Gigantul american al reţelelor de socializare este de mai multe luni în vizorul Comisiei însărcinate cu domeniul Digital, Cultura şi Presa (DCMSC) din cadrul Camerei Comunelor britanice, prezidată de Damian Collins, în cadrul unei anchete cu privire la fenomenul „fake news”.
Collins i-a cerut marţi unui reprezentant al reţelei de socializare să explice conţinutul unor e-mailuri interne aparţinând Facebook – confiscate de la compania americană Six4Three, provenind la origine dintr-o plângere formulată în Statele Unite şi obţinute în virtutea unei proceduri parlamentare arareori utilizată, potrivit news.ro
Potrivit deputatului, într-unul dintre aceste e-mailuri se arată că un inginer de la Facebook a avertizat întreprinderea, în octombrie 2014, că adrese de IP ruse accesau ”trei miliarde” de informaţii pe zi.
Citeşte şi Google schimbă politica de publicitate, înaintea alegerilor europene
”Dacă adresele de IP ruse extrăgeau cantităţi enorme de date de pe platformă (…), acest lucru a fost semnalat sau a fost ascuns sub preş?”, l-a întrebat Damien Collins pe Richard Allan, un vicepreşedinte însărcinat cu datele platformei, potrivit news.ro.
”Orice informaţie pe care aţi fi putut să o vedeţi (…) este în cel mai bun caz parţială, în cel mai rău caz înşelătoare”, i-a replicat reprezentantul Facebook.
Într-o declaraţie transmisă AFP, Facebook a recunoscut însă că a fost alertat de personalul său însărcinat cu monitorizarea unor activităţi potenţial suspecte în 2014.
”Inginerii care au semnalat aceste îngrijorări iniţiale s-au aplecat apoi asupra problemei şi nu au găsit vreo probă a vreunei activităţi ruse specifice”, afirmă întreprinderea.