Pericol pentru turiştii care vor alege ca destinaţie turistică staţiunea Constineşti. Valurile mării aproape că au înghiţit malul şi au reuşit să sape structura de rezistenţă.
Pilonii de susținere montați de autorităţi în urmă cu zece ani pentru a împiedica fenomenul de eroziune au cedat. Reprezentanții Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral (ABADL) au montat garduri în zona afectată pentru a evita orice fel de pericol în rândul turiștilor sau localnicilor.
De asemenea ABADL a anunţat, luni, că faleza din Costineşti este inclusă în proiectul “Reducerea eroziunii costiere Faza II”.
“Faleza de la Costineşti care este ameninţată de efectele distructive ale procesului de eroziune costieră este inclusă în proiectul Reducerea eroziunii costiere faza II. Staţiunea Costineşti va beneficia în cadrul proiectului de o protecţie costieră de 2.550 de m liniari şi de 16 hectare de plajă nouă. În cadrul proiectului vor fi demolate mai întâi structurile existente, vor fi construite epiuri marine noi încastrate în ţărm şi vor fi instalate structuri pentru valorificarea biodiversităţii marine – recifi artificiali”, a precizat ABADL.
Oamenii sunt nemulţumiţi de starea în care se află acum faleza, mai ales că unii dintre ei locuiesc încă de mici copii în această zonă şi că era una dintre cele mai renumite plaje.
Cei care aleg să meargă în această vară la mare în acestă zona sunt sfătuiţi să evite zona.