FACEBOOK ROMANIA. „Din cei 7,6 milioane de utilizatori, 6,74 milioane (88,7%) şi-au setat oraşul în profil. Faţă de anul trecut, aceştia au crescut în număr absolut dar au scăzut uşor în proporţie faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut când erau 6,57 milioane (93,88% din total, la momentul respectiv)”, se arată într-un comunicat al Facebrands.ro.
Capitala are în continuare cei mai mulţi utilizatori ai reţelei Facebook în Romania, 1,48 milioane – 21,97%, urmată de Cluj Napoca, Iaşi, Timişoara şi Constanta cu peste 200.000 utilizatori de Facebook.
Alte nouă oraşe au peste 100.000 de utilizatori de Facebook, respectiv Craiova, Braşov, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Arad, Bacău, Piteşti şi Sibiu.
Numărul de pagini româneşti create pe Facebook a crescut în 2014 cu 12,8%, la 26.785.
Cele mai multe pagini româneşti de Facebook sunt în categoriile afaceri locale (2.880), artă şi Cultură (1.672), sănătate & îngrjijire personală (1.495), magazine online (1.487), cântăreţi şi trupe (1.319) şi bloguri (1.159).
Facebrands.ro este serviciul de monitorizare a paginilor româneşti create pe reţeaua sociala Facebook, lansat la începutul anului 2011 de Standout şi Byte Flux. Standout este o agenţie de comunicare pe bloguri şi reţele sociale înfiinţată în 2007.
Facebook, pe de altă parte, lucrează la implementarea mesajelor de avertizare și a filtrelor pentru conținutul inadecvat pe care utilizatorii rețelei de socializare îl distribuie prietenilor lor, a anunțat marți un purtător de cuvânt al companiei, scrie AFP.
Rețeaua de socializare va instala anumite filtre prin care să împiedice utilizatorii cu vârste mai mici de 18 ani să acceseze videoclipurile ofensatoare sau care pot provoca stare de șoc, distribuite pe pagina lor de către prieteni.
Facebook acceptă înregistrarea adolescenților care au împlinit vârsta de 13 ani.
Când oamenii distribuie informații pe Facebook este de așteptat ca ei să facă acest lucru într-un mod responsabil, personalizând accesul la conținutul mesajului distribuit, a explicat pentru AFP un purtător de cuvânt al companiei.
În cazurile în care utilizatorii semnalează un conținut inadecvat, Facebook poate transmite un mesaj de avertizare destinat adulților și să-i împiedice pe utilizatorii tineri să vizioneze respectivul conținut, a mai declarat responsabilul companiei.
Facebook a început să implementeze mesajele de avertizare și filtrele în noiembrie anul trecut după ce în prealabil instalase sistemul care permitea rularea independentă a videoclipurilor pe paginile de notificări ale abonaților. Utilizatorii sunt obligați să bifeze mesajul de avertizare pentru a accesa mesajele video controversate, de exemplu.
Această măsură de protecție a fost aprobată de responsabilii din cadrul Facebook. Deocamdată mesajele de avertizare nu vizează și videoclipurile de pe Youtube care sunt distribuite pe rețeaua Facebook.