Conform procurorului militar, Fadi Akiki, aceştia sunt „responsabili din cadrul consiliului de administrație al portului și al administrației vamale, precum și responsabili cu lucrările de întreținere și muncitori care au efectuat lucrări la hangarul 12”, unde se aflau depozitate tone de nitrat de amoniu.
Citeşte şi: Stare de urgenţă la Beirut, pentru două săptămâni. Ultimul bilanţ indică un număr de cel puţin 113 morţi
„Șaisprezece persoane sunt reținute ca parte a anchetei”, se arată în declarația procurorului militar, Fadi Akiki, fără ca acesta să specifice data arestării, identitatea sau acuzațiile.
În urma exploziilor din Beirut peste 130 de persoane au murit, iar peste 5.000 de oameni au fost răniți ca urmare a unor explozii care au devastat cartiere întregi. Conform autorităților, la originea exploziei se află 2.750 de tone de nitrat de amoniu depozitat într-un hangar al portului „fără măsuri de precauție” timp de șase ani.
Autoritățile libaneze spun că depozitul a explodat în urma unui incendiu.
Autoritățile portuare, serviciile vamale și unele servicii de securitate erau conștiente de faptul că acolo sunt depozitate substanțe chimice periculoase, dar dau vina unele pe altele.
Explozia de la Beirut a avut echivalentul unui cutremur cu magnitudinea 4,5
Cel puţin 27 de morţi şi 2.500 de răniţi s-au înregistrat în urma exploziilor de la Beirut, potrivit unui bilanţ provizoriu al Ministerului Sănătăţii din Liban, deşi Crucea Roşie Libaneză anunţă că numărul morţilor ar fi de peste 70.
Observatorul seismologic iordanian a comunicat că „explozia care a avut loc în portul Beirut marţie seară a fost echivalentul magnitudinii unui seism de 4,5 grade pe scara Richter”.