Explozie a cazurilor de pneumonie în România

Chiar dacă a scăzut numărul de cazuri de gripă și Covid, spitalele se confruntă cu un număr tot mai mare de cazuri de pneumonie. Zeci de persoane sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Slatina cu această afecțiune pulmonară, iar multe altele urmează tratamentul acasă. În Bistrița s-au înregistrat peste 270 de cazuri de pneumonie de la începutul anului și până acum, iar șase pacienți au decedat.
Alina Costache
01 mart. 2024, 13:57
Explozie a cazurilor de pneumonie în România

Explozie a cazurilor de pneumonie în România.  A scăzut foarte mult numărul cazurilor de gripă și Covid, dar a crescut cel al pacienților cu pneumonie. Peste 40 de persoane sunt internate la Spitalul Județean de Urgență Slatina, atât copii, cât și adulți, cu această afecțiune. Oamenii s-au prezentat la medic cu simptome, iar în urma investigațiilor au primit diagnosticul de pneumonie. Principalele simptome ale pneumonei sunt tusea, febra și chiar durerile în piept și cele abdominale, spun medicii.

Virusul se transmite foarte ușor, avertizează cadrele medicale. Iar sfatul cel mai important este acela ca la primele simptome de boală să ne prezentăm la medic. Recomandarea purtării măștii de protecție în locuri aglomerate și în apropierea persoanelor bolnave rămâne în continuare, spun medicii citați de olttv.ro.

Șase decese cauzate de pneumonie au fost înregistrate, săptămâna trecută, în județul Bistrița-Năsăud, potrivit datelor comunicate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP).

În săptămâna 19 – 25 februarie, circa 2.700 de persoane din județ au fost diagnosticate cu afecțiuni respiratorii, numărul cazurilor fiind aproape similar cu cel din săptămâna 12 – 18 februarie.

În intervalul menționat, în județ au fost raportate 25 de cazuri de gripă. Cele mai multe au fost înregistrate la grupele de vârstă peste 65 de ani (8 cazuri). Pentru că au făcut forme mai grave de boală, 6 pacienți au avut nevoie de spitalizare.

În ceea ce priveşte infecţiile acute ale căilor respiratorii superioare, au fost înregistrate în perioada amintită 2.380 de cazuri, din care 29 internate. Cele mai multe cazuri de IACRS au fost înregistrate la grupa de vârstă 5-14 ani (735 cazuri), urmată de grupa 15 – 49 ani (702 cazuri).

În perioada 19 – 25 februarie, medicii au raportat și 274 de cazuri de pneumonie, cu 62 de internări. Cea mai afectată grupă de vârstă a fost cea a persoanelor cu vârsta peste 65 de ani (82 cazuri), urmată de cea a persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani (65 cazuri).

Totodată, s-au înregistrat și 6 decese ale unor persoane care au fost diagnosticate cu pneumonie, fiind vorba despre patru persoane cu vârste peste 65 de ani, o persoană din grupa de vârstă 15 – 49 de ani și o persoană din grupa de vârstă 50 – 64 de ani.

 

Spynews
Horoscop săptămânal 1 - 7 iulie: Leii vor avea o periodă agitată
Bzi.ro
Anda Adam a cheltuit o sumă uriașă pe florile de la nuntă! Cu banii ăștia îți cumperi o garsonieră în București!
Fanatik.ro
Rezultate Evaluare Națională 2024. Verifică pe edu.ro notele obținute la fostul examen de capacitate. Cum se afișează rezultatele, de fapt. Procedura de admitere liceu 2024 și live text de la evaluarea națională 2024. Update
Capital.ro
Vin acasă la pensionari din 15 august. Decizie pentru 4,7 milioane de bătrâni
Impact.ro
ȘOC! I-au ieșit sânii voluptoși din rochie! Mădălina Ghenea, GAFĂ de INFARCT în dormitor, a arătat TOT
DailyBusiness
Mâncarea de pe litoral care vă poate îmbolnăvi! ANPC trage un semnal de alarmă!
Adevarul
EXCLUSIV Un expert de la Harvard explică de ce America are cei mai bătrâni candidați din istorie la alegerile prezidențiale
Spynews
Florin Salam, înțepătură dură pentru Bogdan de la Ploiești! Să facă referire la Cristina Pucean? „Ce au avut ei...” / VIDEO
Spynews
”Să zică mersi că nu i-au dat ăia două, trei palme”. Florin Salam, declarații acide la adresa lui Bogdan de la Ploiești, după scandalul de la nuntă! Artistul a fost dat afară de la eveniment / VIDEO
Evz.ro
Irinuca și Ramona Gabor pozate de Gabi Bădălău. Întâlnire de taină între foști iubiți
Prosport.ro
FOTO. Face avere din imaginile cu ea dezbrăcată, iar acum a câștigat un concurs de tras palme între femei!
wowbiz.ro
„Dar de la Dumnezeu” Iulia Vântur a făcut anunțul pe internet, după ce s-a zvonit că s-a logodit în secret cu Salman Khan:
Cancan.ro
Note LIVE Evaluarea Națională 2024 | Află rezultatele publicate pe EDU.RO
Playsport.ro
Andreea Mantea n-a mai ascuns NIMIC! Imaginile astea ar trebui interzise! Cum s-a lăsat pozată pe plajă
kanald.ro
Alex, tânărul dat dispărut în Italia, a fost găsit mort! După zile întregi de căutări, acesta a fost găsit pe o insulă aflată pe râul Paive
Capital.ro
Se dă iar ordin UE pentru cei cu mașini pe benzină și motorină. România va fi obligată să aplice legea
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cine transmite la TV România – Olanda. Aici vezi azi, de la 19:00, meciul din optimile EURO 2024
stirilekanald.ro
La ce oră se afișează azi rezultatele la Evaluare Națională 2024? Iată cum verifici online notele pe evaluare.edu.ro
substantial.ro
Avertizare cod galben de furtuni în mai multe județe până la ora 23:00
MediaFlux
El va fi VIITORUL PREȘEDINTE al României! CUTREMUR la nivel național
Shtiu.ro
Top 3 țări cu cei mai proști locuitori. Îi trimiți după apă, vin cu pâine! Pe ce loc sunt românii?