Facebook „colaborează cu angajaţii şi consultanţii noştri pe drepturi civile pentru a identifica, la nivel local şi naţional, organizaţii care pot utiliza în cel mai eficient mod fondurile acum”, a anunţat CEO-ul şi cofondatorul.
De asemenea, platforma Instagram, deţinută de Facebook, şi-a reafirmat poziţia anti-rasism şi angajamentul de a oferi mai multă vizibilitate persoanelor de culoare, promovând hashtag-ul #ShareBlackStories.
Decizia a fost luată după ce platforma de social media a fost criticată pentru felul în care a gestionat postările incendiare ale preşedintelui Donald Trump legat de protestele izbucnite la nivel naţional faţă de brutalitatea poliţiei, stârnite de uciderea lui George Floyd.
Axios a raportat, duminică, că Zuckerberg a avut o discuţie telefonică cu Trump despre mesajul publicat de acesta din urmă pe Twitter în care îi ameninţa pe protestatarii din Minneapolis că trimite armata. El a scris „când jafurile încep, încep şi tragerile”, replică folosită în anii 1960 de segregaţionişti.
Twitter a ascuns mesajul preşedintelui, considerându-l instigator la violenţă. Facebook a spus că postarea lui Trump nu a încălcat politica platformei, deşi Zuckerberg, într-un mesaj, a recunoscut că el includea „o referinţă istorică tulburătoare”.