Nu fortezi ceea ce trebuie
Multe persoane care fac abdomene nu lucreaza cum trebuie muschii abdominali. In loc sa solicite zona respectiva, obisnuiesc sa efectueze miscarile de ridicare a trunchiului fortandu-si gatul, tragandu-se practic de la gat. Practic, nu-si controleaza muschii abdominali in timpul exercitiilor. Acestia sunt cei care trebuie solicitati, nu muschii gatului sau ai spatelui.
CITEŞTE ŞI: Cum poţi să faci sport în timp ce te uiţi la televizor
Nu respiri corect
Respiratia este esentiala pentru eficacitatea oricarui antrenament. Daca nu respiri corect in timpul exercitiilor, le scazi drastic din eficienta. In timpul abdomenelor, modul in care respiri ar trebui sa fie una dintre preocuparile de baza. De ce? Pentru ca stomacul tau se afla in spatele muschilor abdominali. Respiratia incorecta umfla stomacul cu aer, marindu-l ca dimensiune, fortand astfel muschii abdominali spre exterior. Astfel este diminuata eficienta exercitiilor. Modul corect de a respira in timpul abdomenelor este sa inspiri atunci cand te pregatesti de miscarea cea grea si sa expiri atunci cand o efectuezi.
Sari peste cardio
Persoanele care vor sa slabeasca intr-un timp mai scurt trebuie sa transpire pentru asta. La propriu! Antrenamentele cardio sunt cele mai eficiente in slabit, pentru ca forteaza inima sa bata mai repede si sangele sa curga mai rapid prin vene. Exercitiile anaerobe, precum sunt abdomenele, au menirea de a tonifia si a creste masa musculara, dar nu au acelasi efect ca exercitiile aerobe, cum sunt alergatul, inotul, pedalatul, etc.
Nu mananci ceea ce trebuie
Toti specialistii sunt de acord: un regim alimentar sanatos combinat cu un program de sport este cea mai buna metoda de slabit. Dar poti face si o mie de abdomene pe zi fara sa vezi niciun rezultat daca aportul tau caloric continua sa fie mai mare decat ai nevoie si decat arzi la antrenament. Din acest motiv trebuie reevaluata alimentatia.
Citeste mai mult pe lyla.ro