Facturi mai mari la energie electrică, de la 1 ianuarie 2024. Anunţ de la ANRE

Tarifele de distribuţie a energiei electrice ar putea creşte cu 6%, de la 1 ianuarie 2024. Declaraţia a fost făcută luni de Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).
Filip Stan
27 nov. 2023, 20:47
Facturi mai mari la energie electrică, de la 1 ianuarie 2024. Anunţ de la ANRE
Anunţ de ultimă oră despre facturile la energie electrică. De ce au întârziat şi când vor fi emise

Tarifele de distribuţie a energiei electrice ar putea creşte cu 6% de la 1 ianuarie, a declarat, luni, Gabriel Andronache, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

„Am avut mai multe discuţii cu distribuitorii. Din punctul lor de vedere sunt mai multe solicitări pentru anumite activităţi pe care le desfăşoară, pentru care ar dori bani mult mai mulţi.

Trucuri banale pentru economisirea energiei în timpul iernii. Cum să reduci facturile la curent şi la căldură
De asemenea, şi ei, la rândul lor puteau să facă investiţiile un pic mai calculat, în special pe zona aceasta de transport, astfel încât reţeaua, dacă ar fi fost dezvoltată şi întărită etapizat, nu exista această presiune în momentul de faţă realizată de către prosumatori”, a menţionat Gabriel Andronache, la o conferinţă de specialitate organizată de Ziarul Financiar.

Facturi mai mari cu 0,6%, sumă suportată de stat

Întrebat dacă există o estimare a creşterii tarifelor de distribuţie la energie electrică pentru 1 ianuarie, valabile pentru anul următor, el a precizat că „va fi în jur de de şase procente”.

Tarifele de distribuție reprezintă aproximativ 10% din valoarea finală a unei facturi, ceea ce înseamnă că impactul real asupra consumatorului casnic ar fi de 0,6%.

Autorităţile au promis, luna trrecută, că tarifele pentru energie electrică și pentru gazele naturale vor fi plafonate până la finalul lunii martie 2025, prin urmare vom plăti facturi mai mici.

Informațiile au fost confirmate de Valeriu Steriu, reprezentantul Autorității Naționale pentru Reglementare în Energie (ANRE) . Acesta a anunțat că plafonarea prețurilor pentru energie rămân în vigoare până în luna martie a anului 2025. Prin urmare, în această iarnă vom avea facturi ceva mai mici.

Pensii 2024. Avertisment grav pentru 5 milioane de români, ce se întâmplă cu majorările promise

Chiar dacă, prețurile pentru energie și gaze naturale sunt în scădere, reprezentantul ANRE a explicat că măsura plafonării prețurilor se aplică pentru stabilizarea tarifelor pentru utilizatorii casnici și non-casnici.

Facturi mai mici datorită plafonării preţurilor

ANRE a pus în dezbatere publică un proiect privind majorarea tarifelor de distribuție încă în luma martie. Autorităţile au spus că creșterea tarifelor nu va afecta consumatorii casnici. Aceştia plătesc oricum prețul maxim plafonat al energiei electrice.

Anterior, Guvernul a decis să amâne adoptarea unei ordonanțe de urgență lansate de Ministerul Energiei. Aceasta prevedea că în acest an tarifele de distribuție cresc doar parțial. După ce au fost înghețate în 2022 ca urmare a plafonării prețurilor la energie pentru populație.

Spynews
Liviu Vârciu și Anda Călin s-au căsătorit religios tot astăzi, după cununia civilă! Imagini exclusive de la biserica unde și-au jurat iubire pentru totdeauna / VIDEO
Bzi.ro
Cum scapă Mirela Vaida de kilogramele acumulate în vacanță. Ieșeanca a recunoscut: „Îmi plac mâncărurile bine făcute!”
Fanatik.ro
Se construiește autostrada de care au nevoie sute de mii de români. Va avea un drum de legătură spre un aeroport important
Capital.ro
Șoferii vor conduce însoțiți, deși au obținut permis auto. Se schimbă Codul Rutier în România
Playtech.ro
WOW cât de frumoasă e Sue Ellen din Dallas, la 83 de ani! Imagini BOMBĂ, NU a îmbătrânit DELOC
DailyBusiness
15.000 de euro ca să te muți în acest oraș. OFERTĂ de neratat pentru români!
Adevarul
Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu
Spynews
Jucător de fotbal, prăbuşit pe teren în timpul meciului! Sportivul în vârstă de 27 de ani s-ar confrunta cu probleme cardiace / VIDEO
Spynews
”Mâine strângem mieii". Discuțiile șocante dintre Andrew și Tristan Tate au fost făcute publice. Cum ar fi vorbit despre femeile care ar fi lucrat pentru ei
Evz.ro
Secretele averii lui Alexandru Arșinel. Cum au fost împărțiți banii
Ego.ro
ATENȚIE, pensionari! Ce faci dacă primești o pensie MAI MARE decât te așteptai
Prosport.ro
Fostul vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova i-a cerut lui Ion Țiriac să îi premieze și pe medaliații olimpici de peste Prut ca pe „frații” lor români: „Nu suntem o Țară?”
wowbiz.ro
Roxana Dobre a tăcut cât a tăcut, dar nu a mai suportat și a spus adevărul despre despărțirea de Florin Salam! Motivul pentru care a dispărut din me
Cancan.ro
Pachetul oferit de Digi RCS-RDS tuturor abonaților din România. Costă doar 5 lei!
Playsport.ro
Apariție INCREDIBILĂ pentru Mădălina Ghenea pe stadionul lui Manchester City! Cum a fost surprinsă și pe cine a avut în brațe
kanald.ro
Recalcularea pensiilor. O pensionară este revoltată că a primit cu 500 de lei mai puțin: „Ce lege e asta? Să mă furați în halul ăsta?” 11.000 de plângeri au avut loc în doar o săptămână
Capital.ro
UE, ordin pentru grupele de muncă la pensie. Olguța Vasilescu: N-au vrut să accepte
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Imagini incendiare în costum de baie cu una dintre cele mai frumoase femei din fotbalul românesc!
stirilekanald.ro
Descoperire șocantă la autopsia lui Filip, băiețelul mort la bazin
substantial.ro
Anthony Fauci se recuperează după infecția cu virusul West Nile
MediaFlux
VÂRSTA de PENSIONARE CREȘTE și SCADE în același timp! RĂSTURNARE de la 1 SEPTEMBRIE
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...