Expoziţia-eveniment „Comorile Chinei” de la Muzeul de Istorie mai poate fi vizitată doar joi

Expoziţia-eveniment "Comorile Chinei" găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) mai poate fi vizitată joi, în ultima zi programul fiind prelungit până la ora 22:00.
Cristina Dinu
01 aug. 2013, 06:06
Expoziţia-eveniment

„Capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului încă din prima zi în care au putut fi vizitate, 29 aprilie 2013. În cele trei luni în care expoziţia a fost găzduită de către MNIR, publicul iubitor de cultură a avut prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze. Pe această cale, aducem mulţumiri celor aproape 50.000 de persoane care au trecut pragul expoziţiei, descoperind cele peste 100 de artefacte de o valoare excepţională din patrimoniul cultural al Chinei”, se arată într-un comunicat de presă al MNIR, citat de Agerpres.

În perioada imediat următoare, între 2-9 august, accesul în Muzeul Naţional de Istorie a României se va face prin curtea interioară, din Strada Poştei (vizavi de Aşezământul Stavropoleos), această situaţie temporară fiind impusă de desfăşurarea, în holul central al muzeului, a lucrărilor de închidere a expoziţiei „Comorile Chinei”.

Adela Stan, muzeograf în cadrul Departamentului Relaţii Publice al MNIR, a declarat, în urmă cu o săptămână pentru Agerpres, că aceasta este de departe cea mai vizitată expoziţie temporară găzduită de muzeu, în condiţiile în care un astfel de eveniment este caracterizat drept un succes atunci când înregistrează 6.000-7.000 de vizitatori. ‘Este cazul expoziţiei ‘Bing. Magia Jucăriilor’, vernisată în decembrie 2012, care a fost vizitată de aproape 7.000 de persoane’, a spus Stan.

Până la închiderea anului şcolar, multe grupuri formate din elevi au trecut pragul Muzeului de Istorie, copiii participând în număr mare şi la atelierele organizate de muzeu în cadrul expoziţiei.

Expoziţia-eveniment ‘Comorile Chinei’ organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din Republica Populară Chineză a fost deschisă la MNIR pentru public pe 30 aprilie.

Epoca Bronzului, Unificarea Chinei, Drumul Mătăsii şi China Imperială sunt cei patru piloni pe care este structurată expoziţia.

Printre obiectele prezentate în premieră în România se numără soldaţi din armata de teracotă, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, piese din celebrul sit arheologic de la Xi’an, dar şi porţelanuri aparţinând familiei imperiale chineze.

Costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor ‘Comorile Chinei’, ‘Tezaur Istoric’ şi ‘Lapidarium-Copia Columnei lui Traian’, este de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi. Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

DailyBusiness
Poți păstra numărul de înmatriculare dacă vinzi sau radiezi mașina? Legea oferă răspunsul clar
Spynews
Alina Eremia a ajuns să se îmbolnăvească din cauza standardelor. Ce spune artista despre schimbările prin care a trecut
Bzi.ro
Cine este câştigătorul Survivor România 2025: Când se difuzează marea finală
Fanatik.ro
Zodiac chinezesc pentru luni, 21 aprilie 2025. Vești pentru nativul Bivol
Capital.ro
Marele actor al României s-a stins în noaptea de Înviere. Bobonete: Ce seară ți-ai ales, fix stilul tău!
Playtech.ro
Greșeala de pe autostradă care te poate lăsa fără permis pe loc . Mulți șoferi o comit fără să-și dea seama
DailyBusiness
Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, dă asigurări că nu vom petrece Paștele pe întuneric. ”NU există risc de black-out în România, în condițiile actuale!”
Adevarul
Imagini cu oameni luați pe sus din sălile de sport pentru a fi înrolați în armata rusă. Sunt vizați în special imigranții
wowbiz.ro
Mihai Bobonete, în doliu! A murit chiar în noaptea de Înviere: „Ne-a părăsit acum câteva momente”
Spynews
Noua teorie a lui Alex Bodi despre femeile independente. Cum îi pune afaceristul la punct pe bărbații care au uitat să fie stâlpul familiei
Spynews
Când va avea loc priveghiul lui Rareș Ion, tânărul mort la doar 20 de ani. Familia lui urmează să își ia rămas bun de la el
Evz.ro
Ceaușescu trăia un coșmar. Era spionat din toate părțile
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Despărțirea anului între milionari! Prietena Soranei Cîrstea a rupt mariajul de 9 ani cu fostul celebru fotbalist
kanald.ro
Cel puțin 148 de persoane și-au pierdut viața în urma unui naufragiu! Ambarcațiunea a luat foc și s-a scufundat
Cancan.ro
Mai RAR așa ceva! Pe ce dată pică Paștele în 2026, de fapt
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Zi neagră de doliu. Am pierdut cel mai mare cântăreț: „Sper că râde acum cu vechii săi prieteni, sus în Rai”
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Cum arată iubita afaceristului care a plătit 400.000.000 de dolari pe 1.000 de apartamente
stirilekanald.ro
Doliu în lumea teatrului românesc: Un mare actor a murit în noaptea de Înviere! Mihai Bobonete a făcut anunțul trist: „Ne-a parasit acum cateva momente”
Inca o moarte suspecta in randul angajatilor de la cel mai mare spital din Iasi: „Sunt ca negrii pe plantatie”
MediaFlux
Superstiții populare de Paște: Ce se spune că aduce noroc și ce trebuie evitat?
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Pacea în Ucraina, viziunea suveraniștilor români: cum ar încheia războiul niște muhaiele cu tricolor la gât