Explozie puternică în Liban, sunt mulţi morţi şi răniţi VIDEO

O sursă palestiniană din interiorul taberei a spus că sunt cel puțin 12 răniți și un număr neprecizat de morți.
Filip Stan
11 dec. 2021, 07:56
Explozie puternică în Liban, sunt mulţi morţi şi răniţi VIDEO

O explozie puternică a avut loc vineri seară într-o tabără palestiniană din orașul orașul Tyre, în sudul Libanului, la un depozit de arme al grupării teroriste Hamas. Potrivit presei de stat, există mai multe victime.

Explozia a avut loc la depozitul de arme al grupării Hamas din tabăra Burj Al-Shemali, potrivit agenției de stat National News Agency.

Inundaţii devastatoare şi alunecări de teren, în nordul Spaniei. O femeie de 49 de ani a murit în maşină, strivită de un acoperiş

Un judecător a ordonat o anchetă. Imagini video postate pe rețelele sociale arată mai multe flash-uri de lumină pe cerul orașului, urmate de o explozie puternică.

Agenția Shehab News Agency, apropiată de gruparea Hamas, citează o sursă palestiniană, potrivit căreia explozia a fost cauzată de aprinderea unor butelii de oxigen folosite pentru tratarea pacienților COVID, scrie Reuters.

Zona a fost evacuată, iar la fața locului au fost trimise echipe de salvare.

Mai multe facțiuni palestiniene, printre care Hamas și Fatah, dețin controlul în peste zece tabere palestiniene din Liban, iar autoritățile libaneze nu pătrund în aceste zone.

Rapoartele au spus că un incendiu flăcările au cuprins și o cisternă cu motorină, iar apoi s-au extins la o moschee din apropiere controlată de Hamas, scrie Times of Israel.

Programul nuclear iranian: SUA şi Israel discută despre exerciţii militare comune
SUA şi Israelul au discutat joi, la Pentagon, despre exerciţii militare comune menite să contracareze ambiţiile nucleare ale Teheranului, în timp ce dificilele negocieri asupra programului nuclear iranian sunt reluate la Viena, informează AFP.

„Sunt profund îngrijorat de acţiunile guvernului iranian în domeniul nuclear în ultimele luni, de provocările sale permanente şi lipsa sa de angajament politic”, a declarat ministrul american al apărării Lloyd Austin, primindu-l pe omologul său israelian Benny Gantz.

Avion aterizat de URGENȚĂ! Un pasager a agresat doi membri ai echipajului de zbor

Preşedintele Joe Biden „a anunţat în mod clar că dacă politica va eşua, noi suntem gata să ne întoarcem spre alte opţiuni”, a adăugat el.

Ministrul american nu a precizat opţiunile luate în calcul, însă a evocat un recent exerciţiu comun desfăşurat în Marea Roşie de SUA, Israel, Emiratele Arabe Unite şi Bahrain. „Vom continua să dezvoltăm această arhitectură regională de securitate, prin intermediul unei cooperări militare de formare şi a unor exerciţii comune”, a spus Lloyd Austin.

La rândul său, Gantz a declarat că a venit să „aprofundeze dialogul şi cooperarea (israeliano-americană) faţă de Iran, în special pregătirea militară comună, pentru a contra Iranul şi a pune capăt agresiunii sale în regiune şi aspiraţiilor sale nucleare”. „Am încredere totală în angajamentul administraţiei americane (…) de a împiedica Iranul să obţină arme nucleare”, a adăugat el.

Negociatorii asupra programului nuclear iranian s-au reunit joi la Viena, „decişi să lucreze din greu” pentru a salva acordul din 2015, după avertismentele lansate săptămâna trecută Teheranului de către europeni şi americani.

Iranul şi-a accelerat în ultimele luni programul său nuclear, restrângând accesul pentru inspectorii Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA).

Discuţiile de la Viena vizează resuscitarea acordului menit să împiedice Republica Islamică să se doteze cu arme nucleare şi devenit muribund în urma retragerii unilaterale a SUA, în urmă cu trei ani, în timpul preşedinţiei lui Donald Trump. Drept ripostă, Teheranul a renunţat la majoritatea restricţiilor impuse programului său nuclear.

Spynews
EXCLUSIV | Cât s-a împrumutat Andrei Versace de la cămătari înainte să moară. Suma a tocat-o la ruletă, în câteva mâini
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Locul bizar în care nicio busolă nu funcționează. I se mai spune și “al treilea pol magnetic al Pământului”
Capital.ro
Adio, maestre! Marele actor i-a făcut pe toți românii să râdă: Nimic nu va mai fi la fel acum
Playtech.ro
Două eleve din România au obținut 2 medalii de argint și 2 de bronz la Olimpiada Europeană de Informatică pentru Fete 2024
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Cum a fost păcălit un român să se căsătorească cu o indiancă în Marea Britanie
Spynews
Scandal monstru între Florin Salam și Tzancă Uraganu! Scenă ireală petrecută între cei doi artiști, cu tentă penală | VIDEO
Spynews
Imagini de Evul Mediu la Iași! Scandal cu pistoale și cuțite în plină stradă. Ireal ce a generat tulburătoarele scene | VIDEO
Evz.ro
Aparatele de aer condiționat, utile și în sezonul rece. Cum se folosește eficient
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Roxana Dobre l‐a părăsit pe Florin Salam! Și-a luat copiii și a fugit
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Un bărbat a fost reținut de polițiști, după ce a înjunghiat un tânăr la o terasă din Neamț. Totul ar fi pornit de la un conflict spontan
Capital.ro
Pierzi instant permisul auto. Se va da ordin UE, lege și în România: Nu se discută
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
Ultimele cuvinte ale lui Sorin Nazîru când agoniza: Se văita că...
substantial.ro
Evenimente istorice marcante: Jocurile Olimpice din 1984, coliziunea Empire State Building din 1945 și începutul Primului Război Mondial în 1914
MediaFlux
BANI în plus la PENSIE. Pensionarii care vor beneficia de 2 MAJORĂRI
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!