Răspândirea informațiilor false despre noul coronavirus – declarat urgență de sănătate publică de OMS – pune Facebook în fața unui nou test despre cum face față răspândirii teoriilor conspirației și a dezinformărilor. Compania spune că va elimina postările care conțin sfaturi ce ar putea pune viața utilizatorilor în pericol și adaugă că va încerca să ducă oamenii către surse cu autoritate.
Noul coronavirus a dat naștere unui mare număr de teorii și de dezinformări pe internet, de la așa-zise explicații rasiste despre apariția virusului, până la false leacuri minune în care mulți cred însă.
Astfel de sfaturi îi pot dezorienta pe oameni, îi pot determina să nu mai caute ajutor sau să-l caute în locuri cu totul nepotrivite.
Facebook spune și că va lucra cu organizațiile de fact-checking pentru a găsi și semnala articole care dau sfaturi lipsite de acuratețe despre cum se poate preveni boala.
China a anunțat că joi au fost identificate aproape 2.000 de noi cazuri de infecție cu noul coronavirus, astfel că numărul total al îmbolnăvirilor a trecut de 9.500, iar cel al deceselor, de 213.
Citeşte şi: Circa 7.000 de persoane blocate pe o navă de croazieră la Civitavecchia, din cauza coronavirusului UPDAT