Așadar, Meta va plăti un procent din venituri creatorilor de conţinut care adaugă muzică licenţiată la propriile filmări.
Artiștii vor primi mai mulți bani, iar utilizatorii de Facebook vor putea obține venituri și din muzica pe care aleg să o atașeze la clipurile video.
Dacă adaugă muzică licenţiată la filmări lungi de cel puţin 60 de secunde, creatorii de conţinut vor câştiga 20% din veniturile generate astfel. Restul banilor sunt împărţiţi între Meta şi artişti, însă, nu se ştie exact în ce proporţie.
Pentru a se putea bucura de beneficiile noului program, creatorii de conţinut trebuie să fie eligibili pentru reclame în video, se îndeplinească criteriile stabilite de Facebook pentru monetizare şi să folosească melodii din librăria de muzică licenţiată de platforma socială.
Programul Music Revenue Sharing nu este disponibil pentru Reels, categoria de conţinut video copiată de Meta de la TikTok, pe care gigantul american pune acum mare accent. În cazul în care era valabil și pentru Reels, utilizatorii ar fi avut o motivație în plus că creeze clipuri verticale.
După postarea unui clip video, utilizatorii vor primi o notificare dacă sunt eligibili pentru acest program. Notificarea va fi văzută în Creator Studio, unde vor putea fi verificate şi veniturile generate în acest fel.
Momentan acest program e disponibil doar în SUA, dar compania a anunțat că va extinde, în următoarele luni, disponibilitatea acestuia.
Citește și Facebook și Instagram, din nou permise în Rusia: Se pot folosi dacă „activitățile sunt legale”