Expoziţia-eveniment „Comorile Chinei” de la Muzeul de Istorie mai poate fi vizitată doar joi

Expoziţia-eveniment "Comorile Chinei" găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) mai poate fi vizitată joi, în ultima zi programul fiind prelungit până la ora 22:00.
Cristina Dinu
01 aug. 2013, 06:06
Expoziţia-eveniment

„Capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului încă din prima zi în care au putut fi vizitate, 29 aprilie 2013. În cele trei luni în care expoziţia a fost găzduită de către MNIR, publicul iubitor de cultură a avut prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze. Pe această cale, aducem mulţumiri celor aproape 50.000 de persoane care au trecut pragul expoziţiei, descoperind cele peste 100 de artefacte de o valoare excepţională din patrimoniul cultural al Chinei”, se arată într-un comunicat de presă al MNIR, citat de Agerpres.

În perioada imediat următoare, între 2-9 august, accesul în Muzeul Naţional de Istorie a României se va face prin curtea interioară, din Strada Poştei (vizavi de Aşezământul Stavropoleos), această situaţie temporară fiind impusă de desfăşurarea, în holul central al muzeului, a lucrărilor de închidere a expoziţiei „Comorile Chinei”.

Adela Stan, muzeograf în cadrul Departamentului Relaţii Publice al MNIR, a declarat, în urmă cu o săptămână pentru Agerpres, că aceasta este de departe cea mai vizitată expoziţie temporară găzduită de muzeu, în condiţiile în care un astfel de eveniment este caracterizat drept un succes atunci când înregistrează 6.000-7.000 de vizitatori. ‘Este cazul expoziţiei ‘Bing. Magia Jucăriilor’, vernisată în decembrie 2012, care a fost vizitată de aproape 7.000 de persoane’, a spus Stan.

Până la închiderea anului şcolar, multe grupuri formate din elevi au trecut pragul Muzeului de Istorie, copiii participând în număr mare şi la atelierele organizate de muzeu în cadrul expoziţiei.

Expoziţia-eveniment ‘Comorile Chinei’ organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din Republica Populară Chineză a fost deschisă la MNIR pentru public pe 30 aprilie.

Epoca Bronzului, Unificarea Chinei, Drumul Mătăsii şi China Imperială sunt cei patru piloni pe care este structurată expoziţia.

Printre obiectele prezentate în premieră în România se numără soldaţi din armata de teracotă, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, piese din celebrul sit arheologic de la Xi’an, dar şi porţelanuri aparţinând familiei imperiale chineze.

Costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor ‘Comorile Chinei’, ‘Tezaur Istoric’ şi ‘Lapidarium-Copia Columnei lui Traian’, este de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi. Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

DailyBusiness
Atenție, șoferi! Ce nu trebuie să ignori înainte de a închiria o mașină în UE
Spynews
Țara din Europa ce construiește un zid la granița cu statul vecin. Nimeni nu va avea voie să treacă
Bzi.ro
Cătălin Botezatu, țeapă mare luată de Crăciun! „Așteptam puțină iubire, nu mi-a pus-o sub brad!“
Fanatik.ro
Condimentul pe care e bine să îl mănânci după noaptea de Revelion. Te ajută să te relaxezi și să te simți mai bine
Capital.ro
Elena Udrea, cu inima frântă. Adrian Alexandrov a dat vestea personal acum câteva minute
Playtech.ro
Trei pomi fructiferi pe care nu ar trebui să îi plantezi niciodată în grădina ta. Ți-ar putea cauza mari probleme
DailyBusiness
Ambulanța București a primit mii de solicitări în ultimele zile. Alis Grasu, managerul SABIF: „S-ar putea să înceapă să crească”
Adevarul
Predicții înfricoșătoare pentru 2025 de la Nostradamus, Baba Vanga și alți „profeți”. Ce au ghicit corect în 2024
wowbiz.ro
Ultimele clipe din viața lui Cosmin, adolescentul care a murit călcat de autobuz în Valea Lupului! Ies la iveală detalii șocante și imagini surprinse de un martor. Ce ar fi făcut băiatul de 17 ani cu câteva minute înainte de tragedie?
Spynews
Jador și Oana Ciocan, dansul mirilor de la nuntă. Cei doi s-au căsătorit în mare secret pe 27 decembrie / VIDEO
Spynews
Unde trebuie depozitate bananele ca să reziste un timp îndelungat. Sfaturile simple de pus în practică
Evz.ro
Un fost ministru, scandal de Revelion. A rămas fără iubită
Ego.ro
Măsura care îi va afecta pe toți românii, de la 1 ianuarie 2025
Prosport.ro
FOTO. Cum arată una dintre cele mai râvnite femei din lume
kanald.ro
El este Lucian, polițistul în vârstă de 42 de ani, decedat după ce șalupa IPJ Tulcea s-a ciocnit pe brațul Sfântu Gheorghe! Bărbatul era considerat un erou după ce salvase un copil de la înec
Cancan.ro
Fost ministru al României, PĂRĂSIT de iubită chiar de Revelion 2025: 'Anul 2024 a fost anul deziluziilor'
Playsport.ro
Aoleu, Antonia dă COD ROȘU! A înnebunit pe toată lumea cu ultima apariție! Cum s-a lăsat pozată după ce a renunțat la sutien
Capital.ro
Doliu în televiziune! A murit cel mai iubit prezentator TV. A fost o legendă
StirileBZI
Cum se impozitează pensiile românilor în 2025: Milioane de pensionari sunt vizați de decizia Curții Constituționale
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume, imagini incendiare în costum de baie, de Revelion
stirilekanald.ro
A murit cu zile în noaptea dintre ani, din cauza jarului căzut din sobă
substantial.ro
Ceață densă afectează traficul rutier din 13 județe ale țării
MediaFlux
TRADIȚII și OBICEIURI de SF. VASILE! CE este INTERZIS ASTĂZI să ÎȚI MEARGĂ BINE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Ultimul mesaj de An Nou al lui Nicolae Ceaușescu: imagini de arhivă (VIDEO)