Cele mai mari schimbări s-au produs în perioada de început a relațiilor, atunci când cei doi încep să se cunoască mai bine și să se curteze unul pe celălalt, încercând să își dea o primă întâlnire. Mulți tineri încă se întâlnesc în persoană, însă studiul a arătat că Facebook-ul funcționează ca o platformă excelentă unde tinerii pot discuta și pot afla mai multe unul despre celălalt.
O altă schimbare dramatică a relațiilor este faptul că schimbarea stării civile pe Facebook, indiferent că este vorba de „într-o relație” sau „singur(ă)”, este văzută de prieteni ca o declarație oficială.
SMS-urile rămân alegerea preferată a tinerilor pentru momentele când nu au suficient timp pentru o întâlnire în persoană. Mesajele sunt, astfel, considerate un instrument care se integrează ușor în obiceiurile lor și care nu le perturbă ritmul obișnuit de viaţă. Prin contrast, apelurile de voce sunt mai degrabă preferate de către adulți.
„Comportamentul oamenilor este dinamic și se modifică pe măsură ce ei intră în perioade diferite ale vieții. Pe măsură ce îmbătrânesc, adolescenții încep să folosească mijloacele și instrumentele de comunicații disponibile lor în același fel în care o fac și adulții. Astfel, pe de o parte, ei vor continua să folosească instrumentele familiare lor, cum ar fi mesajele text, Facebook sau video chat-ul, însă, pe de altă parte, pe măsură ce evoluează către o nouă etapă a vieții lor, vor simţi din ce în ce mai mult nevoia să utilizeze serviciile de voce și e-mail”, a spus Ann-Charlotte Komblad, Senior Advisor Ericsson ConsumerLab.