La eveniment vor lua parte Alexandru Oprean — secretar de stat în Ministerul Culturii din România, directorul general al MNIR, dr. Ernest Oberlander-Târnoveanu, reprezentanți ai autorităților provinciei Sichuan și Art Exhibition China.
Cu acest prilej, violonistul Alexandru Tomescu va susține un recital.
În cadrul amplului proiect expozițional, coordonat de MNIR și Muzeul Național de Artă al României și organizat în parteneriat cu peste 30 de muzee din țară, sunt prezentate 445 de piese excepționale de patrimoniu. Creații ale marilor civilizații neolitice, din epoca bronzului și fierului, geto-dacice și romane, precum și ale culturii medievale și pre-moderne românești, multe dintre ele unice în lume, obiectele expuse constituie adevărate comori universale.
Expoziția va fi deschisă în orașul Chengdu până pe 5 august 2016.
Potrivit Agerpres, în perioada 28 ianuarie — 8 mai expoziția a fost prezentă la Muzeul Național al Chinei din Beijing, fiind admirată de 110.000 de vizitatori.
Itinerarea expoziției „Comorile României” în Republica Populară Chineză, la Muzeul Național al Chinei (Beijing) și Muzeul Provinciei Sichuan (Chengdu), constituie un proiect major în cadrul Programului de cooperare culturală dintre guvernele României și Republicii Populare Chineze (2013 — 2016), semnat la București pe 25 noiembrie 2012.
Muzeul Provinciei Sichuan este cel mai mare muzeu din sudul Chinei. Muzeul se întinde pe o suprafață de 12.900 mp, dispunând de 14 săli de expoziție și găzduind diverse exponate unice. Colecția sa cuprinde 260.000 de obiecte, fiind al șaselea muzeu ca mărime din China.