Expoziţia-eveniment „Comorile Chinei” de la Muzeul de Istorie mai poate fi vizitată doar joi

Expoziţia-eveniment "Comorile Chinei" găzduită de Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) mai poate fi vizitată joi, în ultima zi programul fiind prelungit până la ora 22:00.
Cristina Dinu
01 aug. 2013, 06:06
Expoziţia-eveniment

„Capodoperele civilizaţiei chineze s-au bucurat de aprecierea constantă a publicului încă din prima zi în care au putut fi vizitate, 29 aprilie 2013. În cele trei luni în care expoziţia a fost găzduită de către MNIR, publicul iubitor de cultură a avut prilejul de a aprecia din diferite perspective istorice profunzimea şi bogăţia culturii şi tradiţiilor chineze. Pe această cale, aducem mulţumiri celor aproape 50.000 de persoane care au trecut pragul expoziţiei, descoperind cele peste 100 de artefacte de o valoare excepţională din patrimoniul cultural al Chinei”, se arată într-un comunicat de presă al MNIR, citat de Agerpres.

În perioada imediat următoare, între 2-9 august, accesul în Muzeul Naţional de Istorie a României se va face prin curtea interioară, din Strada Poştei (vizavi de Aşezământul Stavropoleos), această situaţie temporară fiind impusă de desfăşurarea, în holul central al muzeului, a lucrărilor de închidere a expoziţiei „Comorile Chinei”.

Adela Stan, muzeograf în cadrul Departamentului Relaţii Publice al MNIR, a declarat, în urmă cu o săptămână pentru Agerpres, că aceasta este de departe cea mai vizitată expoziţie temporară găzduită de muzeu, în condiţiile în care un astfel de eveniment este caracterizat drept un succes atunci când înregistrează 6.000-7.000 de vizitatori. ‘Este cazul expoziţiei ‘Bing. Magia Jucăriilor’, vernisată în decembrie 2012, care a fost vizitată de aproape 7.000 de persoane’, a spus Stan.

Până la închiderea anului şcolar, multe grupuri formate din elevi au trecut pragul Muzeului de Istorie, copiii participând în număr mare şi la atelierele organizate de muzeu în cadrul expoziţiei.

Expoziţia-eveniment ‘Comorile Chinei’ organizată în colaborare cu Centrul Naţional de Schimb de Patrimoniu Cultural din Republica Populară Chineză a fost deschisă la MNIR pentru public pe 30 aprilie.

Epoca Bronzului, Unificarea Chinei, Drumul Mătăsii şi China Imperială sunt cei patru piloni pe care este structurată expoziţia.

Printre obiectele prezentate în premieră în România se numără soldaţi din armata de teracotă, parte a inventarului funerar al împăratului Qin Shi Huang, piese din celebrul sit arheologic de la Xi’an, dar şi porţelanuri aparţinând familiei imperiale chineze.

Costul unui bilet de acces în muzeu, care include vizitarea expoziţiilor ‘Comorile Chinei’, ‘Tezaur Istoric’ şi ‘Lapidarium-Copia Columnei lui Traian’, este de 25 lei pentru adulţi, 15 lei pentru pensionari şi persoane cu dizabilităţi, 7 lei pentru elevi şi studenţi. Preşcolarii beneficiază de acces gratuit. Pentru grupuri organizate, de 30 de persoane, costul unui bilet pentru adult se reduce la 10 lei.

Spynews
Prima persoană AUDIATĂ în cazul morții lui Andrei Versace. E un personaj temut în lumea INTERLOPILOR
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Cum poți păstra boabele de cafea proaspete timp de 12 luni. Trucul pe care trebuie să-l știe iubitorii de cafea
Capital.ro
Cutremur total în UE. Ungurii au ajuns stăpânii Europei. S-a pus blocadă pe bani
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Andrei Versace, bătut cu lopata de un apropiat! Incidentele violente au avut loc după ce “Regele fițelor” i-ar fi furat mașina
Spynews
În ce oraș din întreaga lume e cel mai bine să trăiești. Se află la 500 km de Timișoara, peisajele sunt de vis, iar ahitectura este unică
Evz.ro
Problema care ne va goli buzunarele. Situația devine critică
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Imagini interzise, de la saună, cu Georgina, iubita lui Cristiano Ronaldo! A intrat într-o pereche de colanți și fanii au reacționat instant
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Misterul morții lui Andrei Versace. Avocatul Adrian Cuculis a explicat principalele ipoteze: „Ar putea să fie și otrăvit”
Capital.ro
Decizie pentru cei care locuiesc în case sau blocuri vechi. Statul va plăti banii
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Remus Pricopie îl acuză pe Mircea Geoană de folosirea însemnelor NATO în campania electorală
MediaFlux
VIITORUL PREȘEDINTE al SUA! CUTREMUR TOTAL după DEMISIA LUI BIDEN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!