Până în prezent, cei 200.000 de utilizatori de Facebook din Kosovo trebuiau să se înregistreze pe reţeaua socială ca fiind din Serbia, potrivit BBC.
Citeşte şi Ponta: Din 2015 România ar putea să-şi schimbe poziţia cu privire la Kosovo
Statul şi-a declarat independenţa în anul 2008, fiind în prezent recunoscută drept regiune independentă de către SUA şi numeroase alte state din Europa, cu toate că multe ţări se opun recunoaşterii Kosovo, printre care şi Rusia.
„Este încununarea unor eforturi diplomatice majore ale unei tinere republici. Pentru oamenii de rând, a avea statul recunoscut pe Facebook, a fi acceptat ca stat într-un concurs precum Eurovision sau a avea o echipă de fotbal în Liga Campionilor sunt chestiuni la fel de importante, pentru identitatea naţională, precum paşaportul„, a declarat Petrit Selimi, ministru delegat pentru Afaceri Externe, un utilizator înfocat de Twitter.
Citeşte şi PREMIERĂ ISTORICĂ: Serbia şi Kosovo au ajuns la un acord pentru normalizarea relaţiilor
Inedit este faptul că acoperirea regiunii la internet este foarte mare, de 75%, motiv pentru care s-au implicat mii de oameni care au făcut apeluri către Facebook şi alte companii media pentru recunoeaşterea Kosovo drept regiune distinctă pe Internet. Facebook a recunoscut decizia, însă a reunoscut că nu are legătură cu deciziile politice, fiind legată doar de dorinţa utilizatorilor.
„Discutăm de sugestiile pentru opţiunea de check-in şi de concentrarea campaniilor publicitare în funcţie de informaţii primite de la utilizatori„, a explicat un reprezentat al reţelei de socializare.