Familia lui Alain Delon refuză să eutanasieze câinele cu care actorul voia să moară alături: „Loubo va fi păstrat”

Dorința regretatului actor francez Alain Delon, ca animalul său de companie să fie eutanasiat și înmormântat împreună cu el, a fost respinsă de copiii săi, după protestele militanților pentru drepturile animalelor
Filip Stan
21 aug. 2024, 08:54
Familia lui Alain Delon refuză să eutanasieze câinele cu care actorul voia să moară alături: „Loubo va fi păstrat”
Familia lui Alain Delon refuză să eutanasieze câinele cu care actorul voia să moară alături: „Loubo va fi păstrat”

Alain Delon a murit duminică, la vârsta de 88 de ani. Înainte să își de aultima suflare, actorul a declarat că dorește ca animalul său, un malinois belgian de 10 ani pe nume Loubo, să fie eutanasiat și depus în mormântul său din cimitirul casei sale din satul Douchy din Loiret, pentru a trece și în lumea de dincolo împreună.

Citește și: Alain Delon a murit. Actorul de 88 de ani suferea de cancer

Câinele lui Alain Delon nu va fi eutanasiat, după cum și-a dorit actorul

Marți, după ce militanții pentru drepturile animalelor și-au exprimat consternarea față de perspectiva ca un animal sănătos să fie eutanasiat și s-au oferit să-i găsească câinelui o nouă casă. Fundația Brigitte Bardot a declarat că fiica lui Delon, Anouchka, a confirmat că familia va păstra câinele.

„Tocmai am avut-o pe Anouchka Delon la telefon și mi-a spus că Loubo face parte din familie și va fi păstrat. Câinele nu va fi eutanasiat”, a declarat un purtător de cuvânt al fundației, potrivit The Guardian.

Societatea pentru Protecția Animalelor (SPA) din Franța s-a numărat printre organizațiile pentru protecția animalelor care și-au exprimat îngrijorarea cu privire la dorința declarată a lui Delon pentru companionul său, scriind: „Viața unui animal nu ar trebui să depindă de cea a unui om. SPA este fericită să îi ia câinele și să îi găsească o familie”.

În Franța nu există nicio lege care să împiedice proprietarii să își eutanasieze animalele, dar este la latitudinea medicilor veterinari să decidă dacă le îndeplinesc sau nu dorințele.

Delon a creat o capelă într-un cimitir care conține rămășițele a cel puțin 35 dintre câinii săi, pe terenul împădurit al casei sale, La Brûlerie, la 85 de mile sud-est de Paris, pe care a cumpărat-o la începutul anilor 1970. Aici, cei trei copii ai săi, Anthony, 59 de ani, Anouchka, 33 de ani, și Alain-Fabien, 30 de ani, au anunțat că tatăl lor a murit liniștit, cu ei alături.

Loubo, adoptat dintr-un refugiu de Delon în 2014, a fost inclus în anunțul copiilor privind moartea actorului.

„Alain-Fabien, Anouchka, Anthony, precum și Loubo, sunt profund întristați să anunțe moartea tatălui lor”, se arată în declarația lor comună.

„El este câinele meu de sfârșit de viață … Îl iubesc ca pe un copil. Am avut 50 de câini în viața mea, dar am o relație specială cu acesta. Îi este dor de mine când nu sunt acolo. Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să ne ia împreună. Îl va pune să doarmă în brațele mele. Aș prefera să fac asta decât să știu că el se va lăsa să moară pe mormântul meu cu atâta suferință”, a declarat Delon pentru Paris Match în 2018.

După acest interviu, asociația pentru animale 30 Million Friends a condamnat ceea ce a numit eutanasierea „convenabilă” a unui câine perfect sănătos, spunând că speră că Loubo va fi adoptat.

