Începând cu anul 1961, numeroase sonde rusești au survolat planeta Venus. Aceste misiuni au avut ca scop colectarea cât mai multor date cu privire la această planetă și se pare că încă de acum peste 50 de ani, viața extraterestră a fost descoperită, scrie efemeride.ro.
Secretul a fost ținut toată această perioadă și nimeni nu a avut nici măcar senzația că Venus poate fi locuită de anumite forme primare sau avansate de viață.
Venus este a doua planetă ca distanță față de Soare în sistemul nostru solar. Situată la 108 milioane km de Soare, Venus își parcurge orbita în 224,7 de zile. Rotația în jurul propriei sale axe este foarte lentă, durează 243 de zile și are loc de la vest la est, în sens invers față de rotația celorlalte planete. Cu un diametru de 12.100 km, Venus este, ca poziție, a doua planetă (pornind de la Soare) din sistemul solar, orbita sa fiind cuprinsă între cea a planetelor Mercur și Pământ.
Venus este cu foarte puțin mai mică decât Pământul, dar atmosfera sa este foarte diferită: în principal, aceasta este compusă din 96 % gaz carbonic și 3,5 % azot. Ea este înconjurată de un văl gros de nori repartizați în trei straturi situate la o altitudine între 50 și 70 km. Unii dintre aceștia provoacă ploi de acid sulfuric, o substanță chimică foarte agresivă chimic. Pe Venus temperatura este foarte ridicată. De fapt, gazul carbonic acumulat în atmosferă acționează sub efectul razelor Soarelui ca geamurile unei sere: temperatura la sol ajunge până 460 °C.
Suprafața planetei Venus este plină de platouri vulcanice, circa 80 % având o variație a înălțimii nu mai mare de 1 km. Se pare că mulți vulcani sunt încă activi. La fel ca și Mercur, Venus nu are sateliți.
Potrivit specialistul rus Leonid Ksanfomalit, aceste fotografii înfățișează creaturi uriașe care se mișcă în voie pe Venus. Specialistul consideră că este vorba despre o creatură care are forma unui scorpion în prima imagine, iar în cea de-a doua se poate observa o altă creatură în formă de disc.
De partea cealaltă, specialistul NASA, Tex Stryk, este de părere că discul poate proveni de la o navă extraterestră și nu este vorba despre o vietate.
NASA infirmă aceste descoperiri și este de părere că nicio vietate nu poate trăi în condițiile pe de Venus. Cu toate acestea, înainte este posibil ca Venus să fi fost o planetă asemănătoare cu Terra și viața a existat în toată complexitatea ei.