai consume produse care contin adaos de zahar.
Alina Costache
11 apr. 2014, 14:10
EXPERIMENT INEDIT: Cum arată FAMILIA care nu a consumat DELOC zahăr timp de un an

Eve Schaub, care locuieste in Vermont, Statele Unite, a hotarat sa experimenteze un an fara zahar alaturi de sotul ei si cele doua fete. La inceputul “anului fara zahar”, in 2011, cele doua fetite aveau sase, respectiv 11 ani, scrie Aquila Style, citat de ProTV.

Cei patru au stabilit o regula, astfel incat, o data pe luna sau la aniversari, sa poata consuma un desert cu zahar. Spre surprinderea lor, dupa cateva luni de la inceperea experimentului acestia si-au dat seama ca nu mai simt nevoia de a consuma nimic dulce.

„Demult, eram sanatoasa; sau cel putin asa credeam. Desigur, imi lipsea energia pentru a trece cu bine de fiecare zi, iar cu toate reclamele la televizor despre bauturi energizante pentru masele de americani extrem de obositi, am crezut ca nu sunt singura care sufera”, povesteste Eve jurnalistilor.

Mai mult, Eve povesteste ca atunci cand a incercat sa guste din placinta cu banane pregatita pentru aniversarea sotului ei, si-a dat seama ca inima a inceput sa ii bata mult mai tare si nu a mai putut manca in continuare.

“Si desigur, toti cei din familia mea s-au temut ca vine sezonul rece si gripa, dar din nou, m-am gandit ca toata lumea dezvolta in ianuarie un anumit grad de germofobie. Cel putin, asta e ceea ce am crezut, pana ce am auzit niste informatii tulburatoare despre efectele zaharului asupra organismului. Potrivit mai multor experti, zaharul este vinovatul obezitatii a tot mai multor americani. Si m-am gandit ca are sens. Unul din sapte americani sufera de sindrom metabolic. Unul din trei americani este obez. Rata de diabet creste vertiginos, iar bolile cardiovasculare sunt principalele cauze ale mortii americanilor. Conform acestei teorii, toate maladiile pot fi observate prin prezenta unui produs in cantitati foarte mari in dieta noastra: zaharul”, a adaugat Eve. 

La sfarsitul anului in care nu au consumat produse cu adaos din zahar, familia a tras urmatoarele concluzii: una dintre fiicele sale a lipsit doar doua zile de la scoala, fata de anul precedent, cand lipsise 15, a disparut starea de oboseala permanenta, iar stilul lor de viata este foarte sanatos.

In prezent, chiar daca intervalul de timp stabilit initial s-a incheiat, cei patru nu mai consuma zahar decat ocazional. 
Determinati de povestea lui Eve, ziua de 9 aprilie a devenit “Ziua fara zahar” pentru mai multe familii din lume.

Anul acesta, Eve a publicat cartea „Anul fara zahar” unde povesteste experienta traita, motivele pentru care a decis sa adopte un astfel de stil de viata, dar si impresiile celor din jur la aflarea vestii.


Spynews
Cum arată acum Daria, fosta iubită a lui Alex Bodi! Cu ea a înșelat-o pe Bianca Drăgușanu | FOTO
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Ce să nu-i faci câinelui pe timp de caniculă. Riști să-i provoci un șoc termic
Capital.ro
UE a dat ordin. BNR schimbă legea. Numai câte 10 persoane au voie!
Playtech.ro
OOPS! Anna Lesko, cu părțile INTIME la vedere. Fosta lui Irinel Columbeanu a arătat TOT
DailyBusiness
CRESC SAU NU TAXELE? Toți românii trebuie să știe asta
Adevarul
Imagini virale cu un sucevean care şi-a trasat, cu trafaletul, propria trecere de pietoni în faţa barului unde bea de obicei VIDEO
Spynews
Mama Cristinei Rotaru, atac dur la adresa lui Andrei Rotaru! Soacra concurentului de la Insula Iubirii l-a pus la punct: ”Nu cumva ești expirat?”
Spynews
Bianca Sârbu s-a tuns periuță! Motivul neașteptat al schimbării radicale | VIDEO
Evz.ro
Schimbare majoră pentru toți românii. Apare un nou CNP
Ego.ro
Cine este și cu ce se ocupă iubita lui David Popovici. Taisia, în lacrimi când sportivul a câștigat aurul olimpic la Paris
Prosport.ro
Prezentatoarea TV și cântăreața se iubesc fără rețineri. Imaginile cu cele două femei celebre au atras numeroase comentarii
wowbiz.ro
Mama Luizei Melencu, în pragul sinuciderii! A fost la un pas să recurgă la un gest extrem
Cancan.ro
Sorana Cîrstea este FURIOASĂ după câștigul lui David Popovici! Sportiva a decis să nu mai tacă și, dacă citești ce a spus
Playsport.ro
Incredibil! Ce cadou îi face Țiriac lui Popovici după aurul câștigat la Jocurile Olimpice de la Paris
kanald.ro
David Popovici, interviu de colecție după succesul de la Paris. Campionul olimpic le-a transmis un mesaj tinerilor din România: „Am făcut copilul din mine foarte fericit”
Capital.ro
Obligatoriu pentru proprietarii de terenuri, case sau mașini. S-a dat ordin: Trebuie să plătească!
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare cu cele mai frumoase sportive de la Jocurile Olimpice, care fac avere din site-urile pentru adulți
stirilekanald.ro
Al cui e al doilea ADN găsit sub unghiile doctoriței Gavril! Dezvăluiri șocante despre cazul care a zguduit România
substantial.ro
Hezbollah a lansat zeci de rachete în nordul Israelului ca răspuns la un atac israelian
MediaFlux
RUSIA se PREGĂTEȘTE de RĂZBOI cu NATO! Avertismentul EXPERȚILOR MILITARI
Shtiu.ro
De ce David Popovici se stropește cu apă înainte de cursă? De ce poartă înotătorii căști?