Calculele făcute de reprezentanţii asociaţiilor de proprietari arată că în perioada 1-6 ianuarie, temperatura livrată a fost mai mică decât cea normală în tot Bucureştiul. În loc de standardul de 55 de grade, s-au înregistrat şi 50 de grade Celsius.
„Furnizorul agentului termic este obligat să plătească despăgubiri dacă parametrii agentului termic au înregistrat abateri mai mari decât cei admişi în regulament„, a declarat, la România TV, Mihai Mereuţă, preşedinte Liga Asociaţiilor de Proprietari.
Cel mai mult au avut de suferit locuitorii din cartierele Militari şi Drumul Taberei.
„E proastă treaba cu încălzirea„, a spus un bătrân.
„Dacă ar fi invers, adică particularul să facă la stat, s-ar face mare vâlvă, bineînţeles că particularul trebuie să îi plătească statului despăgubiri. În cazul invers, totuşi RADET-ul este de stat. Consumatorul nu are dreptate, el plăteşte un serviciu la 3 sferturi„, a spus Eugen Berceanu, administrator.
Reţeaua de termoficare a Capitalei are peste 40 de ani vechime, iar după revoluţie a fost lăsată de izbelişte.
„20% din apa fierbinte care iese de la Elcen se scurge în pământ, pentru că avem o reţea lăsată la minima rezistenţă„, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.
„S-a dispus o reverificare a tuturor facturilor de energie termică din punct de vedere al corectitudinii şi al exactităţii datelor în ceea ce priveşte energia termică preluată de fiecare bloc„, a precizat Virgil Untea, director Direcţia Producere şi Exploatare RADET.
RADET suţine că facturile vor fi plătite la valoarea temperaturii furnizate şi nu a celei primite în apartamente.
Citeşte şi RADET a dat în judecată ANRE