Expert OMS atrage atenţia: Evaluarea eficienţei vaccinurilor nu trebuie făcută doar după ceea ce zic producătorii

Organizaţia Mondială a Sănătăţii atrage atenţia. Experţii spun că nu se pot lăsa doar în baza unor comunicate de presă venite din partea producătorilor vaccinurilor antiCOVID.
Alina Costache
27 nov. 2020, 23:12
Expert OMS atrage atenţia. Organizaţia a venit cu primele reacţii în ceea ce priveşte noile vaccinuri antiCOVID care ar fi principalul factor care poate opri răspândirea virusului ucigaş.

Expert OMS atrage atenţia: Evaluarea eficienţie vaccinurilor nu trebuie făcută doar aşa

"OMS trebuie să evalueze vaccinurile pentru coronavirus şi eficienţa lor bazându-se pe mai mult decât un comunicat de presă al producătorilor", a spus, vineri, Kate O'Brien, director Departamentul de Imunizare, scrie Reuters. AstraZeneca ar efectua un studiu global suplimentar pentru a evalua eficienţa vaccinului său utilizând o doză mai mică, potrivit directorului executiv al companiei citat joi, pe fondul întrebărilor cu privire la rezultatele studiului său în stadiu târziu. Mariangela Simao, asistent al directorului general al OMS, a afirmat că vrea să vadă datele clinice despre efectul vaccinului rusesc antiCovid.

Vaccinurile antiCOVID nu vor produce efecte adverse. Anunţul făcut de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a explicat că viitoarele vaccinuri antiCOVID nu vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației. „Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun așa, e un proces foarte laborios care ține cont de toate dovezile științifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației Cu toată stima pentru activitatea lor, haideți să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este „Nu știu”. Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ceea ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, în condiția în care de aceste vaccinuri și de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, deci nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, a declarat Alexandru Rafila. Citeşte şi: Vaccinare anti-covid în România. Strategia de vaccinare, aprobată în şedinţa de Guvern        
Expert OMS atrage atenţia

Expert OMS atrage atenţia: Evaluarea eficienţie vaccinurilor nu trebuie făcută doar aşa

„OMS trebuie să evalueze vaccinurile pentru coronavirus şi eficienţa lor bazându-se pe mai mult decât un comunicat de presă al producătorilor”, a spus, vineri, Kate O’Brien, director Departamentul de Imunizare, scrie Reuters.

AstraZeneca ar efectua un studiu global suplimentar pentru a evalua eficienţa vaccinului său utilizând o doză mai mică, potrivit directorului executiv al companiei citat joi, pe fondul întrebărilor cu privire la rezultatele studiului său în stadiu târziu.

Mariangela Simao, asistent al directorului general al OMS, a afirmat că vrea să vadă datele clinice despre efectul vaccinului rusesc antiCovid.

Vaccinurile antiCOVID nu vor produce efecte adverse. Anunţul făcut de Alexandru Rafila

Alexandru Rafila a explicat că viitoarele vaccinuri antiCOVID nu vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației.

„Orice vaccin trece printr-un proces de studii clinice, după care trece printr-un proces de autorizare. Autorizarea, chiar dacă se petrece mai repede, peste rând, să spun așa, e un proces foarte laborios care ține cont de toate dovezile științifice. Deci nu se poate pune problema că aceste vaccinuri vor produce efecte adverse care să pună în pericol sănătatea populației

Cu toată stima pentru activitatea lor, haideți să vorbim fiecare despre domeniul lui de activitate. Eu, dacă mă întrebați care e strategia terapeutică în glaucom sau în cataractă, răspunsul meu este „Nu știu”.

Atunci, cred că ar trebui să ne referim la ceea ce cunoaștem, iar dacă avem opinii personale, să le ținem pentru noi, să nu devenim niște influenceri ai opiniei publice, în condiția în care de aceste vaccinuri și de succesul campaniei de vaccinare depinde foarte mult reluarea funcționării acestei țări. Afirmații care nu se bazează pe nimic, deci nu există niciun fel de literatură de specialitate, studii care să certifice o astfel de opinie, cum e cea legată de leucemie, mi se par nu numai exagerate, ci periculoase”, a declarat Alexandru Rafila.

Citeşte şi: Vaccinare anti-covid în România. Strategia de vaccinare, aprobată în şedinţa de Guvern
 

 

 

 

DailyBusiness
Se schimbă data plății pensiilor în aprilie! Anunț oficial pentru toți pensionarii din România
Spynews
Tzancă Uraganu, momente de tandrețe, în mașină, cu Laura Vass! Cum i-au surprins la ceas de seară, paparazzii Spynews.ro
Bzi.ro
Loredana Groza s-a sărutat cu un cal! Ipostază șocantă a devenit virală! – FOTO
Fanatik.ro
Mașina specială care va fi lansată în curând în România. Puțini au auzit de acest brand
Capital.ro
Anunț pentru cei cu cont la bancă. Decizie istorică, se dau banii înapoi. Taxe declarate nepermise
Playtech.ro
Cum se calculează pensia dacă ai contribuit în două țări diferite. Cât contează anii lucrați în străinătate
DailyBusiness
Ciocolata care i-a fascinat pe români după căderea lui Nicolae Ceaușescu revine la raft în România
Adevarul
Guvernul n-a renunțat la ideea de a trimite un emisar special în SUA. Cine e favorit SURSE
wowbiz.ro
Regele Charles, la spital! Palatul Buckingham a făcut anunțul cu privire la starea de sănătate a monarhului
Spynews
Jo susține că ar fi fost amenințată de Gheboasă: “Lasă că ne întâlnim noi…”. Motivul banal din care a început totul
Spynews
Horoscopul lunii aprilie, cu astrologul Remus Ionescu. Ce se întâmplă în viața fiecărei zodii
Evz.ro
Ziua păcălelilor. Cea mai tare farsă din timpurile moderne. Cum se distrează românii
Ego.ro
Dana Budeanu... abia o mai recunoști! Cum arăta vedeta acum 15 ani
Prosport.ro
FOTO. Îi face concurență celei mai frumoase femei din lume
kanald.ro
A apucat doar să mai strige. Șeful Salvamont Predeal ar fi suferit un infarct după ce a fost atacat de urs chiar pe stradă
Cancan.ro
Văduva lui Silviu Prigoană, prima apariție publică de la moartea afaceristului! Unde a apărut Mihaela Botezatu
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Ordin UE. Kit de supraviețuire pentru 3 zile. Românii trebuie să pună și bani numerar deoparte
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume s-a iubit cu colega ei
stirilekanald.ro
GALERIE FOTO 30 de ani de la catastrofa aviatică de la Balotești. Cum e păstrată memoria victimelor la locul accidentului
Florin Busuioc, internat de urgență la spital: „A fost o formă urâtă de gripă, m-a dărâmat complet”
MediaFlux
Taxa ascunsă pe care o suportam toți. Tarifele vor exploda
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Cifrele lui Nicușor spun lucruri trăsnite: ce facem, ne ducem după „fenta” cu Ponta?