Având ca obiectiv promovarea studiului prin activităţi interactive, expoziţia le oferă ocazia tuturor copiilor cu vârste între 8 şi 16 ani să experimenteze şi să înveţe în acelaşi timp legile şi aplicaţiile electricităţii.
Situată în Sala Imagika Grand, în incinta Cinema Digiplex, din Băneasa Shopping City, expoziţia poate fi vizitată gratuit, timp de patru săptămâni (duminică – joi, între orele 08.00 – 20.00, şi vineri – sâmbăta, între orele 08.00 – 22.00), până pe 18 noiembrie.
Tot în Grand Cinema Digiplex, în fiecare zi de luni până vineri, între 10.00 şi 12.30, părinţii şi profesorii pot viziona alături de copii unul dintre programele „Şcolii Discovery” pe diverse teme referitoare la electricitate – „Energia şi lucrul mecanic”, „Electricitatea”, „Lumina şi spectrul electromagnetic” şi „Bill Nye despre fizică”.
„Alături de proiectul «Şcoala Discovery», această expoziţie este o dovadă a implicării noastre în încurajarea învăţământului ştiinţific în rândul copiilor. De data asta am ales să ne concentrăm pe fizică, mai precis pe fenomenele legate de electricitate. Dimineaţa, copiii însoţiţi de profesori sau părinţi pot urmări programele «Şcolii Discovery» legate de electricitate într-una din sălile Grand Cinema Digiplex, iar după aceea pot urca în sala Imagika, pentru a experimenta pe viu legile fizicii, aplicate în obiectele expuse, realizând astfel o trecere completă de la teorie la practică, în încercarea de a înţelege mai bine fizica, în toată splendoarea ei”, a spus Ada Roseti, director de programe pentru Europa de Sud-Est la Discovery Networks.
Printre exponate, copiii vor putea observa şi experimenta modul în care funcţionează sau interacţionează bateriile şi generatoarele, magneţii şi globurile de plasmă şi un gard electric.
Aflată la cea de-a doua ediţie, expoziţia interactivă este un proiect realizat în colaborare cu Centrul de cursuri pentru părinţi Parentime şi Asociaţia Secular-Umanistă din România (ASUR).
Pe 16 ianuarie 2012, Discovery Networks CEEMEA, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, a lansat proiectul „Şcoala Discovery”, o iniţiativă destinată susţinerii învăţământului ştiinţific din şcolile şi liceele româneşti şi integrării resurselor audio-video şi new media în procesul de educaţie.
„Şcoala Discovery” are două componente principale: o linie de programe educative pe teme legate de învăţământul ştiinţific, difuzată pe Discovery Channel în România, şi o serie de materiale didactice disponibile online, care să ajute profesorii să integreze aceste programe în activităţile didactice curente.
Cele două componente au fost realizate ţinând cont de programa şcolară din Romania. Acest proiect este accesibil tuturor profesorilor şi elevilor din România. Programele din seria „Şcoala Discovery” sunt difuzate pe Discovery Channel, o televiziune prezentă în peste 90% din locuinţele din România care beneficiază de acces la televiziunea prin cablu sau satelit.
În ianuarie 2012, Discovery Networks a organizat o sesiune de formare profesională pentru 100 de profesori din toată ţara, unde experţi americani din cadrul Discovery Education le-au vorbit cadrelor didactice despre utilizarea resurselor audio-video în procesul de predare.
Discovery Networks CEEMEA (Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa) este o divizie a Discovery Communications, una dintre cele mai importante companii din lume în domeniul programelor documentare. În Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa, Discovery distribuie 14 branduri, traduse în 27 de limbi şi care ajung la 244 milioane abonaţi din 118 ţări.