Explozie la metroul din Chile: Cel puţin 14 răniţi

O explozie puternică a avut loc luni într-o staţie de metrou din Santiago de Chile, capitala statului Chile, provocând rănirea a cel puţin 14 persoane, un act calificat de Guvern drept "terorist", dar care nu a fost revendicat.
Alina Costache
09 sept. 2014, 05:43
Explozie la metroul din Chile: Cel puţin 14 răniţi

„Acesta este un act care fără îndoială are toate caracteristicile specifice unei acţiuni teroriste”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Alvaro Elizalde.

Explozia s-a produs într-o zonă comercială, la staţia Escuela Militar, pe linia cea mai frecventată din capitala chiliană, la prânz. Potrivit primelor elemente ale anchetei, este vorba despre un dispozitiv de tip artizanal, fabricat cu ajutorul unui extinctor şi unui dispozitiv cu ceas, plasat într-o pubelă.

„Zgomotul exploziei a fost îngrozitor, am simţit cum mi se-nmoaie picioarele. O doamnă a fost lovită în cap de o bucată din plafonul de ciment”, a declarat un martor neidentificat pentru postul de ştiri Noticias 24 Horas.

„Scena era atroce. O femeie rănită zăcea pe jos. Clienţii au plecat în fugă, fără să plătească, lăsându-şi prânzul în farfurie”, a declarat pentru AFP Rosa Valdés, ospătăriţă într-o staţie de metrou.

Staţia de metrou a fost încercuită, iar poliţia inspecta scena.

Adjunctul ministrului de Interne Mahmoud Aleuy a declarat că „suspecţii sunt doi tineri” care au fugit la bordul unui vehicul.

Nicio grupare nu a revendicat atacul, iar Guvernul a anunţat că va fi aplicată legea privind lupta împotriva terorismului.

„Guvernul nu se va opri până când vinovaţii nu vor fi arestaţi şi condamnaţi” pentru că au „încercat să omoare chilieni nevinovaţi”, a declarat ministrul de Interne Rodrigo Peñailillo.

Preşedinta socialistă Michelle Bachelet, care a convocat imediat o reuniune de urgenţă la Palatul prezidenţial La Moneda, a declarat că această tragedie este „oribilă”. „Însă Chile este şi va continua să fie o ţară sigură”, a adăugat ea.

Peste 100 de explozii ale unor dispozitive improvizate au avut loc în ultimii cinci ani în Chile, vizând mai ales ghişee automate, bănci, ambasade sau restaurante, însă, până în prezent, au provocat doar pagube materiale şi nu răniţi.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Tunelul în care niciun om nu va mai putea intra. 100.000 de ani este interzis accesul acolo. Unde se află și cum arată, de fapt
Capital.ro
Interzis pentru cei care au telefoane mobile. Te arestează imediat. Se dă lege
Playtech.ro
Bancul Zilei. Bubulina și Bulă se pregătesc de noaptea nunții: ”Fii tandru și...”
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Înlocuitorul natural pentru Ozempic. Descoperirea ce aduce fericire pentru mulți
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Bikini Auriu al lui Carrie Fisher din „Star Wars” Vândut pentru 175.000 de Dolari la Licitaţie
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!