FACEBOOK face noi schimbări. Potrivit Noobz.ro, acesta se numesc: Love, Haha, Wow, Sad şi Angry. Facebook le numeşte Reacţii şi de astăzi ele sunt implementate pe aplicaţiile mobile ale reţelei de socializare şi pe website la nivel global.
Facebook este de părere că Reacţii este o extensie a butonului Like. Acestea au rolul de a ajuta 1.44 miliarde de utilizatori să îşi arate empatia ori de câte ori caută o alternativă la butonul de Like sau consideră că acesta nu este cu adevărat cel mai bun răspuns.
„Oamenii intră pe Facebook pentru a împărtăşi tot felul de lucruri”, declară managerul de produs de la Facebook Reactions, Sammi Krug, într-un interviu citat de Noobz.ro. „Iar aceste lucruri sunt de regulă fericite. Uneori, totuşi, sunt triste, iar alteori îţi provoacă furie.”
Facebook a alcătuit o echipă pentru a construi Reacţii în urmă cu un an de zile, iar întreaga activitate s-a desfăşurat sub supravegherea CEO-ului Mark Zuckerberg şi a lui Chris Cox. „Am tot auzit în ultima perioadă că oamenii doresc o modalitate prin care să exprime ce simt cu adevărat, în adevăratul sens al cuvântului”, spune Krug.
Citeşte mai departe şi vezi imagini.
Schimbarea butonului de Like, una dintre caracteristicile reprezentantive ale Facebook, a fost anunţată anul trecut de Mark Zuckerberg, directorul executiv al companiei.
Mulţi oameni au crezut atunci că li se va permite să dea cumva „Dislike” pe Facebook. Un astfel de buton nu va fi introdus, probabil, niciodată pe reţeaua de socializare online.
În ceea ce priveşte introducerea unui buton de Dislike, inginerul Bob Baldwin de la Facebook a explicat că „Acţiunile de pe Facebook sunt axate pe interacţiunile sociale pozitive. Like-ul este cea mai facilă cale de exprimare a unui sentiment pozitiv. Nu cred că adăugarea unui mod facil de exprimare a unui sentiment negativ ar fi valoroasă pentru reţeaua de socializare”
„Unele persoane poate ar folosi acest buton doar pentru a glumi. Dar nu poate fi utilizat… fără o oarecare asprime. Este important, din punctul de vedere al unei companii, să nu încurajeze emoţiile negative”, a explicat şi dr. Pamela Rutledge, de la Media Psychology Research Center.