Conducerea Facultății de Litere a Universității București a anunțat luni seară, prin intermediul rețelelor de socializare, că toate cursurile și seminariile din ciclurile de licență, masterat și doctorat se vor desfășura online, pe durata semestrului I al anului universitar 2021-2022.
Această măsura a fost luată din cauza spațiului limitat de care dispune instituția de învățământ, ce nu poate asigura distanțarea studenților în sălile de curs, în contextul creșterii cazurilor de Covid-19.
Decizia rămâne să fie aprobată de Senatul Universității din București, în cadrul ședinței care va avea loc la data de 15 septembrie.
„Consiliul Facultății de Litere, reunit în data de 13 septembrie 2021, a hotărât, în urma voturilor exprimate, organizarea on-line a cursurilor și seminariilor la toate programele de studii de licență, masterat și doctorat, pentru semestrul I al anului universitar 2021-2022, ținând cont de actuala situație epidemiologică și de limitările de spațiu ale instituției noastre.
Decizia Consiliului Facultății de Litere urmează să fie supusă aprobării Senatului Universității din București, la ședința din data de 15 septembrie 2021.”
Facultatea din Norvegia e cu totul aparte. Astfel, de la designul modern şi luminos, la supermarketul din incintă, cu ghişee pentru alimente proaspete, această unitate de învăţământ este total diferită de cele la care participă majoritatea studenţilor din întreaga lume.
Andrea Ludvigsen a reuşit să devină virală pe reţelele de socializare, după ce a postat un videoclip, în care prezintă întregii lumi cum arată campusul de ultimă generație din Oslo al BI Norwegian Business School.
În două clipuri scurte, Andrea împărtăşeşte modul în care studenții se pot întâlni la o cafea în Starbucks, pot studia în atriumul uimitor cu ferestre din podea până pe acoperiș sau pot lua un lift până la una dintre marile săli de curs.
Există un spaţiu amenajat cu foarte multe mese în centrul clădirii, unde elevii se pot întâlni pentru a lucra sau pentru a socializa. Oamenii au fost uimiți de cât de modernă și primitoare arată școala. Unul dintre videoclipuri a fost vizionat de peste 20 de milioane de ori și are mai mult de 4 milioane de aprecieri. BI Norwegian Business School oferă cursuri universitare și postuniversitare. Taxele pentru cursurile de licenţă de trei ani, pentru facultatea din Norvegia încep de la 8 590 de euro pe an. În schimb, universitățile engleze de top percep studenților 9.250 de lire sterline pe an, iar studenții internaționali plătesc mult mai mult.
Facultatea din Norvegia este o fundație non-profit, al cărei unic accent este educația și cercetarea. Orice profit este canalizat înapoi în școală pentru a „întări mediul de cercetare și învățare al BI” în conformitate cu obiectivele școlii.