„Dacă ar trebui să plece înaintea lui Loubo, credinciosul său malinois, și nimeni – ceea ce mă îndoiesc – nu ar fi în măsură să aibă grijă de el, Fundația 30 Million Friends și-ar asuma în mod evident sarcina de a găsi pe cineva de încredere care să îi asigure bunăstarea”, a declarat atunci Reha Hutin, președintele fundației.

Fiica lui Delon, Anouchka, a postat o fotografie a lui Loubo pe Instagram în iulie anul trecut, cu mesajul: „Oriunde există o persoană nefericită, Dumnezeu trimite un câine. Mulțumesc, Loubo, pentru că ai fost alături de stăpânul tău”.

Presa străină sugerează că Delon va fi înmormântat la casa sa din Douchy „în cea mai strictă intimitate”, în această săptămână, deși familia nu a oferit alte detalii. Înainte de moartea sa, actorul a declarat că nu dorește o ceremonie națională similară celei organizate după moartea lui Johnny Hallyday și Charles Aznavour, ci dorește să fie înmormântat „ca oricine altcineva”.

Citește și: Unde a cerut să fie înmormântat Alain Delon. Ultimele cuvinte rostite de monstrul cinematografiei franceze: „Totul este fals. Urăsc epoca asta”

 

Spynews
Autoritățile au descins în această dimineață la frații Tate! Ce caută DIICOT și cine a venit de urgență alături de milionari
Bzi.ro
Doina Teodoru este noua iubită a lui Cătălin Bordea! Partenera lui chef Scărlătescu a confirmat
Fanatik.ro
Acestea sunt cele mai liniștite cartiere din România. Dacă nu vrei zgomot și vecini agasanți, e bine să te muți aici
Capital.ro
A murit marea doamnă a României. Ileana Cârstea Simion s-a stins. Odihnă veșnică!
Playtech.ro
Doamne cum arată Pamela din Dallas acum, la 74 de ani. Imagini uimitoare, a uitat să îmbătrânească
DailyBusiness
NOUA METODĂ DE FRAUDĂ prin care șoferii rămân fără bani
Adevarul
Pesticidele, la fel de periculoase ca fumatul. Riscul ascuns de cancer din spatele agriculturii moderne
Spynews
Imagini sfâșietoare cu nepoata lui Silviu Prigoană, la mormântul bunicului ei! Cristina Prigoană, îndurerată, după ce bătrânul ar fi fost îngropat fără știrea familiei | PAPARAZZI
Spynews
Anunț ANM! Instabilitate atmosferică și val de căldură în România. Cele mai noi informații despre vreme
Evz.ro
Cum să scapi de mirosul de ceapă. Soluția care costă doar câțiva lei
Ego.ro
Singura femeie care l-a părăsit pe Alain Delon i-a înnebunit pe bărbați cu trupul ei! FOTO incredibile, la 58 de ani
Prosport.ro
FOTO. E gata să se dezbrace total. „Cred că sunt hot. Vreau să-mi arăt corpul”
wowbiz.ro
Vacanța de vară, prelungită! Anunț de ultimă oră pentru elevi
Cancan.ro
Cele 5 alimente care ne distrug sănătatea fără să ne dăm seama, potrivit lui Dragoș Pătraru. Mulți români își încep ziua cu ele
Playsport.ro
Cum a fost surprins Rică Răducanu la terasa pe care o are la Neptun. Celui care l-a filmat nu i-a venit să creadă
kanald.ro
Medicul Monica Pop, adevărul neștiut despre operația de cataractă: „Aveți mare grijă la alegerea medicului operator”
Capital.ro
Dan Voiculescu a primit sentința. Decizia definitivă luată de Curtea de Apel București
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Românca și-a părăsit soțul în America și se iubește cu un milionar celebru!
stirilekanald.ro
"A strigat 'tati' și..." Tatăl băiețelului de 8 ani mort la cursurile de înot, mărturii cutremurătoare
substantial.ro
Ultimele actualizări privind reglementările cazinourilor online din România
MediaFlux
PENSIONARII PIERD BANI după RECALCULARE! LOVITURĂ totală a PENSIILOR
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...