Un tânăr din Arad, în vârstă de 22 de ani, îmbrăcat în uniformă de polițist și cu girofaruri pe mașină, oprea șoferii în trafic, deși nu avea acest drept.
S-a întâmplat în Arad. Falsul polițist a oprit zeci de mașini până când, în cele din urmă, adevărații polițiști l-au reținut.
„Din cercetări a reieșit că, în perioada ianuarie – februarie 2021, cel în cauză, pretinzând a fi angajat al unei instituții și folosindu-se de documente false și o uniformă cu inscripții și grade, ar fi oprit autovehicule în apropierea P.C.T.F. Nădlac. În autoturismul celui bănuit au fost descoperite mijloace de avertizare luminoase (girofar, stroboscop), diverse documente și legitimații”, a transmis IPJ Arad, potrivit banatulazi.
Din primele informații, tânărul nu a provocat pagbe șoferilor opriți. A fost reținut pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraților Judecătoriei Arad, cu propunere de arestare preventivă.
Un caz asemănător cu un fals polițist s-a petrecut anul trecut în Suceava. Victimă a fost mama unui bebeluş de trei luni din localitatea suceveană Ostra, care avea nevoie de trei operaţii pentru că are cu grave probleme cardiace.
Femeia a fost înşelată de o tânără din Gura Humorului care a pretins c-ar fi poliţistă şi i-a promis că o poate ajuta să depună dosarul la casa de asigurări pentru ca băieţelul să fie operat în străinătate.
Abia câteva zile mai târziu, a aflat că tânăra căreia i-a dat suma de 2.300 de euro în mai multe tranşe are la activ condamnări pentru înşelăciune, cu mod de operare asemănător.
Pentru a fi convingătoare, Andreea Rotari i-ar fi trimis victimei un document fals prin care pretindea că este poliţistă, relatează Monitorul de Suceava.
Cosmina Sitar a adus pe lume un băieţel care are probleme grave la inimă şi are nevoie de trei operaţii. Mama susţine că a fost contactată printr-un intermediar, de o persoană care i-a spus că este polițist și poate să îi facă dosarul pentru operații. Ea a susţinut că vocea părea a fi mai degrabă a unui bărbat, iar ulterior a primit şi un „atestat judiciar” din care a înţeles că ar fi vorba despre un poliţist încadrat la Poliţia municipiului Suceava în „cadrul rutier”. Hârtia s-a dovedit a fi, de fapt, un fals, precizează sursa citată.
Rudele mamei au strâns bani, s-au şi împrumutat şi au virat sumele prin cont bancar aşa zisului poliţist. Mai mult, Cosmina are martori care spun că i-a dat bani suspectei.
Mama copilaşului a precizat că tânăra care i-a promis că o va ajuta este tunsă scurt şi are fizionomie de bărbat
După ce a mers la Poliţie, a aflat că cea căreia i-a dat 2.300 de euro este Andreea Rotari, o tânără de 23 de ani din Gura Humorului, care a mai fost condamnată la închisoare pentru înşelăciune.