1. Nu fortezi ceea ce trebuie
Multe persoane care fac abdomene nu lucreaza cum trebuie muschii abdominali. In loc sa solicite zona respectiva, obisnuiesc sa efectueze miscarile de ridicare a trunchiului fortandu-si gatul, tragandu-se practic de la gat. Practic, nu-si controleaza muschii abdominali in timpul exercitiilor. Acestia sunt cei care trebuie solicitati, nu muschii gatului sau ai spatelui.
2. Nu respiri corect
Respiratia este esentiala pentru eficacitatea oricarui antrenament. Daca nu respiri corect in timpul exercitiilor, le scazi drastic din eficienta. In timpul abdomenelor, modul in care respiri ar trebui sa fie una dintre preocuparile de baza. De ce? Pentru ca stomacul tau se afla in spatele muschilor abdominali. Respiratia incorecta umfla stomacul cu aer, marindu-l ca dimensiune, fortand astfel muschii abdominali spre exterior. Astfel este diminuata eficienta exercitiilor. Modul corect de a respira in timpul abdomenelor este sa inspiri atunci cand te pregatesti de miscarea cea grea si sa expiri atunci cand o efectuezi.
3. Nu alternezi programul de exercitii
Corpul uman este foarte adaptabil si reuseste sa se obisnuiasca relativ repede cu noutatea, transformand-o in rutina. Cu cat este mai obisnuit, cu atat este mai putin solicitat. Este perfect valabil si pentru probramul de exercitii fizice. Dupa o perioada de timp, muschii nu mai sunt solicitati de antrenament, motiv pentru care acesta nu mai da niciun fel de rezultate. Din acest motiv este indicata schimbarea programului, a numarului de repetitii, a seriilor sau orice alta forma de alternare pentru a iesi din rutina.
CITEŞTE ŞI Antrenamentul uşor de vară care te scapă de kilogramele în plus
4. Sari peste cardio
Persoanele care vor sa slabeasca intr-un timp mai scurt trebuie sa transpire pentru asta. La propriu! Antrenamentele cardio sunt cele mai eficiente in slabit, pentru ca forteaza inima sa bata mai repede si sangele sa curga mai rapid prin vene. Exercitiile anaerobe, precum sunt abdomenele, au menirea de a tonifia si a creste masa musculara, dar nu au acelasi efect ca exercitiile aerobe, cum sunt alergatul, inotul, pedalatul, etc.
5. Te axezi pe cantitate, nu pe calitate
Te simti bine ca ai facut 50 de abdomene intr-un timp relativ scurt? Mai bine faceai doar 15 de abdomene corect, cu miscari lente. De altfel, nu cantitatea – in sensul de numar – conteaza cand urmezi un program de exercitii fizice, ci cat de corect le faci. Miscarile lente sunt, de fapt, cele mai solicitante, dar si cele mai eficiente, nu repetiile la foc continuu.
Citeste continuarea si vezi VIDEO pe lyla.ro