Familia Alexandrei, cerere de ultima oră în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea ieşi din închisoare

Avocatului familiei Alexandrei, Aurel Moldovan, a cerut procurorului general să infirme rechizitoriul din dosarul Caracal și să-l retrimită la DIICOT pentru completarea urmăririi penale. Avocatul susține că s-au încălcat normele legale pentru aflarea adevărului și procurorii nu și-au făcut datoria. Cererea a fost deja înegistrată la Parchetul General. Procurorii sunt presaţi de timp căci dosarul Caracal trebuie trimis în instanță până joi, altfel Gheorghe Dincă ar putea fi eliberat din spatele gratiilor și trimis în arest la domiciliu. 
Romania TV
14 ian. 2020, 12:11
Familia Alexandrei, cerere de ultima oră în dosarul Caracal. Gheorghe Dincă ar putea ieşi din închisoare

„Sunt multe indiciii temeinice în care membrii familiei Dinca împreuna cu acesta au savrasit infractiunile de trafic de persoane. Una peste alta vine ultima declaratie a inculpatului Dinca in care spune ca au participat doua persoane, ca a dus niste oase pe care le-a plantat in liziera. Vine si dl Diosteanu Dan care confirma faptul ca membrii familiei Dinca se ocupau de astfel de infractiuni de trafic de persoane. Pentru aceste motive si multe altele, avand in vedere si cele doua expertize care din punctul meu de vedere nu sunt conforme realitatii, solicitam sa fie trimis dosarul inapoi la Parchet pentru a se continua urmarirea penala intr-un mod eficient si elocvent fata de cum s-a solutionat aceasta cauza”, a declarat avocatul Aurel Moldovan, la Parchetul General. 

Rechizitoriul în Dosarul ”Caracal”, în care Gheorghe Dincă este acuzat că le-a ucis pe adolescentele Luiza Melencu şi Alexandra Măceşanu, a fost trimis de DIICOT Parchertului ICCJ pentru verificarea sub aspectul legalităţii şi temeiniciei. Conducerea Parchetului ÎCCJ a anunţat că procurorul general Bogdan Licu a constituit un colectiv de procurori, care va elabora un referat cu propuneri. Dosarul va ajunge în instanță, la Tribunalul Olt.

La începutul anchetei DIICOT, Gheorghe Dincă a susţinut că a ucis-o pe Alexandra Măceşanu, în vârstă de 15 ani, pe data de 25 iulie şi, ulterior, i-a incinerat corpul într-un butoi din curtea casei sale. De asemenea, el a afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, de 18 ani, dispărută în luna aprilie, iar resturile corpului le-ar fi aruncat la marginea unei păduri de lângă Caracal.

În urma unei expertize ADN efectuate de INML s-a stabilit că fragmentele osoase găsite în cenuşa din butoiul metalic de la domiciliul lui Gheorghe Dincă aparţin Alexandrei Măceşanu, cu o probabilitate de 99,93%.

INML a efectuat o altă expertiză a fragmentelor osoase descoperite lângă pădure, însă specialiştii nu au reuşit să stabilească cui aparţine ADN-ul.

La ultima audiere, Gheorghe Dincă şi-a schimbat declaraţia iniţială, în sensul că nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, dată dispărută în luna aprilie 2019. El le-ar fi spus procurorilor că Luiza a fost luată din casa lui de alte persoane.

Citeşte şi: Cazul Caracal. Rechizitoriul este finalizat, procurorul general amână semnarea documentului UPDATE

Spynews
Românul care a înjunghiat-o pe fetița de 11 ani, în Londra, este și el tatăl unui copil de patru ani. Ce obișnuia să posteze pe Internet: ”Absolut sinistre”
Bzi.ro
Fiica Andreei Esca a făcut furori pe plajă! Alexia Eram a venit să se împace cu Mario Fresh
Fanatik.ro
Locul din România unde temperaturile nu trec de 20 de grade, în sezonul cald. Turiștii străini îl adoră
Capital.ro
Îți golește contul. Rămâi cu zero lei în bancă. Nu le răspunde, dacă primești mesaj
Playtech.ro
WOW ce schimbare. Pugilista Imane Khelif, transformare ȘOCANTĂ după ce s-a machiat
DailyBusiness
Poți depune CONTESTAȚIE pentru pensie. Dacă vei întârzia cu cererea, o să rămâi cu venitul greșit
Adevarul
Prețul unei jumătăți de secol de închisoare. Cât a primit un bărbat pentru că a stat nevinovat după gratii, timp de 48 de ani
Spynews
Ștefan și Maria de la Mireasa, sezonul 9, vacanță romantică în Italia. Cum și-a răsfățat fostul concurent soția de ziua ei onomastică / FOTO
Spynews
Cum a surprins-o Ronald Gavril pe Anamaria Prodan, de ziua onomastică. Iubitul vedetei a dat dovadă de romantismul suprem | FOTO
Evz.ro
Te lasă fără bani chiar la bancomat. Cum acționează escrocii
Ego.ro
Nu s-au mai putut abține și și-au dat frâu liber sentimentelor, chiar dacă au fost filmați, la Insula Iubirii FOTO
Prosport.ro
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie interzis
wowbiz.ro
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat ani la rând?
Cancan.ro
Anca Țurcașiu, prima reacție după ce CANCAN a surprins-o cu noul iubit. A spus-o public!
Playsport.ro
Ea este femeia care poate lua FCSB de la Gigi Becali: "Inteligență debordantă, poate să țină echipa de acum"
kanald.ro
Cum vrea Vlad Pascu să scape de închisoare. Părinții celor doi tineri uciși în tragedia de la 2 Mai sunt revoltați: „Vrea să fie eliberat, să-și îmbrățișeze părinții”
Capital.ro
Halep, în culmea fericirii. Nu mai poate de bucurie. L-a văzut prima oară
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
GALERIE FOTO. Anamaria Prodan, apariție incendiară în costum de baie. Impresara nu are inhibiții la 51 de ani
stirilekanald.ro
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
substantial.ro
Bombardier Su-34 rusesc doborât de forțele ucrainene în regiunea Kursk
MediaFlux
BOALA de care suferă DONALD TRUMP după ce a fost ÎMPUȘCAT
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...