Familia lui Petrică Mâțu Stoian se pregătește de parastas. Cum i-a apărut în vis surorii sale la doi ani de când a decedat: „Eu știu cum i-o fi pe lumea cealaltă”

Au trecut doi ani de la moartea uriașului Petrică Mâțu Stoian, iar acum familia sa se pregătește intens pentru parastas. Sora artistului a dezvăluit că acesta i-a apărut în vis de nenumărate ori.
Irina Dumitrescu
19 oct. 2023, 14:59
Familia lui Petrică Mâțu Stoian se pregătește de parastas. Cum i-a apărut în vis surorii sale la doi ani de când a decedat: „Eu știu cum i-o fi pe lumea cealaltă”
Familia lui Petrică Mâțu Stoian se pregătește de parastas. Cum i-a apărut în vis surorii sale la doi ani de când a decedat: „Eu știu cum i-o fi pe lumea cealaltă”

Mai sunt doar câteva săptămâni până la momentul în care se împlinesc doi ani de la trecerea în neființă a celebrului interpret de muzică populară, Petrică Mâțu Stoian. Artistul a plecat dintre noi la doar 61 de ani, iar vestea morții sale a șocat o țară întreagă. În această perioadă, familia sa se pregătește pentru parastas, iar cu această ocazie va fi ridicată și o troiță în memoria lui.

Citește și: Sora lui Petrică Mâţu Stoian nu iartă pe nimeni! „Pe Guşman să nu-l văd, Enceanu a vorbit urât!”

În data de 6 noiembrie a anului 2021, Petrică Mâțu Stoian pleca dintre noi, iar industria muzicii populare era în doliu, alături de întreaga Românie. Interpretul se stingea din viață pe patul de spital, la doar două zile după ce făcuse show pe platoruile de filmare Antena Stars, unde se înregistra emisiunea specială pentru sărbători. Vestea că marele artist a murit a picat ca un trăsnet peste România, mai ales că nimeni nu îl știa cu probleme grave de sănătate.

Cântărețul a mers de bunăvoie să urmeze un tratament post-COVID-19 într-o clinică, dar din cauza unor complicații neașteptate, a ajuns de urgență la spital și a decedat în doar câteva ore.

Acum, familia regretatului cântăreț se pregătește pentru parastasul de doi ani. Într-un interviu acordat pentru Spynews.ro, Maria Tărchilă, sora lui Petrică Mâțu Stoian, a dezvăluit care sunt planurile legate de parastasul fratelui său. Vor organiza o slujbă de pomenire și, în plus, vor ridica o cruce memorială în fața bisericii din satul natal al lui Petrică Mâțu Stoian, Isverna, județul Mehedinți. Cele două surori ale artistului care îl plâng vor fi, de asemenea, implicate în acest gest de comemorare.

„Da, ne pregătim să-l comemorăm pe Petrică. Am comandat o troiță sculptată la Maramureș și o amplasăm la biserica din satul nostru, de acolo de la Isverna, în memoria lui. Vom face și un parastas, așa cum se face, de doi ani. Voi împărți niște pungi acolo la troiță, dar facem o masă și la restaurant. Troița se află în curtea bisericii din sat, acolo unde el mergea la biserică. O să organizăm acum pe 28, sambăta viitoare”, a spus Maria Tărhilă, sora lui Petrică Mâțu Stoian, pentru Spynews.ro, în exclusivitate.

Prezenți la eveniment vor fi și soliști de muzică populară, cei care l-au iubit pe Petrică Mâțu Stoian. Sora lui ne-a mărturisit că i-a chemat pe toți și cine va putea să vină, va fi așteptat. De asemenea, vecinii, familia și apropiații vor lua parte la pomana în memoria regretatului interpret.

„Noi i-am chemat pe mulți, dar acum să vedem cine poate să vină, cine e liber. Avem vreo patru preoți care vor fi prezenți, vom avea cunoștințe, soliști cine va reuși să vină, prieteni, familie, toți cei care l-au iubit pe Petrică”, a mai zis sora cântărețului.

Cei doi ani de când Petrică Mâțu Stoian au fost foarte grei pentru toată lumea, cu atât mai mult pentru familia artistului. Sora cântărețului spune că nici acum nu-i vine să creadă că fratele ei nu se mai află printre noi și că a plecat atât de brusc din această lume.

Maria Tărchilă afirmă că abia atunci când îl pomenește pe interpret realizează că da, artistul a murit. Cântărețul i-a apărut de multe ori în vis în acești doi ani de când a decedat, iar sora sa spune că mereu i-a transmis că este bine acolo unde este.

„Au fost doi ani foarte grei, eu nici acum nu pot să cred că e mort, încă cred că e viu. Numai atunci când fac parastas în memoria lui știu că el este mort. L-am visat de o grămadată de ori, e bucuros așa în vis, dar eu știu cum o fi pe lumea cealaltă”, a mai zis Maria Tărchilă pentru Spynews.ro.

Citește și: Mesaj emoţionant al fiului de suflet al lui Petrică Mâţu Stoian. Regretatul artist ar fi împlinit 62 de ani

Spynews
Horoscop miercuri, 24 iulie 2024: Peștii vor avea parte de o surpriză plăcută
Bzi.ro
Momentul în care polițiștii din Leeds, Anglia, iau cu forța copiii rromilor! De aici a început tot scandalul – VIDEO
Fanatik.ro
Se schimbă vremea în România: un ciclon cu temperaturi scăzute și furtuni puternice ajunge în țara noastră
Capital.ro
Amendă dacă nu ai acest aparat în mașină. Este obligatoriu pentru șoferi
Playtech.ro
Se închide circulația pe Autostrada Soarelui! Pe unde să circuli ca să ajungi la mare
DailyBusiness
Ce pensie vei primi dacă ai lucrat 15 ani cu carte de muncă
Adevarul
Argument neobişnuit folosit de o avocată din Italia pentru a salva un urs care a atacat un turist: poate fi relocat în România
Spynews
Suspectul în cazul crimei din Brăila și-a sunat mama din arest! Ce i-a spus despre acuzațiile procurorilor
Spynews
Mâncare cu viermi pentru bolnavii de leucemie. Ce spun cei de la Spitalul Fundeni din Capitală / Video tulburător
Evz.ro
Acești șoferi nu mai au scăpare. Amenzile curg în ultima vreme
Impact.ro
Dumnezeule cum arată Monica Gabor acum! NU o mai recunoști, transformare ȘOC
Prosport.ro
FOTO. Fotomodelul de 33 de ani se iubește în secret cu jucătorul mai tânăr cu 11 ani decât ea!
wowbiz.ro
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut niște..."
Cancan.ro
Ultimele ore din viața lui Andrei Versace. Pe cine a sunat înainte de a muri și ce i-a cerut să-i aducă 😲
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Primele declarații făcute de presupusul autor al crimei din Brăila: „Am fost acolo”. Ce spune bărbatul despre vizita făcută Marinei, doctorița ucisă în propriul cabinet
Capital.ro
Au intrat banii pe carduri. Statul a efectuat plățile pe 22-23 iulie. Românii să-și verifice contul
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
Cuplu bombă în sportul românesc: Denis Alibec se iubește cu Anca Surdu, o gimnastă campioană europeană și mondială, devenită vedetă TV la Exatlon
stirilekanald.ro
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace! Cine era cu el în apartament
substantial.ro
Sms Candidat al Partidului Democrat, Kamala Harris Se Apropie de Donald Trump în Sondaje
MediaFlux
BANI ÎN PLUS pentru 3 milioane de pensionari. Care va fi CEA MAI MICA pensie
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!