Reabilitarea din punct de vedere energetic a blocurilor construite cu mulţi ani în urmă, care nu au fost proiectate cu un astfel de sistem de reducere a costurilor la energie, este o soluţie la care apelează tot mai mulţi locatari, scrie cugetliber.ro. De preferat este ca toaţi locatarii să fie de acord ca lucrările să se facă în acelaşi timp, cu aceleaşi materiale, mai ales pentru eficienţă.
Citeşte şi Izolarea termică a casei cu lână de oaie. Vezi pentru ce e indicată
Termoizolarea blocului înseamnă pe timp de iarna menţinerea mai mult timp a căldurii, iar vara este mult mai răcoare. Un alt exemplu care poate fi dat este că, mulţi proprietari aleg reabilitarea parţială, adică doar pentru una sau două camere şi deci se ajunge la un cost mai mic de reabilitare, însă faţada blocului arată ca o sorcovă.
Citeşte şi 5 soluţii ca să scapi de igrasie
Nici proprietarii de case nu stau pe gânduri când vine vorba de izolarea termică a locuinţei.
„Am izolat anul trecut doar faţada casei pentru că atât ne-am permis. Şi pentru că în iarnă am simţit diferenţa, scăpând în primul rând de igrasie, ne-am decis să izolăm toată casa”, a spus o proprietară de casă la curte.
Care sunt costurile
În funcţie de câţi pereţi exteriori are locuinţa, metrul pătrat se poate negocia cu firma care se ocupă de anveloparea blocului. Astfel, sunt firme la care costurile se încadrează între 55 de lei mp, pentru polistiren de 5 cm, şi 60 de lei mp pentru cel de 8 cm sau 65 de lei pentru cel de 10 cm. În aceştia bani, firma vine şi cu adeziv, plasă, dibluri şi terasit.